Ресурсбук България. Събитие / обява

70-годишнината от създаването на КНР

В Пекин се проведе грандиозен военен парад послучай 70-тата годишнина от създаването на Китайската народна република. В тържествата участваха 15 000 военни и бяха показании 580 машини, 160 самолети и вартолети. Това е най-мащабния парад в историята на страната.

Камиони, пренасящи оръжия - включително ракета, която може да носи ядрена бойна глава и е проектирана да избягва защитите на САЩ - преминаха през Пекин днес по време на парада, с който Китай показва възхода си като все по-амбициозна глобална сила.

Армията показа някои от най-усъвършенстваните оръжия на Китай. Колони от военни маршируваха край президента Си Цзинпин и други лидери на площад Тянанмън, символичното политическо сърце на страната. Хиляди зрители развяваха китайски знамена, а ниско в небето летяха изтребители.

Никоя сила не може да разклати статута на Китай, нито да спре напредъка на китайския народ, подчерта Си Цзинпин речта си.


Парадът показа нагледно бързото развитие на китайските оръжейни технологии. Пекин е близо до паритет със САЩ, Русия и Европа при ракетите, дроновете и в някои други области. Китайската народноосвободителна армия е най-голямата в света, с 2 милиона мъже и жени в униформа. Въоръжените сили на Пекин работят по изтребители, първия китайски самолетоносач и ново поколение подводници с ядрени двигатели.

За пръв път бяха показани системите "Дунфън 17", ракетата-носител на свръхзвуков летателен апарат, който според чуждестранни анализатори може да извършва високоскоростни маневри с цел избягване на противоракетна отбрана. Показана беше и ракетата Дунфън 41, с обхват до 15 хиляди километра. Смята се, че тя може да носи до 10 до 12 бойни глави, които да поразят отделни цели.

Показана беше и нова модификация на стратегическия бомбардировач H-6N (основан на съветския Ту-16), разработен с цел да може да носи стратегическа крилата ракета "Дунфън 10А".

Правителството на Си Цзинпин се опитва да подкрепи отслабващия икономически растеж и да предотврати опасната от политическа гледна точка загуба на работни места, на фона на митническа война с Вашингтон. Конфликтът засегна китайският износ.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към 70-годишнината от създаването на КНР
 
W77000 Пекин отбеляза с внушителен парад 70-год. от създаването на КНР Парад Гласове Виж  ~  
W77001 Китай демонстрира ядрените си ракети Парад news.bg Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Пекин. Китай
  Дата и час от:   01/10/19
  Дата и час до:   01/10/19
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  277       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   02/10/19