Onycomycosis, Tendonitis, Arthritis
 Natural treatment

Ревматоиден артрит (РА)

KEROSPORT R КРЕМ при артрит на пръстите на ръцете и други стави

Ревматоидният артрит (РА) е прогресиращо заболяване, което причинява хронично възпаление на ставите. Най-общо той засяга по-малките стави на тялото, като тези на пръстите, палците, китките, краката и глезените; системният характер на заболяването обаче означава, че то може да засегне цялото тяло, включително вътрешните органи и съдовата система.

Ревматоидният артрит е една от групите заболявания, класифицирани като автоимунни заболявания, при които тялото погрешно атакува собствената си имунна система. При РА възпалителните процеси се насочват към тъканта, обграждаща всяка става, известна като синовия. Това води до подуване и разрушаване на хрущяла и костите покрити със синовиална мембрана стави.

Билки на гръцката природа срещу АРТРИТ

Кремът KEROSPORT R намалява болката на пръстите на ръцете причинени от ревматоиден артрит, смазва ставите и премахва зачервяването им. Той се справя добре с възпаление в определени точки на пръстите на ръцете и ги кара да работят отново.

Опаковки

Кремът KEROSPORT R се продава в стъклени опаковки в количества от 25, 30 и 40 грама.


  КОД ЗА ПОРЪЧКА: ART
   КУПИ СЕГА

Инструкции

Нанесете крема върху болната област в продължение на седем дни. Ако болката се завърне, повторете нанасянето на крема за още седем дни.

Още за Ревматоидният артрит (РА)

Ревматоидният артрит е дълготрайно автоимунно заболяване, което засяга предимно ставите. Това обикновено води до по-топли, подути и болезнени стави. Болката и сковаността често се засилва след почивка. Най-често, китките и ръцете са засегнати, при това същите стави обикновено от двете страни на тялото. Заболяването може да засегне и други части на тялото. Това може да доведе до понижение на броя на червените кръвни клетки, възпаление около белите дробове, и възпаление около сърцето. Треска и отпадналост също може да присъстват. Често симптомите идват постепенно от седмици до месеци.

Въпреки че причината за ревматоиден артрит не е ясна, смята се, че тя включва комбинация от генетични фактори и фактори на околната среда. Основният механизъм включва имунната система на организма атакува ставите. Това води до възпаление и удебеляване на ставната капсула. Това се отразява и на основната кост, и на хрущяла. Диагнозата се поставя най-вече въз основа на наблюдения на признаци и симптоми от дадено лице. Рентгенови и лабораторни изследвания могат да подкрепят диагнозата или да намерят други заболявания с подобни симптоми. Други заболявания, които могат да се прояват по същия начин включват системен лупус еритематозус, псориатичен артрит, фибромиалгия и други.

Целта на лечението е да се намали болката, да се намали възпалението и да се подобри цялостното функциониране на дадено лице. Това може да бъде постигнато от балансиране на почивка и упражнения, използването на шини и скоби, или използването на помощни средства. Болкоуспокояващите медикаменти, стероиди и NSAIDsare са често използвани за да подтиснат симптомите. Една група от медикаменти нарича болест-модифициращи антиревматични лекарства (DMARDs), може да се използва за да се опита да се забави развитието на болестта. Те включват медикаменти хидроксихлорохин и метотрексат. Биологични DMARDs може да се използва, когато болестта не се повлиява от други лечения. Обаче, те могат да имат по-голям процент от нежелани ефекти.

Хирургическите възможности да ремонтира, заменя или съединява ставите могат да помогнат в определени ситуации. Повечето лечения от алтернативната медицина не са подкрепени с доказателства.

РА засяга между 0,5 и 1% от възрастните в развития свят с между 5 и 50 на 100,000 души ново увеличение на това заболяване всяка година. Началото е най-често на средна възраст и жените са засегнати 2,5 пъти по-често от мъжете. През 2013 г., тя се превърна в 38,000 смъртни случаи в сравнение с 28,000 смъртни случая през 1990 г. Първото признато описание на РА е направено през 1800 г. от Д-р Аугустин Яков Ландре-Бове (1772-1840) в Париж.

