Ресурсбук България. Събитие / обява

Безплатен домейн на кирилица и латиница

Домейните от първо ниво (TLD) като com, net и org са най-високото ниво на имена на домейни в Интернет. Домейните от първо ниво формират коренната зона на DNS на йерархичната система за имена на домейни. Всяко име на домейн завършва с етикет на домейн от първо ниво.

Когато системата за имена на домейни беше създадена през 80-те години, пространството за имена на домейни беше разделено на две основни групи от домейни. Домейните с най-високо ниво за кодовете на държавата (ccTLD) се основават предимно на двуцифрените териториални кодове на съкращенията на страните по ISO-3166. Освен това е въведена група от седем общи домейна от първо ниво (gTLD), които представляват набор от категории имена и мулти-организации. Това бяха домейните gov, edu, com, mil, org, net и int.

По време на разрастването на интернет стана желателно да се създадат допълнителни общи Безплатен домейн на кирилица от първо ниво. Към октомври 2009 г. съществуват 21 общи домейна от първо ниво и 250 двубуквени домейни от най-високо ниво за кодове на страни. Освен това домейн ARPA служи за технически цели в инфраструктурата на системата за имена на домейни.

По време на 32-та международна среща на ICANN в Париж през 2008 г. ICANN започна нов процес на политиката за наименуване на TLD, за да направи "значителна стъпка напред в въвеждането на нови общи домейни от първо ниво". Тази програма предвижда наличието на много нови или вече предложени домейни, както и нов процес на прилагане и прилагане. Наблюдателите смятат, че новите правила биха могли да доведат до регистрирането на стотици нови домейни от първо ниво. През 2012 г. програмата започна и получи 1930 заявления. До 2016 г. е достигнат крайъгълен камък от 1000 живи gTLD.

Органът за присвоени номера в Интернет (IANA) поддържа анотиран списък на домейни от първо ниво в базата данни на кореновата зона на DNS.

За специални цели, като тестване на мрежата, документация и други приложения, IANA също така запазва набор от имена на домейни със специална употреба. Този списък съдържа имена на домейни като пример, локално, локално и тестово. Другите имена на домейни от първо ниво, съдържащи търговски марки, са регистрирани за корпоративна употреба. Случаите включват марки като BMW, Google и Canon.

https://u-bg.blogspot.com/2014/05/top-5-bezplaten-domein-na-kirilitza_13.html

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Безплатен домейн на кирилица и латиница
 
W1 Компютри. Електроника Фирми Раздел    
W101 Информация Събития Раздел    
W1 Компютри. Софтуер Стоки Раздел    
W1 Компютри.Електроника Сайтове Раздел    
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   България
  Дата и час от:   15/12/18
  Дата и час до:   17/12/32
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Компютърно обучение   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  461       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   24/01/19