Ресурсбук България. Събитие / обява

Любопитно

Теорията за стимула на любопитството се свързва с нежеланите преживявания на "несигурността". Намаляването на тези неприятни чувства от своя страна е възнаграждаващо. Любопитно тази теория предполага, че хората желаят последователност и разбиране в своите мисловни процеси. Когато тази съгласуваност е нарушена от нещо, което е непознато, несигурно или нееднозначно, тласъкът на любопитството се опитва да събере информация и знания на непознатото, за да възстанови съгласуваните мисловни процеси.

Чрез тази теория общата концепция диктува, че любопитството се развива строго от желанието да се осмислят непознати аспекти на нечията среда чрез взаимодействие на опознавателно поведение. След постигането на разбиране за непознатото и възстановяване на съгласуваността, тези поведения и желания ще отшумят.

ЛюбопитноКакто беше споменато по-горе, стимулите, които са нови, обикновено привличат повече от нашето внимание. Освен това новите стимули обикновено имат стойност на възнаграждение, свързана с тях, очакваната награда от това, което може да донесе новата любопитно информация. При по-силни асоциации и повече внимание, отделено на даден стимул, е вероятно паметта, формирана от този стимул, да бъде по-дълготрайна и по-лесна за запомняне, като и двете улесняват по-доброто учене.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Любопитно
 
W18 Информация, Реклама Фирми Раздел    
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   България
  Дата и час от:   23/01/20
  Дата и час до:   20/01/29
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Информация   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  102       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   28/02/20