Ресурсбук България. Събитие / обява

Корнелия Нинова подаде оставка

Корнелия Нинова подаде оставка. Тя е заявила това по време на откриването на заседанието на пленума днес, като е предложила постът й да бъде временно зает от Кирил Добрев.

Малко преди неговото начало пред журналисти представители на вътрешната опозиция настояха ръководството на партията да поеме политическата отговорност за загубата на евроизборите.

Трябва да има заседание на редовния Конгрес, който да обсъди ситуацията и да получи оставките на сегашното ръководство, коментира пред журналисти Атанас Мерджанов на влизане в централата на БСП. Самият факт, че заседанието на Националния съвет се насрочва за днес, когато не са ясни още резултатите, означава, че някой бърза да минимизира политическата отговорност и да избяга като я прехвърля на местните структури, посочи той.

Искам да се носи политическа отговорност за това, което се случи на тези избори, коментира и областният председател на БСП в Пловдив Георги Гергов и даде пример с Австрия. Той посочи, че виновни са тези по върха, не може структурите да носят отговорност.

Новината от Националния съвет е, че БСП свиква конгрес на 15 юни. Пленумът е решил да се свика първо конгрес, на който председателят на партията Корнелия Нинова да депозира оставката си и след това конгресът да приеме правилата за пряк избор на нов председател. Докато този конгрес на БСП действа, не може да има пряк избор на председател. Конгресите на БСП са постоянно действащи и могат да се свикват на сесии. Така, на 15 юни ще се съберат делегатите на 49-ия конгрес.

Пленумът на БСП за втори път в рамките на няколко часа се противопостави на Корнелия Нинова. След като първо тя беше принудена да се оттегли от председателския пост, сега с явно гласуване Националният съвет отхвърли предложението й за пряк избор на партийния ръководител.

Сред публично обявените искания на Нинова беше иницииране на процедури за анализ и оценка на работата по общини и областни съвети, както и възможност за избор на нови председатели по места. Това предложение също не мина през ситото на Националния съвет днес.

Нинова подаде оставка, но ще остане на поста си поне до конгреса, тъй като пленумът отказа да избре зам.-председател, който да изпълнява тази длъжност. Оставка днес подаде и шефът на предизборния щаб на БСП за евроизборите Георги Свиленски.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Корнелия Нинова подаде оставка
 
W76498 Корнелия Нинова подаде оставка Политика Dir.bg Виж  ~  
W76494 БСП се връща в парламента Политика News.bg Виж  ~  
W76497 Пленумът бламира Нинова за пряк избор на председател Политика Dir.bg Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   София. България
  Дата и час от:   28/05/19
  Дата и час до:   28/05/19
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  326       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   29/05/19