Ресурсбук България. Събитие / обява

 

146-ата годишнина от Шипченската епопея

Трети март е червената линия на нашето търпение, народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен. Това заяви президентът Румен Радев пред паметника на Шипка на днешното честване на 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

В речта си държавният глава се обяви срещу промените в Конституцията, предложени от управляващата коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС. Един от текстовете в проекта предвижда не Трети март, а 24 май да бъде националният празник на страната.

"Днес казваме "не" на пълзящата цензура на доносничеството, подмяната и скандалите, чрез които се прокарва поредица похищения на конституцията. Иизмененията предвиждат България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност.

"Казваме "не" на опитите за разграждане на държавността с превземането на институциите с користни политически и икономически цели. Слагаме край на обратното броене на разпада и заявяваме, че България ще пребъде".

"Ние сме българи и европейци по рождение, история и култура. Пагубна заблуда е, че да си европеец значи да задраскаш историята, да се присмиваш на традициите, да се срамуваш от знамето и иронизираш родолюбието. Непростима безотговорност е да презираш идеалите на нашите възрожденци, Левски, Ботев и Гоце Делчев".

"Европейска България има бъдеще само когато сложим край на полититическото безочие, което сее разкол и паразитира върху разделението, което търгува с всичко българско за своето оцеляване. Не сглобкаджийство ни трябва, а единение около държавността, историята и националното достойноство, около демократичните
завоевания и свободите на гражданите".

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към 146-ата годишнина от Шипченската епопея
 
W110847 146-ата годишнина от Шипченската епопея Източник Dnevnik.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Шипка
  Дата и час от:   19/08/23
  Дата и час до:   19/08/23
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Политическо събитие   >>>
  Количество: 1
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Радев: Управляващите страдат от властова булимия    
__ 1 __

20/08/23
11:59:25

Явно Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт и е очевидно за всички, че те страдат от властова булимия. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев. Той участва в тържествената церемония по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея пред Паметника на свободата на връх Свети Никола.

Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като възможност за заграбване на още власт. Според мен това е настъпление срещу демократичния баланс, заложен в Конституцията и закона. Явно Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт и е очевидно за всички, че те страдат от властова булимия.

"Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. А държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. В момента отговорността е напълно размита. С поведението си властта тласка обществото към хаос.

Държавният глава е на мнение, че се руши демократичният консенсус, който е в основата на мирния ни преход и без който няма европейска перспектива за България.

Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, притискат се медии, призовава се към цензура, овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за тяхното използване за користни политически и икономически цели. Нещо повече - организира се политическият дебат с агитки и заплахи. Посяга се на Конституцията и на балансите, заложени в нея.

Попитан за коментар относно убийството на Алексей Петров, Румен Радев заяви, че българите очакват отговори каква е ролята на Петров в "стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви високи постове в държавата са му обещавани, от кого и при какви условия".

Аз вярвам, че няма да допуснем съсипването на държавата, в която живеем. Вярвам, че всички ние няма да позволим на безотговорни полици да се упражняват върху паметта, честта и бъдещето на децата и родината.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  107       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   20/08/23