Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

БМВ България

БМВ е абревиатурата на немското наименование на Баварски Моторни Заводи - един от лидерите на автомобилния пазар, на 14-то място по брой произведени коли в света (OICA, 2009), който към момента притежава и произвежда автомобили с марките БМВ, Мини, Ролс Ройс и мотоциклети с марките Хускварна, БМВ Моторрад.

Автомобилите на БМВ покриват пазарния диапазон от най-компактни до най-луксозни модели. БМВ е синоним на "радостта от шофирането", зад която стоят първокласни продукти и услуги, най-високи стандарти и отлични характеристики. Логото на компанията представлява черна окръжност с текст BMW, която огражда кръг с бели и сини четвъртини. Някои интерпретират логото като символ на перката на самолет, която пори синьото небе, но всъщност синьото и бялото са цветовете на независимия щат Бавария.

БМВ е основана през 1916 г. в Германия със сливането на фирмите на Карл Фридрих Рап и Густаф Ото, които в първите години на компанията продължили да произвеждат самолети и двигатели за тях. През 1923 г. стартирало производството на мотоциклети, а през 1928-29 - производството на автомобили. БМВ бързо се превръща във водещ производител на автомобили със своята линия Ню Клас, пусната през 1962 и поддържана до 1977 г. Това е серия от компактни купета и седани, в т.ч. седани с две врати, оборудвани с легендарния 4-цилиндров М10 двигател на БМВ, напълно независимо окачване, предни дискови спирачки и предна подпора на Макферсон.

Точно спортните версии на Ню Клас серията (предшествениците на сегашната 3-та серия) са превърнали БМВ в световно признат производител на автомобили. Понастоящем едни от най-известните серии на БМВ са 1-ва серия (най-малките БМВ автомобили, хетчбек, кабриолети, купета), 3-та серия (седани, купета, кабриолети, стейшън вагони), 5-те серия (прогресив активити седани), 6-та серия (купета и кабриолети), 7-ма серия (седани), X серия, която включва компактните кросоувър СУВ и САВ Х1, Х3 и Х5, както и купето Х6.

Легендарната М серия на БМВ включва спортни версии на вече известни серии, особено М3 (кабриолети, седани, купета, стейшън вагони), М5 (седани и стейшън вагони), М6 (кабриолети и седани), Х5 М и Х6 М (САВ). В сегмента на роудстърите и двуместните купета водещите модели са Z3 и последователят му Z4.

Други подобни ресурси
Обекти:  Автокъщи, авточасти
Събития: Автомобили
Стоки:    Авто, вело, мото
Сайтове: Авто, вело, мото


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Авто,мото,вело"
 
 
Линкове към БМВ България
 
W75010 БМВ. Ресурсбук. Автомобили Авто, вело, мото Индекс Виж  ~  
F6768 Производители на автомобили Авто,мото,вело Индекс
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
  WEB Site  https://www.bmw.bg/bg/index.html
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Авто,мото,вело
  Данъчен номер:  
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата

Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
Виж
 
  
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 BMW Серия 1  
__ 1 __

30/09/20
20:26:47

Събужда копнеж: новото BMW Серия 1 е тук, за да привлече всички погледи. Защото изключителният му дизайн и прогресивният език на формите му позволяват още на пръв поглед да изпъкне сред тълпата. Също както интериора, чиято модерна атмосфера впечатлява с висока качество и откритост.

