Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

 

Общините в България

Индекс на общините в България по области.


Други подобни ресурси
Събития: Политическо събитие
Стоки:    Услуги
Сайтове: Организации, администрация


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Администрация"
 
 
Линкове към Общините в България
 
F5311 Общини в София-град Администрация Индекс Виж  ~  
F5288 Общини в Благоевградска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5303 Общини в Бургаска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5310 Общини в Великотърновска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5304 Общини в Варненска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5301 Общини в Видинска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5299 Общини в Врачанска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5296 Общини в Габровска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5305 Общини в Добричка област Администрация Индекс Виж  ~  
F5287 Общини в Кюстендилска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5293 Общини в Кърджалийска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5297 Общини в Ловешка област Администрация Индекс Виж  ~  
F5300 Общини в Монтанска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5298 Общини в Плевенска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5291 Общини в Пловдивска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5290 Общини в Пазарджишка област Администрация Индекс Виж  ~  
F5286 Общини в Пернишка област Администрация Индекс Виж  ~  
F5308 Общини в Русенска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5307 Общини в Разградска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5309 Общини в Сливенска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5306 Общини в Силистренска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5292 Общини в Смолянска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5289 Общини в Софийска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5295 Общини в Старозагорска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5313 Общини в Търговишка област Администрация Индекс Виж  ~  
F5294 Общини в Хасковска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5314 Общини в Шуменска област Администрация Индекс Виж  ~  
F5302 Общини в Ямболска област Администрация Индекс Виж  ~  
S2652 Административни услуги на общините Общини Услуги Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
  WEB Site  //hib.multimedia.bg/hib_web.dll/SitPort?Map=1&Cat=37
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Администрация
  Подтип на фирмата: Общини
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата

Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
Виж
 
  
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Кметовете на протест в Калофер, искат обещаната финансова независимост   
__ 1 __

22/09/20
16:13:38

Кметове на малки населени места излязоха на протест в Калофер. Недоволни са от неизпълнени ангажименти на управляващите за финансова независимост на кметствата от общините и връщане на прага за пряк избор на кметове от 350 на 100 души по постоянен адрес, съобщи БНТ.

Това бе втори протест на Националното сдружение на кметове на кметства. Местните управници дадоха 15-дневен срок, за да се намери решение на техните искания.

Местните управници посочиха, че ще настояват и да се върне прага за избор на кметове на 100 души, тъй като сега над 270 000 души са лишени от правото си да избират собствения си кмет.

Ако няма решение на исканията, кметовете заявиха, че ще затворят пътя край връх Шипка заедно с граждани.
 Кметове от цялата страна се срещнаха с Кирил Петков   
__ 2 __

08/06/22
13:16:16


Защо актуализацията на бюджета е да се налеят пари главно в пенсионната система? Кога държавата ще помогне на обществения транспорт, знае ли министър-председателят за феномена "държавна община"? Кметове на общини от цялата страна питаха за всичко министър-председателя Кирил Петков. Срещата беше на дискусионния форум "Бъдещето на Европа и България през призмата на кризите", организиран от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). В нея участваха и вицепремиерите Гроздан Караджов, Борислав Сандов и Калина Константинова.

Защо общините не са включени в Плана за възстановяване и устойчивост, пръв попита кметът на Монтана Здравко Живков. Отговорът на Петков бе сухо изреждане на числа. "В Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в частта "Местно развитие" има 412 млн.лева, за енергийна ефективност - 1.8 млрд.лева, за външно осветление - 150 млн.лева, за модернизация и дългосрочна грижа - 640 млн.лева, за модернизация на образователната инфраструктура - 570 млн.лева, за индустриални зони - 216 млн.лева. Всички тези средства директно отиват в общините", изреди премиерът парите в ПВУ за местната власт. Петков подчерта, че в ПВУ принципът е парите да се дават на база на конкурентност, а не на всекиго по малко. По-качествените проекти ще бъдат с приоритет, заяви Петков, но не уточни с какво точно един проект ще се смята за по-добър от друг.

За малките общини в стратегическия план за развитие на селските и земеделски райони за периода 2023-2027 г има 8 млрд.лева, добави той. Тези средства ще бъдат давани на квотен принцип, а не за проекти, за да бъдат защитени малките общини, които са с по-ограничен административен капацитет.

Петков предупреди кметовете, че в близкото минало усвояването на европейските средства е било с приоритет към определени фирми. В конкурси се явява или допуска само един кандидат, в някои общини 90 % от всички конкурси са с участието само на една фирма. "Няма да соча сега с пръст кои са общините, но това не е нормално", обърна се премиерът към залата, пълна с кметовете на 265 общини.

Защо се наливат пари само в пенсионната система

"Цените на храните се качиха с най-голям процент (инфлация) и това означава, че хората, които са били на ръба на бедността, има опасност да паднат под линията на бедност. Затова се фокусирахме върху пенсионерите, а не за да получим политически кредит", отговори Петков. Той няколко пъти повтори, че инфлацията в България е вносна и трябват специфични реакции за овладяването й. При ръст на производството от 4.5% няма как да има икономическа криза, а в страната имаме инфлационен проблем, внесен отвън", подчерта той.

Само веднъж кметовете бурно опонираха на премиера

Кметове опонираха бурно на премиера само веднъж, когато той разказа как в Европейската комисия се учудвали от активността му в дискусиите. "Предишният министър-председател много рядко участваше", му казали колеги в Брюксел. Кметове на ГЕРБ очевидно разпознаха лидера на своята партия и се развикаха, че Петков е трябвало да го защити.

Появи се феноменът "държавна община", заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов, в смисъл, че финансите на местната власт в голяма степен зависят и се дирижират от централната власт в София. За реална децентрализация той предложи 2% данък върху дохода на физическите лица да остава в общините от 2023 г. Премиерът Петков покани кмета на Добрич на среща, но уточни, че предложената мярка трябва да се съчетае в цялостната рамка на финансиране на местната власт.

От София се чака оптимизация на управлението на градския транспорт

В този смисъл председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев от ГЕРБ за пореден път попита държавата ще помогне ли на всички общини за трупащите се загуби в обществения транспорт от скока на цените на горивата и електроенергията.

"За София знам, че дупката е огромна и трябва да се намери решение", отвърна Петков. Според него и без да има инфлация столичният градски транспорт трупа загуби, защото е раздута администрацията и ръководните звена на управлението. Той даде пример с администрацията на Министерския съвет, където броят на служителите от 460 е намален на 300 и сега ще се увеличи ефективността в работата им. Така той подсказа какво очаква от Столичната община. "Имаме нови линии на метрото, имаме трамвайни линии и дублиращи линии с автобуси. Преди да се дадат пари, трябва да се оптимизира тази система", обърна се Петков към Георгиев. Никой от кметовете на други общини в залата не се включи в този спор. Това видимо окуражи премиера и той по-директно очерта какво очаква правителството от ръководството на Столичната община.

"Ако видим, че имате план за оптимизация, ще помагаме, защото ние искаме да решим проблема. Явно е, че на градския транспорт на София не може да продължи по този начин. Но не може просто едни пари да се хвърлят върху други".

Всеки месец НСОРБ да изготвя доклад с актуалните проблеми на общините и да го внася в Министерския съвет. Предложението бе направено от кмета на Велико Търново Даниел Панов, който водеше дискусията.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  2372       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   08/04/22

Google