Ресурсбук България. Събитие / обява

 

Прокуратурата и МВР влязоха тази сутрин в офисите на криптобанката Нексо

Прокуратурата и МВР влязоха тази сутрин в офисите на компанията за търговия с криптовалута в цял свят "Нексо". Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и ръководителят на отдел "Киберпрестъпност" Светослав Василев разкриха на брифинг, че разследват организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, престъпления, свързани с предоставяне на банкова дейност без необходимия лиценз, както и компютърни измами.

В рамките на мащабната международна операция е установено, че един от клиентите на криптобанката финансирал терористични актове, "Нексо" действала чрез "кухи фирми", а за последните 5 години през нея като оборот са минали над 94 милиарда долара. Дейността на фирмата се ръководела от България и организаторите ѝ също били българи.

Един от тях е бившият депутат от "Реформаторския блок" Антони Тренчев, който е съосновател на криптоплатформата и директор на няколко от нейните дружества. По информация на БНТ той и съдружникът му Коста Кънчев са избягали в Дубай още през есента на миналата година, когато върху "Нексо" са паднали обвинения за измама от прокурорите на 8 американски щата.

Синът на бившия вицепремиер Лидия Шулева - Георги Шулев, в момента е на разпит по случая като свидетел, тъй като е представлявал криптобанката през 2018 година, след което я е напуснал и е завел дела срещу другите съоснователи.

Имената на още две лица, свързани с "Нексо", са Калин Методиев - финансов директор, и Сокол Янков - представляващ компанията до 2019 година.

В акаунта на "Нексо" в Twitter в поредица от публикации, написани малко след началото на специализираната акция, че "винаги си сътрудничат със съответните органи и регулатори", а в един от туитовете описват операцията като "регулаторни репресии срещу крипто, които в корумпираните държави граничат с рекетиране".

"През годините отказахме много бизнеси, защото Nexo никога не прави компромиси по отношение на нашите много строги политики срещу прането на пари и познаването на клиента. Винаги сме знаели, че така се изгражда устойчив бизнес", гласи друга публикация на криптобанката в Twitter.

Днес властите са претърсили над 15 адреса, свързани с криптофирмата, а разследването все още продължава и се чакат данни за арестувани лица.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Прокуратурата и МВР влязоха тази сутрин в офисите на криптобанката Нексо
 
W106837 Прокуратурата и МВР влязоха тази сутрин в офисите на криптобанката Нексо Източник Dir.bg
F7255 Nexo - ĸpиптoбaнĸa Дигитални активи София
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място:София
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   София
  Дата и час от:   12/01/23
  Дата и час до:   13/01/23
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Криминален акт   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Обвинения за 4-ма по случая Нексо   
__ 1 __

14/01/23
20:55:45

Привлечени са като обвинени четири лица по случая "Нексо". Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел да върши съгласувани в страната и в чужбина престъпления - пране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и банкова дейност без лиценз. Предвидените наказания по тези обвинения са за са над 3 години затвор, заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг.

Имената на обвинените не бяха посочени. На всички тях е наложена забрана за напускане на страна.

Групата е започнала дейността си в началото на 2018 година и я е развивала на територията на България, Великобритания, Северна Ирландия, Швейцария и Кайманови острови.

На двама от обвиняемите е наложена мярка "парична гаранция" - съответно по 1 и 2 млн. лв. Другите двама се издирват. Няма официални данни те да са напускали страната.

При акцията вчера са иззети огромен брой магнитни носители на информация, които в момента са обект на оглед. Претърсени са 17 обекта - офиси и жилищни домове.

Разпитани са 20 души. Някои от тях - анонимно.

Установено е, че част от транзакциите са били насочвани към Мохамед Махмуд Айеш, сочен от Израел за терорист към палестинска терористична групировка, каза Светослав Василев, началник на отдел "Киберпрестъпления" в НСлС.

Назначени на четиримата са данъчни ревизии, както и на свързаните с тях физически и юридически лица. Задействани са НАП и КП КОНПИ.

