Ресурсбук България. Събитие / обява

На Иракли чадърът и шезлонгът ще струват до 7 лв.

"Вая-Дир" ООД ще бъде концесионер на плажа "Река Вая", който се намира в началото на плажната ивица на Иракли. По време на целия срок на концесионния договор цената за чадър ще бъде до 7 лева, а за шезлонг - 7 лв.

Фирмата ще трябва да инвестира над 1.7 млн. лв. за подобряване на достъпа до плажа. Таксата, която "Вая-Дир" ще плаща за концесията, е 54 хил. лв. без ДДС за всяка година от договора.

Съдружници в фирмата са семейството Добрин и Лариса Иванови. Заедно със сина си Иван те са собствениците на 600 дка изкупени частни земи в местността Иракли. Фирмата на Добрин Иванов "Емона 2000" пък строи бунгала в района на Иракли.

Чрез фирмата "Дарс инвест" Иван Иванов е изготвил проект за изграждането на къмпинг вдясно от река Вая, където всяко лято се събират любителите на природата, за да къмпингуват, без да плащат такси и наеми. Преди началото на този летен сезон се разбра, че в района са построени 17 бунгала, 6 апартамента и 2 къщи за гости. Цялата територия до плажа е оградена, защото е частен имот. Единствено на тесния общински път, който отвежда до плажната ивица, не е поставена бариера.

Правителството реши още Ривиера АД да продължи да стопанисва плаж Ривиера, както го прави през последните 20 години. Компанията ще инвестира над 78 хил. лева в подобряването на пешеходния достъп до плажа и за указателни табели с информация за осигурения свободен достъп.

За целия срок на договора за концесия цената на чадър и шезлонг ще е по 10 лв. Фирмата ще плаща по 321 хил. лв. всяка година за концесията.

лбена АД пък е новият стар концесионер на плажа Албена. В последните 25 години компанията стопанисва плажната ивица, като се задължава в рамките на новия концесионен договор да предлага чадър и шезлонг за по 7 лв. Фирмата ще плати 1.6 млн. лв. без ДДС за концесията.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към На Иракли чадърът и шезлонгът ще струват до 7 лв.
 
W75798 На Иракли чадърът и шезлонгът ще струват до 7 лв. Dnevnik.bg RSS Виж  ~  
W75813 Нова Година в комплекс Рай***, с. Оброчище до Албена! 2018-12-10 160.00 Виж  ~  
W75814 Коледа в Кранево! Празнична вечеря от хотел Стелс 2018-12-12 80.00 Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Иракли
  Дата и час от:   29/11/18
  Дата и час до:   29/11/18
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Екскурзии   >>>
  Количество: 7
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  319       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   29/11/18