Ресурсбук България. Събитие / обява

Цв.Цветанов - луксозен апартамент на преференциална цена

Нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, е новата придобивка на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов се е сдобил с новия апартамент през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на луксозния имот два от своите стари апартаменти. Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в лускозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

Свободна Европа отправи писмено този въпрос към лидера на ГЕРБ в НС, но не получи отговор.

Апартаментът на Цветанов се намира в наградената през 2017 г. „Сграда на годината". Това е кооперация на фирма „Артекс" на име „Летера", известна още като „Къщата на бувките". Зданието се намира в столичния квартал "Изток", на улица „Латинка".

Апартаментът е разположен на последния, шести етаж и заема площ от от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Има и преддверие с „ВИП асансьор", чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на Цветанови. Така новата недвижима собственост на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща площ от малко над 315 кв. м.

За да се сдобие с апартамента в лускозната сграда, Цветанов разменя с „Артекс" две от старите си жилища на улица „Елемаг" в кв. „Изток", като приписва на фирмата 190 кв. м. жилищна площ и две паркоместа. Освен това бившият вътрешен министър доплаща 100 000 лева на строителната фирма. Цена като за Цветанов: 630 евро на кв. м.

Апартаментите, които Цветанов заменил за новия си дом, веднага са препродадени на бивш негов подчинен.

Замяната е извършена на стойността на данъчната оценка на новия имот, която е 386 654 лева. Ако тези около 387 000 лева (платени от Цветанов чрез замяна на жилища плюс доплащане) е наистина цената на придобиване в недвижимото имущество в сграда „Летера", възникват сериозни съмнения за нарушение на етичните норми.

В общи линии вариантите след сделката са два:

Цветан Цветанов, плащайки малко над 600 евро на квадрат за имот в лускозна сграда, чийто квадратен метър може да достигне до 3000 евро, или е получил „подарък" от фирмата или е платил много по-голяма сума.

В първия случай биха били нарушени етичните норми от правилника на НС, съгласно които народният депутат не би трябвало да „допуска да бъде поставен във финансова зависимост или друга обвързаност с физически или юридически лица", както и не може да получава подаръци над 1/10 от месечната си заплата.

Във втория случай страните по сделката биха нарушили чл.25, ал.9 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност (ЗННД), според който при изповядване на сделката страните декларират пред нотариуса, че записаната в нотариалния акт цена е реалната цена по сделката.

Скандалът с апартаментите на властта и законовите промени

Дни преди да сключи сделката за новия си апартамент, Цветан Цветанов е разпоредил проверка на строителната компания "Артекс". Става въпрос за сградата в "Лозенец" с името "Златен век". Според старите правила в Закона за устройство на територията сградата е трябвало да бъде завършена до 2017 г. Писмото му е от 8 юни 2018 г.

Четири дни по-късно Цветан Цветанов сключва сделката за новото си жилище на "Латинка" 8 с "Артекс" и следва промяна в Закона за устройство на територията. Променените текстове в закона по предложение на ГЕРБ и едно специално писмо от заместник-регионалния министър Валентин Йовев удължават срока за дострояване до 2020 г.

Според юристи обаче, ако сградата се строи по новите правила, тя може да се завърши до 2020 г,. но тогава проектът трябва да се промени и да отговори на още едно ново изискване - да е до 8 етажа. Старите правила позволяват да е на 34 етажа, но пък, за да е всичко по закон, е трябвало да е завършена през 2017 г.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов напуска Народното събрание

Зам.-председателят на ГЕРБ и досегашен лидер на парламентарната група Цветан Цветанов обяви в специално изявление в Народното събрание, че подава оставка като депутат. Той обаче ще остане зам.-председател на ГЕРБ и ще организира партийните структури и участието на евроизборите.

Председателят на здравната комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова ще оглави парламентарната група на управляващата партията. Това съобщи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
  Линкове (връзки) към Цв.Цветанов - луксозен апартамент на преференциална цена
 
W76377 Как Цветан Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена Общество и политика Свободна Европа Виж  ~  
W76368 Има ли връзка между сделките и законовите промени? Политика Dir.bg Виж  ~  
W76379 Реваншът и провалът на слугите Общество и политика Проф. Людмил Георгиев Виж  ~  
W76345 За едните квадратни метри... Морал News.bg Виж  ~  
P5161 Даниела Дариткова Лекар Пловдив Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място:София
  Адрес:ул. Латинка
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   София. България
  Дата и час от:   19/03/19
  Дата и час до:   19/03/19
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 300
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
Дал мнение Оценка               Коментар
Коцето
25/03/19
11:50:56
Този път сигналът не е от Елена Йончева или гражданин, че прокуратурата и КОНПИ
да излязат след месец с обичайните дивотии "няма конфликт на интереси", "няма злоупотреба с обществено положение", "сделката е законна" и т.н.