"Има данни, че тези лица разполагат с изключително големи финансови възможности. Имат скъпи имоти в Дубай, Карибските острови, Бахамите и притежават яхти. В един от претърсените домове са намерени и иззети 35 картини на скъпи художници като Салвадор Дали, Пикасо и Матис, които ще бъдат предадени на Националната художествена галерия", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
 Можем да се гордеем, че обвиняемите от Nexo са българи   
__ 2 __

14/01/23
21:02:39

Високоинтелигентни хора, изключително образовани и завършили най-престижните университети в света. Това са граждани на света. С усмивка мога да кажа, че може да се гордеем, че това са българи. Това не са наркодилърите от Обеля.

По този начин ръководителят на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов коментира четиримата служители на Nexo, на които вчера бяха повдигнатите обвинения за участие в организирана престъпна група с цел пране на пари, данъчни измами, компютърни престъпления и извършване на банкова дейност без лиценз. Акцията в българските офиси на компанията Nexo се проведе в четвъртък (12 януари).
 Асен Василев отговори имало ли е среща с криптокомпании в Министерство на финанс   
__ 3 __

14/01/23
21:16:22

"В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България - пред медиите", това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев по повод днешния брифинг на прокуратурата и допълни: "Не били компютри, а компоти".

"Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена някаква тайна среща, на която дружества, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев как през системата "Борика" да извършват разплащания в криптовалута, не отговарят на фактите.

През март 2022 г. в МФ е проведена работна среща, на която официално са присъствали представители на "Борика" АД, Асоциацията на банките в Българя и на Българска Финтех Асоциация, както и служители на Министерство на финансите - институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи. Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и технически предизвикателства пред Финтех индустрията в България, с оглед готвените на европейско ниво регулации в сектора MICA и въвеждането на дигиталното евро от Европейската Централна Банка.

В разговора е бил поставен и въпросът за сътрудничество между Финтех индустрията, банките и "Борика" АД като установена разплащателна система, която може да се използва като основа за разплащания с дигитални валути и дигиталното евро. В резултат на срещата беше направена работна група, която да изработи идеи за законодателни промени.
 Германски полицаи са участвали в крипто акциите в България, Кипър и Сърбия   
__ 4 __

14/01/23
21:42:15

Софийска градска прокуратура съвместно с Главна дирекция "Национална полиция" на МВР извърши действия по разследване спрямо международна организирана престъпна група за измами с финансови инструменти при изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Федерална Република Германия.

На 11.01.2023 г. в България е извършено претърсване на офис на търговско дружество, където са открити 50 работни места, на офис на счетоводна фирма, претърсени са 2 домашни адреса, два автомобила, извършен е обиск на едно лице, иззети са компютърни информационни данни, документи, мобилен телефон, съобщават от СГП.

Българските власти са разпитали 42 лица, от които 6 чуждестранни граждани. Към момента продължават разпитите и на други свидетели, като се очаква да бъдат разпитани над 50 лица. Извършва се и приобщаване на счетоводни документи. При акциите в България, Кипър и Сърбия са участвали 33 германски полицаи.

Координираната акция, проведена с активната подкрепа на Евроджъст и Европол, доведе до разбиването на мрежа за измами с криптовалута, действаща от България, Кипър и Сърбия. Мрежата е работила професионално за създаване на кол центрове, чрез които се счита, че са измамени множество жертви в Германия, Швейцария, Австрия, Австралия и Канада за най-малко десетки милиони евро. Голяма част от жертвите са от Германия.

При акцията в Германия, България, Кипър и Сърбия са идентифицирани общо над 250 работни места, претърсени са 4 кол центъра и 18 други обекта, разпитани са над 250 лица и са иззети над 150 компютъра, множество носители на данни, 3 автомобила, над 1 милион щатски долара в криптовалути и 50 хиляди евро в "кеш", обезпечени са 2 луксозни апартамента. Задържани са 14 лица в Сърбия и 1 лице в Германия.

