Ресурсбук България. Събитие / обява

Тежка катастрофа със сръбски автобус с деца на магистрала Тракия

Тежка катастрофа с автобус е станала на магистрала "Тракия", като има много ранени.

Инцидентът е станал в района на 217-ия километър от аутобана в посока София около 20.10 часа.

Автобусът, който е със сръбска регистрация и е превозвал деца и няколко възрастни, се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

На място са пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ, а много шофьори са спрели и помагат да бъдат извадени ранените от автобуса.

Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев съобщи, че по първоначални данни са пострадали 12 души - 8 деца и четирима възрастни. Те са транспортирани в лечебни заведения в Стара Загора. Няма загинали. По думите на комисар Станев, автобусът е влязъл в България през ГКПП Калотина на 7 август с 49 пътници.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев уточни, че 46 от 49-те пътници са транспортирани за преглед в лечебно заведения. Четирима са с по-тежки травми, но няма опасност за живота им. Само трима души от пътувалите в автобуса са останали на място по собствено желание, тъй като са в добро състояние.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Тежка катастрофа със сръбски автобус с деца на магистрала Тракия
 
W103584 Тежка катастрофа със сръбски автобус с деца на магистрала Тракия Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Магистрала Тракия 217 км.
  Дата и час от:   14/08/22
  Дата и час до:   14/08/22
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Транспортни събития   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Тежка катастрофа със сръбски автобус с деца на магистрала Тракия  
__ 1 __

15/08/22
15:04:11

 Пътничка разказа какво е разсеяло шофьора, за да се стигне до катастрофата  
__ 2 __

15/08/22
15:08:03


Една от пътничките в сръбския автобус, който катастрофира на магистрала "Тракия", разказа как се е стигнало до инцидента.

Автобусът, в който пътуваха 48 души - 38 деца и 10 възрастни от Белград, връщащи се от фолклорен фестивал в Слънчев бряг, се обърна в канавката в района на 217-ия километър около 20.10 часа. При инцидента пострадаха 8 деца и четирима възрастни, като едно дете и един възрастен мъж са с по-тежки травми. Няма загинали, а нито един от пострадалите не е с опасност за живота.

"Тръгнахме от Слънчев бряг. 10 километра преди мястото на катастрофата спряхме за почивка на бензиностанция. Шофьорът си беше наред, не беше уморен. Но бащата на едно от децата поиска да седне отпред, на седалката до шофьора, защото се задави и започна да кашля. Обаче не знаеше как да свали седалката и шофьорът се опита да му помогне. В този момент той нави рязко волана вдясно и автобусът отиде в канавката", разказа жената.

Тя допълни, че децата са част от ансамбъл за народни песни и танци и са били в България за участие във фолклорен фестивал в Слънчев бряг. След края му са пътували към Белград.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  63       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   15/08/22