Ресурсбук България. Събитие / обява

Марк Жирардели е собственик на Юлен

Да, аз съм мажоритарният собственик на "Юлен". Придобих мажоритарния дял през 2016 година. Това заяви ски легендата Марк Жирардели.

Попитан изрично от кого е купил "Юлен", Жирардели отвърна, че собственик преди него е бил "един фонд". Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да кажа името на фонда. Според него фондът "присъства на три континента". Той предположи, че отрицателното настроение, което се създало през годините в Банско, накарало въпросния фонд да продава. На изрично питане на Нова телевизия има ли отношения с председателя на ски федерацията Цеко Минев, Жирардели обясни, че ги свързва общото хоби – ските и планината. Ски легендата каза, че като акционер бил "единствен" и не отговори има ли други, след като е "мажоритарен акционер" и кои са те.

Жирардели купил печеливш бизнес – имало печалба, но един такъв огромен проект не означавал моментална печалба. Той не пожела да уточни имала ли е задължения "Юлен" при купуването, както и не уточни точната цена. "Цената беше много интересна", бяха думите му. Интересните проекти могат много лесно да се финансират, каза Жирардели и отрече българска банка да го е финансирала.

На въпрос защо не е обявил по-рано, че е собственик на "Юлен", той отвърна, че никой не го е питал. Той уточни, че процедурата по закупуване е траела много дълго време. През 2012 година още си мислех, че би било една прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма, но проучването продължи няколко години и през 2016 година приключи сделката. Жирардели добави, че България има огромен потенциал за инвестиции в зимните спортове.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Марк Жирардели е собственик на Юлен
 
W76032 Марк Жирардели не разкри от кого е купил Юлен Бизнес Ски фирма Виж  ~  
W76028 С Цеко Минев ни свързва любовта към природата и планината Марк Жирардели Dnevnik.bg
W76029 С втори лифт Жирардели ще прави от Банско най-добрия ски курорт в Източна Европа Марк Жирардели Dnevnik.bg Виж  ~  
W76031 Тома Белев: Реалният собственик на Юлен все още не е известен Марк Жирардели Expert.bg Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Нова телевизия
  Дата и час от:   18/12/18
  Дата и час до:   18/12/18
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Бизнес   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  431       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   18/12/18