По време на разследванията относно организираната престъпна група са открити мащабни финансови транзакции. За да ръководи схемата, групата е управлявала кол центровете от Сърбия и е използвала технологична структура от България. У нас е регистрирана и се помещава фирма, която създава (програмира) и администрира онлайн платформи, чрез които се извършва измамната дейност. Счита се, че базата за изпиране на незаконно придобитите пари е била в Кипър. Мрежата е привличала потенциални инвеститори онлайн и често се е свързвала с жертвите по телефона на английски и немски език с цел да ги примами да направят малки инвестиции. След първоначалните печалби, жертвите са инвестирали повече пари, които впоследствие губели.

В подкрепа на трансграничното съдебно сътрудничество от Евроджъст е организиран координационен център с Германия, България, Кипър и Сърбия с присъствието на експерт по криптовалута от Германия и Европейския център за киберпрестъпления в Европол.

Вчера при акция по друго разследване прокуратурата и български служби влязоха в офиси на фирма в София. Става дума за криптобанка, работила на база "кухи фирми", каза пред медиите говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред медиите.

 Христо Иванов: IT секторът е златната кокошка за България, трябва да го запазим   
__ 5 __

16/01/23
19:04:44

"Имаме една златна кокошка и това е IT бизнесът в България. IT секторът и хората в него са стратегически ресурс на България и помагат за нейното благосъстояние. Те плащат данъци, инвеститори са. Основният проблем е, че могат да вземат основното си средство за производство - мозъка си, и да се изнесат от България. Тогава ще търпим огромни щети. Трябва да ги гледаме като зеницата на окото си и да пазим тази общност.

"IT секторът ще има нашата подкрепа. Искам да ги успокоя, че няма да допуснем да се хвърли каквото и да е петно върху тях. Те ще имат нашата подкрепа, защото това е най-доброто, което имаме в момента в нашата икономика. Те са черешката на тортата на българската икономика и индустрия. Там са най-големите ни специалисти и това е единственият сектор, с който политиците можем да се похвалим", заяви Бойко Борисов и призова всички партии да се обединят в опазването на сектора.
 Разследването за Нексо : Компанията правила транзакции към швейцарска банка   
__ 6 __

16/01/23
20:19:33

Компанията собственик на "Нексо" е правила масови транзакции в различни валути към сериозна швейцарска банка. По информация на телевизията те са в евро, долари, британски лири и швейцарски франкове.

Според източниците, на които се позовава медията, сметките са на Антони Тренчев и Коста Кънчев. Те двамата от лятото на 2022 година не са влизали на територията на Европейския съюз и Великобритания.

Имат граждансво в Обединените арабски емирства, като Тренчев има и немски паспорт, а баща му е бил служител на бившата Държавна сигурност.

Експертът по киберсигурност Любомир Тулев заяви, че стойността на компанията расте и платформата не се е сринала, след като стана ясно за разследването.

"Нека да не забравяме, че "Нексо" е работодател на 600 служители. Те, за разлика от Ружа Игнатова, имат обезпеченост на тяхната монета. Нещо, което е в тотален противовес на това, което се твърди за измами и пирамиди - стойността на "Нексо" не се срина за тези дни, в които тече разследването. Сайтът е достъпен, може да се направи регистрация. "Нексо" дори в момента расте".

"За мен това означава, че монетата е стабилна, тя е вързана с реалното обезщетение на компанията. При Ружа Игнатова "One coin" е класическата "Понци" схема - продаваш нещо, което няма обезпеченост. "Нексо" има платформа, има обезпеченост на монетата "Нексо токен", обезпечена със стойността на компанията".
 Нексо обяви историческо споразумение с регулаторите в САЩ   
__ 7 __

20/01/23
20:59:56

Компанията "Нексо" (Nexo) обяви, че е постигнала окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и редица други финансови институции.

