Ресурсбук България. Събитие / обява

Трети ден продължава протестът в София

Днес събота 11 юли продължава антиправителствен протест в София. Протестът беше организиран в социалните мрежи. Има и конкретен повод - кадрите в Интернет, на които се вижда брутална полицейска разправа с арестувани по време на снощния протест.

Движението в центъра на София е блокирано. Плътен полицейски кордон има около сградата на Министерския съвет. Има и части на жандармерията. Част от протестиращите седнаха на земята пред кордона.

Протестиращи докараха нощно шкафче и поставиха в него имитации на банкноти и златни кюлчета, правейки алюзии с разпространени в близкото минало снимки, за които се твърдеше, че са от спалнята на премиера.

Жена се качи на около 10 метра височина на перваза над входа на сградата на бившия Партиен дом и започна да прави снимки. Тя слезе безпрепятствено и не беше арестувана.

По-рано днес протестиращите окупираха бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков", а след това се насочиха към "Орлов мост". Хората престояха няколко минути пред сградата на Народното събрание и скандираха "Гешев е позор", "оставка" и "мафия".

След това множеството се придвижи до "Орлов мост" и спря движението там. Протестиращите се върнаха по ул. "Гурко", където освирка сградата на МВР. Три часа след началото на протеста те отново се върнаха пред сградата на президентството.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Трети ден продължава протестът в София
 
W83322 Трети ден продължава протестът в София Източник News.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   София. България
  Дата и час от:   11/07/20
  Дата и час до:   11/07/20
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Манчо 
__ 1 __

12/07/20
15:11:04
Има един факт, който е необясним за хората, израсли в системата на западната политическа култура.

Когато някой, някъде на Запад направи очеизваден гаф / политически, полицейски и пр./ , първата работа на водещите политици е да се разграничат, да осъдят и да призоват следствените органи да си свършат работата. Това е ноторно правило, което никой не си позволява да наруши, иначе се превръща в политически труп.

У нас е обратното - полицаи пребиват човек с белезници, проснат на плочника пред МС - никаква реакция...

Полицията пуска видео с простотии на демонстранти, като че ли това може да оправдае пребиването на имобилизиран арестант! ББ, министърът на правосъдието и останалите в тая игра мълчат като пукали.

Даже г-н Кирилов, изправен пред огромна купчина от доказателства за грубо нарушаване на законността в Росенец, вместо да осъди нарушенията, си позволи безпрецедентна мутропросташка реакция по адрес на ония, които сезираха българското общество и ресорните органи за тези нарушения!

Пред очите на всички, гардове на НСО погазиха законността във всичките й измерения, а министърът на правосъдието саркастично се хили на публично място!

Не е за вярване, но е факт. Ако тези продължават по тази линия, като нищо ще докарат нещата до нов 9 септември, а тогава - жална ни майка.
Може би това е и целта?
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  42       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   12/07/20