Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

 

Доставчици и производители на облекла

Големи размери дрехи. Дрехи на ишлиме. Дамска и мъжка конфекция. Детски и бебешки дрехи. Младежки облекла. Спортни облекла. Джинсови облекла. Модни и луксозни облекла.

Други подобни ресурси
Фирми:   Химически продукти
Стоки:    Облекла и обувки
Сайтове: Облекло и аксесоари


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Облекла и обувки"
 
 
Линкове към Доставчици и производители на облекла
 
F5470 Funky Kids Детски дрехи
F1962 ТПК ЕДИНСТВО Производители Шумен Виж  ~  
F4033 Виема - ООД Дамски и мъжки
F1805 ДИМАНА АД Производство облекла Харманли Виж  ~  
F3456 Аристо България Модни облекла
F1664 ТПК И АТАНАС ТЕШОВСКИ - КООПЕРАЦИЯ Производство облекла Гоце Делчев Виж  ~  
F5009 Big Size Големи размери дрехи
F4140 ЕТ Борис Буров Дрехи на ишлиме Производител Виж  ~  
S2383 Дамски дрехи, рокли, блузи, ризи Лили.бг ООД
F1961 ТПК ЕДИНСТВО Луксозни облекла Кърджали Виж  ~  
F4844 Чочко Бочко ЕООД Облекла Дрехи
F1819 ДУНАВ АД - СИЛИСТРА Дамска конфекция Силистра Виж  ~  
F2795 СТОРЕКС ООД - ПЛОВДИВ Джинсови облекла Пловдив Виж  ~  
F3335 Алфа 71 ЕООД Джинсови и облекла Производител Виж  ~  
F4785 Simply the best Младежки облекла Производител Виж  ~  
F4601 MS - облекла за спорт и свободно време Спортни облекла София Виж  ~  
F2772 ПАРАЛЕЛ - 30 ЕТ Работни облекла Ямбол Виж  ~  
F2732 ИТМ - КОМЕРС ЕООД Работни облекла Пловдив Виж  ~  
F3319 ЕТ АТАНАС ДАСКАЛОВ Облекла от трико Пловдив Виж  ~  
F2961 КАМИРО ООД Трикотажни облекла София Виж  ~  
F2722 Хоризонт-Иванов ООД Облекла от кожа Сливен Виж  ~  
F2301 ВЕЛУР АД Кожени облекла Ловеч Виж  ~  
F2073 КАРЛОВСКА КОПРИНА АД Тъкани от коприна Карлово Виж  ~  
F2731 ИРИС ООД - ПЛОВДИВ Облекла, обувки Пловдив Виж  ~  
F2294 МОДНО ОБЛЕКЛО АД Горни облекла Стара Загора Виж  ~  
F4201 ЕТ Соня Христова -Флуиди Бельо, трикотаж Кюстендил Виж  ~  
F4201 ЕТ Соня Христова -Флуиди Бельо, трикотаж Кюстендил Виж  ~  
F5680 Производители на облекла и текстил Производители София Виж  ~  
W70705 Интернет пазар. Облекло и аксесоари Сайтове Раздел Виж  ~  
W70706 Облекла и обувки Фирми Раздел Виж  ~  
W70707 Облекла и обувки Стоки и услуги Раздел Виж  ~  
W70708 Дрехи, Облекла и Обувки Услуги Раздел Виж  ~  
F5060 Доставчици и производители на облекла Облекла Индекс Виж  ~  
W67048 Облекла и мода Облекла Индекс Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
  WEB Site  //hib.multimedia.bg/hib_web.dll/SitPort?Map=1&Cat=41
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Облекла и обувки
  Подтип на фирмата: Облекла
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата
Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
3029 Бални, Официални, Вечерни Рокли Доставчици и производители на облекла Брой 1 400 Виж : 145
2047 Копче Доставчици и производители на облекла Брой 1 0 Виж : 871
1671 Сватбени Рокли Радичев Доставчици и производители на облекла Според случая 1 0 Виж : 1015
 
  
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Текстилният бранш е притиснат от поскъпване на суровините, спад на потреблението   
__ 1 __

20/06/21
17:35:06


Общо 12 на сто спад на продукцията от сектор "Облекло и текстил", отчита Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ), съобщи в интервю за БТА председателят на асоциацията Радина Банкова. Най-голямото понижение е при облеклото - близо 60 на сто, заради затворените големи магазини по време на ограничителните мерки във връзка с пандемията. Данните са за 2020 г. спрямо 2019 г.

Между 5 и 10 на сто от компаниите в сектора са прекратили дейността си - основно фирми, свързани с производството на мъжки и дамски официални облекла, които са и сред най-високотехнологичните за сектора.

Настъпването на модната тенденция да се носи неофициално облекло е преди пандемията, но с ограниченията и обедняването на хората, спадът при официалните облекла през последната година се задълбочи, като цели ниши останаха без поръчки, каза Банкова. Тя напомни, че миналата година голяма част от шивашките предприятия оцеляха благодарение на това, че шиха маски и заради мярката "60/40". Сега търсенето на текстилни маски заглъхна заради регламентацията да се носят многослойни маски от нетъкан текстил, внос от Китай. Освен към производството на маски, браншът се е преориентирал към спортните и домашни облекла, пижами, но това е възможност за оцеляване на малък кръг от фирми, които разполагат с необходимото производствена техника.