Ревматоиден артрит на ставите

Артрит на ставите включва възпаление на синовиалната мембрана. Ставите стават подути, нежни и топли и скованост ограничава движението им. Ако с течение на времето няколко стави са засегнати това е полиартрит. Най-често засегнати са малките стави на ръцете, краката и шийните прешлени, но също могат да бъдат включени по-големите стави като рамото и коляното. Синовит може да доведе до загуба на движение и ерозия на ставната повърхност, което причинява деформация и загуба на функция.

РА обикновено се проявява с признаци на възпаление, засегнатите стави са подути, топли, болезнени и сковани, особено рано сутрин при събуждане или след продължителна неактивност. Повишена скованост рано сутрин често е важна характеристика на заболяването и обикновено продължава повече от час. Нежните движения могат да облекчат симптомите в ранните стадии на заболяването. Тези признаци могат да помогнат да се разграничи РА от ревматоидни невъзпалителни проблеми на ставите, често наричани остеоартрит.

Кагато патологията напредва, възпалителната активност води до ерозия и унищожаване на ставните повърхности, което затруднява движението и води до деформация. Пръстите могат да страдат от почти всяка деформация в зависимост от това кои ставите са най-засегнати. Специфичните деформации, които се появят и при остеоартрит, включват лакътния отклонение, бутониерата деформация, уродливост лебедова шия и "Z-палец." "Z-палец" или "Z-деформация" се състои от преразтягане на интерфалангеалната става, което дава "Z" външен вид на палеца. В най-лошия случай, ставите са артрит инвалидизиращи, поради осакатяваща естеството на деформациите.

Ревматоиден артрит на кожата

Ревматоидната бучка, която понякога е по кожата, е най-често срещаното неставно образувание. Тя се срещат в 30% от хората. Това е вид възпалителна реакция известно на патолозите като "некротизиращ гранулом". Първоначалният патологичен процес при образуването на възел е неизвестен, но може да бъде по същество същият като синовит, тъй като подобни структурни характеристики се появяват и в двете.

Бучката заема централна област на фибриноидна некроза, която може да бъдат напукана и която съответства на некротичния материал фибрин - богато наличен в и около засегнатата синовиалната пространство. Типичната ревматоидна бучка може да е от няколко милиметра до няколко сантиметра в диаметър и обикновено се намира над костни издатини, като лакътя, петата, пръстите, или други области, които поддържат вторично механично напрежение. Възлите са свързани с положителен РФ (ревматоиден фактор) концентрат и тежък ерозивен артрит. Рядко, те могат да се появят във вътрешните органи или на различни места по тялото.

Няколко форми на васкулит (възпаление на кръвоносните съдове) се срещат в РА. Доброкачествена форма се проявява като микроинфаркт около гънките на ноктите. По-тежките форми включват ливедо ретикуларис, което е виолетово оцветяване на кожата, причинени от заболяване на капилярите по кожата.

Други, по-скоро рядкост, свързана кожни симптоми включват гангренозна пиодерма, синдром на Sweet, лекарствени реакции, еритема нодозум, лоб паникулит, атрофия на пръста на кожата, палмарно зачервяване, дифузно изтъняване (кожа оризова хартия) и крехкост на кожата.

РА намалява продължителността на живота средно от три до дванадесет години.

Внимание!

Ние предлагаме прилагането на KEROSPORT R като алтернативно лечение, което може да замени всяко лекарство, дадено ви от вашия лекар. Преди да използвате KEROSPORT R трябва да го тествате за някакви алергични реакции, чрез прилагане на малко количество от крема в една видима точка на ръката ви. В случай на алергична реакция, спрете веднага употребата на крема.

  Отговори на въпроси

  Задай въпрос >>> Отвори формата за текст