Ресурсбук България. Събитие / обява

 

Двама млади полицаи загинаха при преследване на мигранти в Бургас

Двама полицаи загинаха при опит да спрат автобус, пълен с мигранти. Това е станало около 5 часа сутринта на кръговото кръстовище "Трапезица" в Бургас. Три опита за спиране са били направени преди да се стигне до трагедията. На място са вътрешния министър Иван Демерджиев и директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол при опит да вземе завоя наляво на кръговото кръстовище и помита както полицейската кола, така и два павилиона. На място има екипи на пожарна и полиция.

Информацията за тежкия инцидент потвърди и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"При опит да бъде спрян автобусът, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване. Предприехме мерки, за да се спре засиления мигрантски натиск. В момента включваме дронове и военна техника", каза Демерджиев.

Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев заяви пред БНТ, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР - Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на "Гранична полиция". Тогава патрулиращите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

Свидетелка на инцидента сподели пред БНР, че е видяла двама мъже да бягат от катастрофиралия автобус, гонени от полицаи. Предпола, че това са били трафикантите, защото единият казал на другия: "давай да бягаме" на български.

Друг очевидец разказа, че полицаите бързо са задържали единия от мъжете, но другият е успял да избяга. Мигрантите не са правили опит да избягат от мястото на инцидента.

Прокуратурата: При катастрофата в Бургас става въпрос за умишлен и целенасочен акт

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, който катастрофира и уби двама полицаи, като "съзнателен целенасочен умишлен акт". По думите на Чинев в случая не може да се говори за действие по непредпазливост.

По първоначална информация в автобуса са пътували 48 нелегални мигранти, а самото превозно средство не е напускало пределите на страната ни. Работи се в посока задържането на шофьора. Има лице, чието установяване тепърва предстои.

Окръжният прокурор добави още, че предстоят да се вземат крути и решителни мерки за справянето с проблема с нелегалната миграция през страната.

По неофициална информация бежанците са преминали нелегално през граничната ограда в периметъра на Малко Търново и са били скрити в багажното отделение на автобуса. Няма тежко пострадали сред тях. Тепърва ще се изяснява националността им.

По информация на БНТ регистрационните табелите на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест - най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

Двама млади полицаи са загиналите

От МВР съобщиха, че загиналите полицаи са Йордан Радостинов Илиев, 31-годишен, старши полицай със 7 години стаж, и Атанас Панайотов Градев, 43-годишен, командир на отделение, с 18 години стаж в МВР.

И двамата са млади хора, поставили кариерата си над всичко.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Двама млади полицаи загинаха при преследване на мигранти в Бургас
 
W103755 Двама млади полицаи загинаха при преследване на мигранти в Бургас Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област: Бургаска
  Община: Бургас
  Населено място:Бургас
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Бургас
  Дата и час от:   25/08/22
  Дата и час до:   25/08/22
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Криминален акт   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  245       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   26/08/22