То се потвърждава от съобщение на сайта на SEC, според която компанията се е съгласила да плати 22.5 млн. глоба и да престане нерегистрираното предлагане и продажба на своя Earn Interest Product (EIP) на американски инвеститори. Освен това отделно компанията се е съгласила да плати още 22.5 млн. долара за споразумение с щатските регулатори.

"Не са налице каквито и да било твърдения или обвинения от страна на федералните регулатори на САЩ, че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер", пише "Нексо".

Според компанията единствената констатация на щатските регулатори за нарушения във връзка със законови изисквания е за "липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на Nexo, приет за ценни книжа".

Споразумението е на базата на това, че "Нексо" нито потвърждава, нито отрича това обвинение. С него приключват продължаващи с години споразумения за работата на компанията. Федералните регулатори на Съединените щати не твърдят, че компанията е извършвала измама, нито че са нанесени вреди на клиенти. В съобщението си SEC говори само за проблемите с липсата на регистрация.

Какво казва SEC

След споразумението с неуспялата да регистрира EIP въпреки необходимостта да го направи "Нексо" SEC е разгледала мерките, взети от компанията - включително това, че е спряла да предлага EIP на нови инвеститори и да плаща към съществуващи сметки на инвеститори в САЩ. Нещо повече, посочва се, че "Нексо" е обявила спиране на EIP в някои щати и поетапно изтегляне на всички свои продукти и услуги от пазара в САЩ.

Позицията на компанията

"Изключително сме удовлетворени от това цялостно и окончателно решение, което еднозначно слага край на всички спекулативни твърдения относно отношенията на Nexo с регулаторните органи и институциите в САЩ. За съжаление дори български държавни органи и институции не се посвениха и продължават да злоупотребят с американското име и реакциите във връзка с тези безобразни действия по създаването на алиби тепърва предстоят", казва в допълнено съобщение за българските медии съоснователят на "Нексо" Антони Тренчев.

"Нескопосаните внушения за "международен" елемент в действията срещу Nexo, за да се обоснове безочлив произвол срещу дружеството ни "Ен Ди Ес" ЕООД и нашите над 600 служители в България, като едва ли не по искане на "евроатлантически партньори", са разобличени от неопровержими факти."

"В допълнение опитът да се прикачи акцията срещу Nexo, посредством насрочването ѝ в ден, който да съвпадне с друга акция на "Европол" срещу кол центрове в България, Сърбия и Кипър, използващи криптовалути, бе осуетен от официалното потвърждение на EUROJUST (Агенция на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие), че двете събития не са свързани. Въпреки това организаторите постигнаха немалко от своите политически цели. На всички участници и пригласящите им по време на неуспешните опити да се убие един успешен и растящ бизнес, ще бъде потърсена съответната отговорност за всички нанесени щети".

"Ню Йорк таймс": Част от затягането на мерките срещу криптопазара

Новината намери отзвук в редица бизнес и други издания. "Ню Йорк таймс", който описва "Нексо" като "една сред голяма група известни криптокомпании, обещали да генерират лихви за клиентите с инвестиции на криптоспестяванията им вместо тях", описва глобата като "последния опит на регулаторите в САЩ да обуздаят криптоиндустрията".
 Съоснователят на Nexo: Ще предявим иск за 1 млрд. долара   
__ 8 __

23/01/23
02:03:05
Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове в много малък аспект. Това каза съоснователят на Nexo Антони Тренчев в първото си интервю в ефира на “На фокус с Лора Крумова". Той обяви още, че отдавна не живее в България.

За обвиненията

"Действията на българските власти са абсурдни, излишни и голяма част от тях - незаконни. Ние ще отговорим по подобавящия начин на това".

Той отхвърли твърденията, че компанията му финансира терористи и отново ги определи като “абсурдни”. “Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със стандартен текст. Това е, което е показано и на колегите ни, задържани за кратко в София”.

По думите му официалните обвинения - неговото и на Коста Кънчев, все още не са връчени.