Ефективните двигатели, предлаганото за пръв път при новото BMW Серия 1 предно задвижване и най-модерните технологии на задвижването гарантират изживявания при шофиране, изпълнени с динамика и пъргавина, докато иновативните технологии и асистиращи системи гарантират, че ще достигнете до целта си сигурно и комфортно.
 BMW Серия 2 Купе  
__ 2 __

30/09/20
20:29:54

BMW Серия 2 Купе е олицетворение на автомобилна индивидуалност и създава свой собствен клас. Революционно спортният дизайн излъчва движение дори и в покой. Неговата радикална динамика с подчертано расово задно задвижване и високото ниво на комфорт в ексклузивния интериор допълват безкомпромисното изживяване при шофиране. То се усеща още в първия момент. Когато седнете зад волана, пред вас има само една посока: право напред.
 BMW Серия 2 Гран Турър  
__ 3 __

30/09/20
20:32:32

Извлечете максимума от градския живот: с BMW Серия 2 Гран Турър. То предлага много и може да натовари още повече. Което в града е особено предимство. Справя се с напрегнатите ситуации с лекота и спокойствие – младо, самоуверено и наслаждаващо се на живота. Но също така и спортно благодарение на мощните 3- или 4-цилиндрови BMW TwinPower турбо двигатели. За радост от шофирането, която достига до границите на града и се простира и зад тях.
 BMW Серия 3 Седан  
__ 4 __

30/09/20
20:39:50

Едва излязло на пътя, BMW Серия 3 Седан оставя зад себе си всичко, както условностите, така и очакванията. Иконата за пореден път демонстрира как можеш да преоткриеш себе си. Защото с пионерският си дизайнерски език тя е олицетворение на навлизането в една нова ера. Ултимативният спортен седан се задвижва от още по-мощни и по-ефективни двигатели. И една нова сила – просто кажете „Hey BMW" и новото BMW Серия 3 ще разпознае гласа ви и ще се вслуша във всяка ваша дума.
 BMW Серия 3 Туринг  
__ 5 __

30/09/20
20:45:46

BMW Серия 3 Туринг комбинира иновациите, функционалността и спортната динамика в съвършенство. Като истински спортист сред всестранните таланти то въодушевява благодарение на високоефективните BMW TwinPower Turbo двигатели, перфектно съгласуваните компоненти на окачването и модерните асистиращи системи с ненадмината в сегмента динамика на управлението. До гарантира тази увереност на пътя – дори и в покой. С иновативните решения за интериора и интелигентния дигитален BMW Personal Assistant то по желание се заема с много от задачите ви – и така осигурява време за истински важните неща
 BMW Серия 4 Купе  
__ 6 __

30/09/20
20:49:58

Безкомпромисно некомформистко: Новото BMW Серия 4 Купе се противопоставя решително и елегантно на общоприетите конвенции. Елегантният дизайн и класическият силует на купе цитират икони и в същото време подчертават неговата прогресивност. Спортната лекота се пренася изцяло към пътя, където впечатляващата пъргавина и забележителната мощност повишават нивото на адреналина. По този начин мощното спортно купе излъчва аурата на недостижимост, която в същия момент го прави още по-привлекателно.
 BMW M440i xDrive Кабриолет  
__ 7 __

30/09/20
20:52:09

Предизвикайте вашата индивидуална свобода: BMW M440i xDrive Кабриолет самоуверено се изправя срещу условностите. С прогресивния си дизайнерски език и постоянната готовност за действие динамичният кабриолет провокира изживявания при шофиране на ново емоционално ниво - защото при BMW M440i xDrive Кабриолет независимостта започва още от потеглянето.
 BMW Серия 5 Седан  
__ 8 __

30/09/20
20:56:26

BMW Серия 5 Седан е олицетворение на спортен бизнес седан. Още на пръв поглед то излъчва стилен спортен дух, най-вече с динамичния си силует и редуцирания език на формите. Ясните повърхности и прецизните контури придават модерна, технологична визия на елегантния екстериор. Изисканият и функционален интериор допълва иновативните амбиции на автомобила с насочени към бъдещето технологии и спортни оборудвания. В комбинация с впечатляващата динамика на управлението и иновативните технологии BMW Серия 5 Седан осигурява комфорт, увереност и преди всичко радост от шофирането както при кратки, така и при дълги пътувания.
 BMW Серия 6 Гран Туризмо  
__ 9 __

