Ресурсбук България. Събитие / обява

Взривове в Манчестер

В 22:33 часа полицията е получила сигнал за инцидент в района на зала Манчестър Арена по време на концерт на американската певица Ариана Гранде. Един терорист детонирал експлозив до входа, във време и място с цел да бъдат нанесени максимални поражения.

При атаката са загинали 22-ма души, а 59 са ранени. Според властите нападението е извършено от един атентатор самоубиец. Самоличността на нападателя е известна - Салман Абеди.

22-годишният Салман Абеди е роден във Великобритания и произхожда от семейство на либийски мигранти. Навремето те избягали от режима на Муамар Кадафи. Салман Абеди, бил свързан с Ал Кайда и е преминал подготовка в чужбина. Идентичността на Абеди е установена по банковата карта, която намерена на мястото на инцидента.

През последната година Абеди е пътувал до Либия, както и в други страни. Освен че имал връзки с Ал Кайда, той може да е контактувал и с други групировки. Взривното устройство било "голямо и сложно", за създаването му са използвани материали, които е трудно да се доставят във Великобритания. Това може да означава, че не е действал без чужда помощ. Разследващите се опасяват, че той може да е бил член на терористична клетка, чиято численост е неизвестна.

23-годишен мъж е арестуван във връзка с бомбеното нападение пред "Манчестър арена", съобщи полицията в Манчестер, цитирана от "Гардиън". Това е първият арест от атаката в понеделник вечерта. Мъжът е задържан в южната част на града.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Взривове в Манчестер
 
W68167 Кървави атентати в Париж Общество и политика 13.11.2015 Виж  ~  
W68168 Европа сама си отглежда терористи Общество и политика Славчо Велков Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Манчестер
  Дата и час от:   22/05/17
  Дата и час до:   22/05/17
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Криминален акт   >>>
  Количество: 22
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  723       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   24/05/17