За Махмуд Мохамед

Тренчев заяви категорично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния списък на издирвани лица на израелските служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo”, уточни Тренчев, опровергавайки официалната теза на прокуратурата.

Той поясни, че трансакциите, за които говори българската прокуратура, са входящи трансакции на Махмуд Мохамед към негов уолет адрес. И пососочи още, че са правени две години преди да попадне в списъка. “Ние, като институция, следим всички входящи и изходящи трансакции на нашата платформа в реално време”. Това е сертифицирана програма, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не. Тя се използвала от ЦРУ и ФБР. “Това е възможно само при блокчейн технологиите и криптовалутите”.

За твърденията на българската прокуратура

Това, което българската прокуратура е обяснила като “международно партньорство”, се изразява в предоставянето на софтуерното решение. Това е абсолютно нелепо обвинение”. Според него причините на българската прокуратура са политически. “Беше удобен момент звучно да се ударят партии като ПП и ДБ и да се саботира третият мандат”.

Tой е знаел за някои от даренията към “Да, България”, направени от негови служители, “но не съм изследвал и не съм се вмешателствал по никакъв повод в тяхното решение да изразят гражданските си позиции”.

За стойността на транзакциите

“За съжаление прокуратурата няма представа за какво говори”. Според прокуратурата трансакциите на фирмата са на стойност 94 млрд. Тренчев поясни - стойността е над 100 млрд. “Ние имаме 5 млн. клиенти и милиони транакции, за които следим всеки ден. Просперираме въпреки всичко случващо се в България”.

“Въпреки съветите на всички наши приятели и близки да не се занимаваме с България, ние го направихме от родолюбие, патриотичност и желанието тази клета държава да има един пример за това как другояче могат да се случват нещата - освен кюлчета, пачки и мародерство”.

Тренчев е категориен - Nexo ще съди България.

“Топ префесионалисти на глобално ниво” оценяват щетите на над 1 млрд. долара. “Ще отстоим своите интереси”.

Една шайка от бандити не им понесе, че се оформя цял един сектор, който просперира без необходимост от протекции, еврофондове и обществени поръчки. Време е тази шайка да се изрине. Много сбъркаха с кого се захванаха. Имаме интелектуален капацитет, който ще смаже мощния мозъчен тръст на българската прокуратура. Най-малко Гешев ще влезе в санкциите "Магнитски"!
 Искахте да знаете какъв всъщност е случаят с NEXO?   
__ 9 __

23/01/23
12:48:02
Ще бъде ли осъдена за кой ли път българската държава? И ще плаща ли България милиарди за обезщетения заради поредните неправомерни действия на прокуратурата?

Не се ли уморихме вече да плащаме от джобовете си за политическите акции на държавното ни обединение, което иначе за 30 години няма ни един осъден за корупция политик?

Лъже ли ви за пореден път “прокуратурата на прехода”, за да обслужи политическата мафия на прехода, осигурявайки ѝ предимство на предстоящите избори, за да може преходът да продължи, с всички нас заключени заложници в него?

Искахте да знаете какъв всъщност е случаят с NEXO? Тук >>>
 Nexo: Антони Тренчев и Коста Кънчев не са издирвани нито от Интерпол, нито от Ев   
__ 10 __

08/04/23
17:02:20
Антони Тренчев и Коста Кънчев не фигурират нито в списък на Интерпол, нито на Европол, като не са им издавани червени бюлетини и европейски заповед за арест. Това посочват от компанията за криптовалута Nexo след като днес прокуратурата поиска задържането им от властите в Белград.