Този път е "Свободна Европа", чието съдържание се одобрява от Конгреса. А сигнал е подаден от Антикорупционен фонд, който си е откровено американска организация.

Да видим какви ще ги дъвче прокуратурата, но работата е сериозна и няма измъкване и шикалкавене.

След молитвената закуска в САЩ, Цв.Цв. ще закусва сутляш в 7:30.
И докато другите лишени от свобода казват "Отче наш", Цв. ще мърмори псалм 91.
Въпросът е коя мотика настъпа Цв. в САЩ, че му се стовари цял псалм на наглата главица?

Министърът на правосъдието, който не познава елементарни закони в страната, също може да се поразходи до Сливен и да гледа Сините камъни.
ие. dir.bg
29/03/19
11:53:03
За да разберете как работят мозъците на ченгеджийницата, трябва внимателно да проследите еволюцията на днешното класическо активно мероприятие, което цели да: а) премести фокуса от болната на здравата глава; б) да очерни Лозан Панов, набутвайки го в кочината при истинските прасета!

Късно снощи, около 22:00 часа свинска медия пуска абсолютен фейк, според който съпругата на Лозан Панов също си купила апартамент от Артекс, при това на рекордно ниска цена - само 225 евро на квадрат. Статията е базирана на половин копиран от Имотния регистър (който е публичен) документ, безсмислено блябосване и претопляне на стари, вкиснали манджи.

Текстът е набързо цитиран от други свински медии и сайтове, чиито собственици толкова откровено злорадстват, че чак им личи...

Разбира се, дори и половинката цитиран документ е досттатъчен да схване човек, че вижда фейк новина, защото от него се вижда реалността:

Фирма, собственост на тогавашната г-жа Ганева , през 2013 г. преотстъпва право на строеж на Артекс, срещу което е овъзмездена с апартамент и два гаража в бъдещата сграда. Сделката е "евтина", защото е сключена на единствената възможна в такива случаи цена - данъчна оценка. Няма размяна на пари.

Поради очевидната си несъстоятелност, скандалът би заглъхнал тук. Но не това е идеята, разбира се.


Рано тази сутрин куп журналисти получихме снимка от екран, на който е извадено брачното свидетелство на Лозан и Бети, вече Панова.

За разлика от Имотния, Брачният регистър не е публичен. Т.е. някой архивен плъх трябва да е получил от някой с достъп (а достъп до брачните свидетелства имат малко, ама много малко хора в държавата!) до онази част на регистъра, в която са споменати не само имената на брачната двойка, но и кумовете им... После някой чевръст PR разпространява снимката до журналистите в списъка на приятелите си.

... По обед скандалът вече не е, че бъдещата г-жа Панова купила евтин имот (защото тази глупост е вече разобличена), а че собствениците на Артекст Пламен и Весела Мирянови са кумували на сватбата й с Лозан Панов през февруари 2015.

Ужас, шок, боНба! Всички са маскари и 'сички ше омреме!

Разбира се, истинският скандал - търговията на власт срещу облаги - веднага е забравен!

Транслирани от всички налични тролски фабрики и свински медии, опорните точки вече твърдят, че приятелският огън на "Америка за България", поразявайки пътем Цветанов, уцелил Лозан Панов! Даже и читави медии са принудени да пуснат свидетелството, за да не бъдат обвинени, че се държат непрофесионално, пропускайки гореща новина!

А защо? Мирянови да не са серийни убийци, та да ти кумуват през 2015 г. да е било укоримо? Те не бяха ли по-скоро жертви на политическо изнудване от страна на хора във властта, па макар и относително доброволна жертва...?

Ето, така работи ченгеджийската фабрика за активни мероприятия: фокусът е отместен, всички се въргалят в калта, но само на прасетата им харесва!
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  211       Гласували:  1     Оценка:  6.00                Последна редакция:   28/03/19