30/09/20
21:01:52

Взискателно във всяко отношение: BMW Серия 6 Гран Туризмо е олицетворение на елегантен и уникален дизайн, всеобхватен комфорт при пътувания и уверена динамика на управлението. Впечатляващият екстериор подчертава индивидуалната визия на автомобила с новата форма на бъбрековидната радиаторна решетка, както и модифицирания дизайн на светлините, благодарение на което той изглежда още по-прогресивен. Интериорът разкрива луксозно предлагане на място, облагородено с висококачествени материали и иновативни функции. В комбинация с перфектно настроената динамика на управлението
 BMW Серия 7  
__ 10 __

30/09/20
21:39:56

Контролирайте динамиката, насладете се на всеки момент. BMW Серия 7 е олицетворение на самоувереното присъствие, изключителната мощност и максималния комфорт. Като BMW 750Li, задвижвано от новоразработен BMW TwinPower Turbo 8-цилиндров бензинов двигател и сериен xDrive то е създадено да заеме лидерската позиция. Емоционалният език на формите на елегантния дизайн, както и особено уютната атмосфера в интериора благодарение на най-високото качество в детайлите, индивидуалните възможности за оформление и техническите иновации го превръщат във въплъщение на луксозния клас на BMW. Увереността среща ексклузивността. Луксът среща мощността.
 BMW Серия 8 Купе  
__ 11 __

30/09/20
21:42:17

Мощност. Контрол. Комфорт. Благодарение на уникалния си дизайн, изключителната гъвкавост и впечатляващите двигатели, BMW Серия 8 Купе повишава както оборотите, така и нивото на адреналин. В комбинация с ексклузивни състезателни функции, луксозният спортен автомобил е перфектното съчетание на най-високо качество и максимална мощност.
 BMW X1  
__ 12 __

30/09/20
21:45:00

С огромна преднина: новото BMW X1 идва, за да постави стандартите. Неговия устрем проличава най-вече от атлетичния му дизайн. То е истински Х модел още на пръв поглед: в екстериора доминират типичните за SAV (Sports Activity Vehicle) къси надвеси и дълго междуосие. То демонстрира амбициите си с убедителна динамика и пъргавина. А благодарение на високата гъвкавост комбинацията от иновативни технологии осигурява максимален комфорт на всеки метър от пътя ви.
 BMW X3  
__ 13 __

30/09/20
21:47:55

BMW X3 е изявление на неограничени възможности и израз на чисто присъствие и свобода. Още на пръв поглед впечатлява с атлетичното си излъчване и въодушевява с вълнващото изживяване при шофиране. Благодарение на частично автоматизираното шофиране и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive, новото BMW X3
осигурява най-висок комфорт на движение и извън пътя. Така за пореден път дефинира стандартите в своя клас и по категоричен начин потвърждава: има голяма разлика как достигате до целите си.
 BMW X5  
__ 14 __

30/09/20
21:50:11

Лидерът е тук и поставя всички на мястото им: BMW X5. Присъствието му се усеща от всички - изправено, мощно и елегантно. Внушителната двойна бъбрековидна радиаторна решетка намеква какво ще се случи, когато поеме дълбоко въздух. А изкусният X дизайн на фаровете не оставя съмнение кой ще поведе. Оборудван с нови технологии за по-голяма безопасност и максимална динамика на шофиране на всяка повърхност, BMW X5 знае къде отива. И как да стигне първо.
 BMW X3 M  
__ 15 __

30/09/20
21:53:29

Върхова динамика по всеки маршрут: BMW X3 M ускорява пулса и радостта от шофирането до нови висоти за части от секундата. Насладете се на заредения с емоции спортен автомобил, който съчетава приключенския дух на едно BMW X3 със спортно-ексклузивните амбиции на BMW M.