По-рано стана ясно, че прокуратурата е пратила в Сърбия заповед за задържане на Тренчев и Кънчев, които са собственици и ключови обвиняеми по разследването на българското обвинение срещу криптокомпанията NEXO. Двамата кацнали на летището в Белград снощи в 23.05 часа, а според БНТ при рутинната паспортна проверка на Тренчев и Кънчев сръбските гранични полицаи са установили, че те са обявени за издирване с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол.
 Антони Тренчев във видеоклип: Здравейте от ареста в Белград   
__ 11 __

10/04/23
20:21:49

Съоснователят на "Нексо" и бивш депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев пусна видеоклип в профила си в социалната мрежа, за да покаже, че се намира в ОАЕ, а не в Сърбия. Той отново атакува прокуратурата, че е излъгала за местонахождението му, и завършва видеото с "Поздрави от Белград!"

В петък главният прокурор Иван Гешев съобщи пред медиите, че собствениците на "Нексо" са кацнали от Дубай в Белград, а Софийската градска прокуратура е изпратила на властите в Сърбия заповедта за техния арест за 72 часа. Гешев намекна, че Тренчев и съдружникът му са в Белград за среща с банкера Цветан Василев. "Аз нямам съмнения с кого ще се виждат", каза главният прокурор и допусна, че там може да отидат и други издирвани обвиняеми с цел дискредитиране на магистрати, визирайки досъдебното производство, което образува Софийска градска прокуратура.

"Очаквам да кацнат там, да си разпределят задачите - кой ще се занимава с финансирането, кой с компрометирането на магистрати, на работещи колеги. Това е шега, но тъжна шега", коментира главният прокурор. Повод за изявлението бе досъдебното производство, образувано от Софийска градска прокуратура (СГП), за организирана престъпна група за търговия с влияние с цел дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители.

"Мислех да не се занимавам с глупости. По някаква причина моето местонахождение отново стана от общонационален интерес. Здравейте от ареста в Белград, настроението е добро. За пореден път българските институции злоупотребяват с имената на международни институции", казва във видеоклипа Тренчев.

"Вместо най-накрая да ни кажат нещо за кюлчетата, за чувалите, за къщите, се занимават кой накъде бил летял, къде бил кацнал, кой с кого ще се среща. Безкрайно несериозно е цялото и обяснява защо България е в такава тежка международна изолация. Това са последствията от колективните глупости на прокуратурата ни, различни държавни ограни и политическия ни елит".

Днес е събота, прекрасен ден", казва още създателят на криптокомпанията и допълва, че той възнамерява да го прекара с жена си и детето си.

 500 000 долара ще струват експертизи по делото Нексо   
__ 12 __

21/04/23
23:23:34
500 000 долара ще струва изготвянето на част от експертизите по делото "Нексо". Това стана ясно на днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което беше разгледано искане на главния прокурор Иван Гешев за осигуряване на въпросната сума.

В него обвинител №1 пояснява, че е необходимо спешно финансиране за назначаването на експертизи по възложено на Националната следствена служба (НСлС) досъдебно производство, свързано с разследване на пране на пари, данъчни престъпления и престъпен сговор. В писмото Гешев изтъква, че разследването се отличава с особена фактическа и правна сложност, както и с изключително висок обществен интерес.

"В тази връзка е налице обоснована необходимост от възлагане на експертизи от изключително висока сложност, извършвани от висококвалифицирани експерти, които безпристрастно и обективно да предоставят своите заключения", казва Иван Гешев и посочва, че за целта са нужни 500 000 долара без ДДС.

По информация на "Лекс" става дума за делото "Нексо" като експертизите ще бъдат възложени на американска компания.
 Съдът отмени европейските заповеди за арест на основателите на Nexo   
__ 13 __

29/09/23
18:56:26
От съда съобщават, че на 19 септември Софийската градска прокуратура е внесла досъдебно производство с постъпили по него жалби, с които се оспорват издадени европейски заповеди за арест (ЕЗА).

В мотивите на съда се посочва, че издадените европейски заповеди за арест са незаконосъобразни, защото не е извършено надлежно призоваване на обвиняемите.

От материалите се установява, че обвиняемите имат постоянни и известни адреси в Обединените арабски емирства, откъдето не са призовавани от разследващия орган.

 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  357       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   13/01/23