Това са сред причините, поради които от БАПИОТ не са оптимисти, че секторът ще може да се върне към нивата от 2019 г. В момента магазините са пълни с непродадени от миналата година облекла, което се отразява на ликвидността им, а това рефлектира върху плащането на поддоставчиците, като сроковете за разплащане все повече се удължават и така е в цяла Европа, каза Банкова. Само допреди няколко седмици пазарите от основните за сектора в България клиенти - Франция, Италия, Германия, бяха затворени и едва сега се усеща някакво плахо раздвижване, защото все още няма унифицирани правила за движението между държавите нито за хората, нито за стоките, каза Банкова.

Като цяло браншът се е възползвал от мярката "60/40".

Големите опасения са, че тази мярка е приключила и няма яснота как ще се развие, както и дали ще има допълнителни мерки в подкрепа на пострадалия бизнес, коментира Банкова. От друга страна, все още не е приключило изплащането на помощите за средните предприятия. Срокът за кандидатстване беше отворен през юни миналата година и вече цяла година сумите не се разплащат, допълни председателят на БАПИОТ.

Затрудненията на бизнеса рефлектираха и върху наетите. Като цяло има спад на заетите в сектора, като това се усеща особено осезателно при по-големите компании, които са с персонал над 1000 човека, коментира председателят на БАПИОТ. Тя допълни, че при по-малките предприятия почти няма освободени работници, а ако има, то се дължи на това, че кадрите напускат страната.

В смутни времена всички спекулират с цената.

Доста клиенти се върнаха в България, но искат "ковид цени", а срокът да е вчера, при перфектно качество, коментира председателят на асоциацията. По думите й, на това е трудно да се даде адекватен отговор от компаниите в сектора заради сериозните инфлационни процеси в страната. От края на май, началото на юни няма доставчик, който да не ни е уведомил, че ще си увеличава цената. Даже вчера имахме един случай, при който доставчици на опаковъчни материали, след като вече вдигнаха цената с 10 процента, сега я повишиха с още 15 на сто, коментира председателят на БАПИОТ.

Същевременно на световните пазари растат цените на суровините - памук, вълна, полиестер, както и на други деривати на петролни продукти заради поскъпването на петрола, допълни Банкова и изтъкна, че при такава растяща инфлация е много трудно да се предвидят поръчките, продажбите, търсенето в сектора за следващия сезон. Трайното увеличение на цените на памука от средата на миналата година - с над 25 на сто, е заради квотите и увеличението на цените на най-големия производител - Китай, който определя международния пазар, отбеляза Банкова и допълни, че в този смисъл ЕС и в частност България, са изключително зависими заради липсата на суровината. Скокът на цените на памука, комбиниран с ръста на транспортните услуги заради пандемията и инфлацията, която оскъпи разходите на производителите, доведе до двойно поскъпване на облеклото от памук. Все по-рядко и на все по-високи цени занапред ще си купуваме памучни дрехи, прогнозира Банкова.

Заради "Зелената сделка", в производството все повече ще се използват рециклирани тъкани от естествени материали,

които ще бъдат сертифицирани по специални стандарти, напомни тя, но коментира, че тази добра тенденции ще изисква значителни инвестиции от производителите - в иновации, технологии и обучение на кадри. Банкова напомни, че в момента ЕК работи по "Пътна карта" за изработване на Стратегия за текстилната индустрия на ЕС, в която основен акцент са иновациите, свързани с рециклирането, както и създаване на технологии за употреба на вече използвани материали заради липсата на природни ресурси и опазването на околната среда. Същевременно в Стратегията за малките и средни предприятия не е предвидена подкрепа за следващия програмен период за фирмите от сектора заради тези общоевропейски процеси, допълни председателят на БАПИОТ.

Ясно ни е, че служебното правителство има друга задача - да проведе избори, но икономиката не може да чака някой ден, някой да реши да се занимава с нея,

коментира мерките на правителството председателят на БАПИОТ. Мярката за подкрепа на ликвидността, предложена от служебния кабинет, е приложима за сектора, коментира още Банкова и напомни, че такава подкрепа съществува още от миналата година по REACT-EU с тази разлика, че ЕК препоръча това да не бъде основен инструмент, защото ще даде предимство на финансовия сектор. Аз недоумявам, защо 2 милиарда трябва да се дават на банките, за да дават кредити при ниски лихви, които заради инфлацията не е ясно колко дълго ще останат на тези нива.

Според нея, мотивацията за избора на тази форма на подкрепа на бизнеса с данни за съживяването на икономиката на страната е спекулативно, защото част от ръста в определени сектори е заради увеличението на цените. Дори и да има раздвижване в икономиката, то е с краткотраен характер заради очакваните усложнения с пандемията, както и в политически аспект.

За сектора мярката "60/40" трябва да продължи до септември в досегашния й дизайн. Общото становище на бизнеса е, че без тази мярка, до няколко месеца, браншът ще е приключил. В сектор "Текстил и облекло" има около 4000 фирми, като едва един процент са големите компании, а останалите са микро, малки и средни предприятия, а заетите са около 90 000 души, като 11 800 работят в "Текстил", а останалите в "Облекло". В очакване на новото редовно правителство от бранша разчитат да се предвиди финансиране по мерки за компании от поне пет приоритетни сектора във връзка с изпълнението на условията по "Зелената сделка".
 Лили.бг ООД. ДЪЛГА ВЕЧЕРНА РОКЛЯ В ОРАНЖ   
__ 2 __

25/08/23
16:38:45


ДЪЛГА ВЕЧЕРНА РОКЛЯ В ОРАНЖ

 Лили.бг - САТЕНЕНА РИЗА С КОЛАН В СИН ЦВЯТ   
__ 3 __

25/08/23
16:42:15


САТЕНЕНА РИЗА С КОЛАН В СИН ЦВЯТ

 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  2764       Гласували:  2     Оценка:  5.50                Последна редакция:   12/04/22

Google