Изборът е ваш: BMW X3 M притежава ярко изразени гени от моторните спортове и предлага динамика на управлението на най-високо ниво – още по-висока при BMW X3 M Competition, което впечатлява с максималната си мощност и ексклузивност по всички пътища и състезателни писти. BMW X3 M40i и BMW X3 M40d впечатляват най-вече с особено балансираното взаимодействие между динамика, комфорт и ефективност.
 BMW X7 M  
__ 16 __

30/09/20
21:55:26

Лукс по всякакъв терен: BMW X7 M Автомобилите комбинират изключителна елегантност със спортни офроуд възможности. Внушителното им излъчване с впечатляващите гени на SAV и специфичните за М дизайнерски елементи подсказва за изключителния потенциал на динамиката на управлението на автомобилите. Едно обещание за мощност, което BMW X7 M50d и BMW X7 M50i изпълняват с лекота благодарение на мощните M TwinPower Turbo двигатели и специфичните за М технологии на задвижването и окачването.
 BMW Z4  
__ 17 __

30/09/20
21:57:32

Най-късно когато покривът бъде отворен, радостта от шофирането на новото BMW Z4 става безгранична. Един роудстър, който не би могъл да бъде по-добър: открит, спортен и безкомпромисен. С мощна динамика на управлението и прогресивен дизайн той има само една цел: свободата между пътя и небето.
 BMW i3  
__ 18 __

30/09/20
22:00:29

Качете се и се насладете на бъдещето. BMW i3 е оборудвано с всички иновативни технологии, с които се справя уверено с всекидневието. То ви свързва със заобикалящия свят, информира ви, организира и ви отвежда до целите ви. Винаги готово да пътя и за нови посоки. Със стил и иновативен дизайн за електризираща радост от шофирането
 BMW 225xe Актив Турър  
__ 19 __

30/09/20
22:03:25

Заредено с енергия: BMW 225xe Актив Турър комбинира наложилата се гъвкавост и изключителния разход на гориво с типичната за BMW радост от шофирането. Благодарение на технологията BMW eDrive на BMW EfficientDynamics е възможно чисто електрическо шофиране с пробег до 45 километра – при нулеви локални емисии и почти безшумно. Перфектно за пътуванията из града!
 BMW 745e PLUG-IN ХИБРИД  
__ 20 __

30/09/20
22:07:07

С BMW 745e Plug-in вие ще съчетаете най-доброто от два свята: забележителната мощност на 6-цилиндровия двигател и насочената към бъдещето ефективност на високоволтовия акумулатор от най-ново поколение. Ключов компонент на хибридното задвижване е иновативният електромотор, интегриран в 8-степенната автоматична трансмисия. Това позволява чисто електрическо шофиране със скорост до 120 км/ч. Ефективната мощност среща прецизната пъргавина.
 BMW X5 PLUG-IN ХИБРИД  
__ 21 __

30/09/20
22:10:36

BMW X5 КАТО PLUG-IN ХИБРИД.
С чисто електрическият си пробег от 80 километра BMW X5 Plug-in открива нови хоризонти. Успехът на тази мисия се дължи на концепцията BMW plug-in hybrid, при която централна роля играе интелигентното управление на енергията. То координира взаимодействието на всички компоненти на задвижването и с предвиждащата си стратегия на работа оптимизира коефициента на полезно действие на хибридното задвижване. При този процес се ползват например данни от навигационната система, за да се определят онези участъци от маршрута, които са най-подходящи за използването на електромотора респективно за зареждане на високоволтовия акумулатор.
 BMW M135i xDrive  
__ 22 __

30/09/20
22:14:06

По-висока динамика, повече стил, по-висока радост от шофирането: новото BMW M135i xDrive не е тук, за да се надпреварва – а за да постави нови стандарти. Това проличава категорично от атлетичния екстриор с характерни детайли, като специфичната за M135i xDrive двойна бъбрековидна радиаторна решетка с Mesh дизайн, М задният спойлер или двата ауспухови накрайника с диаметър 100 мм.

