Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

 

Мини Марица изток ЕАД

“Мини Марица-изток” ЕАД е еднолично акционерно дружество със 100 % държавно имущество и с едностепенна система на управление. Дружеството е образувано със заповед номер 84/10.06.1993 г. на председателя на Комитета по енергетика, като новоучреденото дружество приема активите и пасивите на: Рудник „Трояново-1” ООД, Рудник „Трояново-север” ООД и Рудник „Трояново-3” ООД. Регистрирано е с решение номер 2773/07.07.1993 г. на Окръжен съд – Стара Загора, по фирмено дело 2444/1993 г.

По силата на сключен договор в полза на „Мини Марица-изток”ЕАД е учредена концесия за добив на въглища от находище „Източномаришки въглищен басейн”.

Геоложките проучвания в източномаришкия басейн установяват, че запасите възлизат на над 2,9 милиарда тона въглища.

Други подобни ресурси
Стоки:    Елекро,Енерго,Топло
Сайтове: Елекро,Енерго,Топло


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Електро,Енерго,Топло"
 
 
Линкове към Мини Марица изток ЕАД
 
F5258 Най-големите работодатели в България Инвестиции София Виж  ~  
S1944 Въглища Енергетика Стока Виж  ~  
W68981 Сателитна карта на Раднево Информация, справки Google map Виж  ~  
W69202 Община Раднево Организации, администрация Официален сайт Виж  ~  
W71385 Енергетика Сайтове Раздел Виж  ~  
W71217 Елекро,Енерго,Топло Сайтове Раздел Виж  ~  
W71391 Електро,Енерго,Топло Фирми Раздел Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:   Станимир Казлачев
  Телефон   0417 8 33 05
  E-Mail  mmi-ead@marica-iztok.com
  WEB Site  http://www.marica-iztok.com/
 
  Адресни данни
 
  Област: Старозагорска
  Община: Раднево
  Населено място: Раднево
  Адрес: ул. Георги Димитров 13
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Електро,Енерго,Топло
  Подтип на фирмата: Енергетика
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата
Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
1944 Въглища Мини Марица изток ЕАД Тон 0 Виж : 783
 
  
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Владислав Панев  
__ 1 __

24/07/20
16:29:59
Правителството забави с две години включването на страната в Европейската платформа за въглищни региони в преход. Тя не изисква ангажимент за затваряне на каквото и да било, но дава достъп до подкрепа, идеи и партньорства, както и за въздействие на европейските политики.

Изпуснахме всички тези възможности. Властта постоянно лъже,

че чрез механизми за капацитет, дерогация (временно неприлагане на ангажименти за еконорми за ТЕЦ на въглища), отлагания може да гарантира безпроблемната работа на държавната "Марица изток 2". Сега и със студен резерв.

Възможностите около Раднево и Гълъбово са наистина необятни, защото имаме огромна земя, която няма как да бъде използвана за земеделие, готова инфраструктура, включително за пренос на електроенергия, а Истанбул, София и пристанище Александропулис са практически на еднакво разстояние. При това с магистрала Марица и жп възела Димитровград, намиращи се съвсем наблизо. Така че не само, че могат да се изградят хиляди мегавати все по-евтини соларни мощности, но и всякакви други производства. Така хем могат да се запазят работни места, хем и здравето на хората. При това без схеми като със студения резерв.

Държавният ТЕЦ натрупа 1 милиард дългове, "Брикел" на Ковачки трябваше да бъде затворена отдавна (сега се опитва да гори и боклуци), а въздухът е по-мръсен, от където и да било другаде. Всички ние плащаме сметката за това.

Ако говорим за мотор пред възраждането на българската икономика, "Марица изток" може да бъде такъв. Потенциалът е за много милиарди частни инвестиции, наред с помощта за въглищен район. Ако ги използваме ефективно, това може да бъде новата ни гордост.

Защо не нашата Силициева долина,

в която да се родят българските бизнес шампиони, а и да работят водещите световни компании. Имаме хората, имаме терените, имаме инфраструктурата. Нямаме правителство, което да мисли поне няколко хода напред. А власт, която усвоява, краде и убива бъдещето на държавата.

Преди години един бивш премиер и още по-бивш държавен глава каза, че трябва да си сменим чипа. Много беше прав. На първо място трябва да сменим чипа на управление. После всичко ще се подреди. Можем, ще го направим!
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  1422       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   12/04/22

Google