Ресурсбук България. Събитие / обява

Румен Радев: Времето за диалог изтече

Президентът е в Трявна по повод Славейковата вечер в града.

Пред журналисти държавният глава отбеляза, че дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Румен Радев изрази готовност да седне на една маса с политически партии и с общественици, за да се обсъди бъдещето на България, но това категорично трябва да стане след подаване на оставка на правителството. По думите му това упорство в момента тласка България към безизходица.

Нека когато се подаде оставка, когато се готвим за честни избори, а ще бъдат взети всички мерки те да са честни, тогава всяка партия, всяко движение да заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората. Това обсъждане, според него, трябва да включи въпроса за управленския модел на страната, така че да не ставаме свидетели на безобразия, които отвращават хората, стават непрекъснато повод за възмущение и тласкат гражданите към площада.

Радев подчерта, че всяка власт трябва да води регулярен диалог с гражданите, а не да ги залива с пропаганда за небивали успехи. Управляващите трябваше с действията си да покажат, че мислят за гражданите, че водят истински диалог с тях, а не да ги обливат с пропаганда.

Президентът подкрепя непримиримостта на хората да търсят правата си заради многобройните безобразия в управлението.

Не приемам тази опорка, която цели да представи кризата като конфликт между президент и премиер. Това не е конфликт между две личности и сблъсък между две институции, това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление.

Попитан за думите на министър-председателя, че "мафията иска да свали правителството" Румен Радев посочи, че е тревожно как с изказването си Борисов сам се е поставил в позицията да определя кой е годен и кой не е годен да управлява. Той се постави в позицията на фактор, който да решава дали да предаде на някого управлението, а това може да направи само българският народ. Една такава позиция свидетелства за дълбоко психично разстройство.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Румен Радев: Времето за диалог изтече
 
W84824 Румен Радев: Времето за диалог изтече Източник News.bg
W84833 Румен Радев предложи кръгла маса като падне кабинетът Източник Dir.bg
W84835 Кризата на доверие може да се излекува само с оставка Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:   Румен Радев
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Тряявна
  Дата и час от:   12/09/20
  Дата и час до:   12/09/20
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  19       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   13/09/20