Но BMW M135i xDrive диктува условията на играта и на пътя: комбинацията между серийния М Спортен диференциал, BMW xDrive, трансмисията Steptronic Sport и М Спортното кормилно управление го превръща в най-добрият по отношение на пъргавината и поведението в завоите автомобил в своя клас. Задвижвано от пъргавия M TwinPower Turbo 4-цилиндров BMW M135i бензинов двигател, това самоуверено BMW Серия 1 предлага мощност и динамика на управлението на ново ниво.
 BMW Серия 3 Седан М  
__ 23 __

30/09/20
22:16:55

BMW Серия 3 Седан М Автомобилите съчетават мощните пропорции с впечатляващ триобемен дизайн с 4 врати и типичния за М спортен дух. Квартетът от силни характери се води от BMW M3 Competition Седан с впечатляващите 510 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Оборудвано с High Performance BMW M TwinPower Turbo двигател, 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic, опционално задвижване на четирите колела M xDrive*, Активен М диференциал и множество технологии, заимствани от моторните спортове, то гарантира максимална динамика на управлението - както във всекидневието, така и на състезателната писта. BMW M3 Седан развива спортните 480 к.с. и 550 Нм въртящ момент.
 BMW Серия 5 Седан М  
__ 24 __

30/09/20
22:21:09

BMW Серия 5 Седан М Автомобилите съчетават по изключителен начин типичният за М спортен дух с комфорта и елегантността на един бизнес седан. Насладете се на трите уникални М Автомобила със силна индивидуалност. С максималната си мощност от 625 к.с. (460 кВт) и оптимизираните за динамика настройки на окачването BMW M5 Competition с M xDrive е категоричен върхов модел.

Мощният спортен седан подчертава това визуално с множеството гланцирано черни дизайнерски елементи. Освен с насоченото към максимално сцепление и динамика M xDrive BMW M5 разполага и с окачване, което отговаря на всички изисквания към спортния комфорт при дълги пътувания. В комбинация с 8-цилиндровия М двигател с 600 к.с. (441 кВт) се осигурява динамика на управлението, подчинена на мощността и пъргавината. Триото е допълнено с BMW M550i xDrive Седан: Атлетичното BMW Серия 5 Седан развива 530 к.с. (390 кВт) и впечатлява с особено балансираната комбинация между спортен дух, комфорт и ефективност.
 BMW Серия 8 Кабриолет М  
__ 25 __

30/09/20
22:25:22

Впечатляващо мощните BMW Серия 8 Кабриолет М автомобили издигат въодушевлението от шофиране под открито небе до ново ниво и създават нов стандарт на луксозната радост от шофирането. BMW M850i xDrive Кабриолет впечатлява с авангарден дизайн, високо ниво на ексклузивност и брилянтен баланс между комфорт, динамика на управлението и ефективна мощност.
 BMW X4 M  
__ 26 __

30/09/20
22:29:01

BMW X4 M автомобилите маркират територията си на всеки път – силни, самоуверени и винаги готови да докажат възможностите си. Те съчетават изключителната динамика и ексклузивност на един М автомобил с експресивния темперамент на BMW X4. Резултатът: четири вълнуващи спортни автомобили за най-високи нива на страст и адреналин. Изборът е ваш: BMW X4 M притежава ярко изразени гени от моторните спортове и предлага динамика на управлението на най-високо ниво – още по-висока при BMW X4 M Competition, което впечатлява с максималната си мощност и ексклузивност по всички пътища и състезателни писти. BMW X4 M40i и BMW X4 M40d впечатляват най-вече с особено балансираното взаимодействие между динамика, комфорт и ефективност.
 BMW Z4 M40i  
__ 27 __

30/09/20
22:31:03

Отворено, ниско и настроен за изпълнение. Със своята широка предна част, големи джанти, удължен преден капак и много детайли, вдъхновени от мотоспорта, BMW Z4 M40i се оказва ускорител на пулса от пръв поглед. По пътя то разгръща спортния си характер по цялата линия: мощен роудстър, който вдъхновява с пъргавост и гарантира чисто удоволствие от шофирането във всеки момент.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  434       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   04/01/20

Google