Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

KIA България

Kia Motors Corporation е южнокорейска автомобилостроителна компания, вторият автопроизводител в Южна Корея и седми в света, основана през декември 1944 г. Влиза в групата компании Hyundai Motor Group. През 2016 г. в целия свят са продадени 3 007 976 автомобила с марката KIA. Официалният слоган на компанията е „The Power to Surprise“ („Изкуството да изненадваш“).

Eдва през 1951 г. получила наименованието KIA Industries. Основно направление в дейността й е било създаването на индивидуални превозни средства - велосипеди и мотоциклети. Производството на товарни и леки коли започва едва през 1970-те години. Милионният автомобил слиза от конвейера през 1988 г.

През 1998 г. компанията попада във финансова криза, предизвикана от рязко намаление на продажбите. В резултат от това компанията губи самостоятелността си: Kia Motors е купена от корейската автомобилостроителна компания Hyundai Motor. През 1999 г. е създадена групата Hyundai Kia Automotive Group.

През 2006 г. главен дизайнер на компанията Kia Motors става немецът Петер Шрайер, преди това разработвал дизайна на автомобилите Audi и Volkswagen. Един от главните отличителни елементи на новата дизайн-концепция на Шрайер става фирмената радиаторна решетка, наречена „носът на тигъра“ (популярно и като „озъбен тигър“).

През периода от 2008 до 2011 г. ежегодните продажби на KIA в света се увеличават с 81% и достигат почти 2,5 млн автомобила годишно.

През 1997 г. KIA представя своя първи флагман – първия (за компанията) модел със задно предаване от лукс клас, KIA Enterprise. Моделът е ориентиран преди всичко към вътрешния пазар на страната. Моделът-наследник от 2002 г. е наречен KIA Opirus и е представен в цял свят, но сравнително неудачно.

След относителния неуспех на Opirus следва продължителна пауза в нишата на седаните-лукс, но през 2012 г. KIA представя своя първи модел със задно предаване, който успява да постигне истински успех сред потребителите – седанът от клас лукс KIA Quoris .

През 2014 г. брандът KIA се покачва вече до 74-те позиция в рейтинга на Interbrand, достигайки стойност на оценката от $5,4 млрд.

Компанията притежава пет автозавода в Южна Корея (сред тях е най-големият в света автомонтажен завод в Улсан), също заводи в Турция, Северна Америка, Китай, Индия и др. През декември 2006 г. започва работа автомобилният завод в Словакия (в Жилина) – „Kia Motors Slovakia“. През 2009 г. е пуснат в експлоатация завод в САЩ (в Уест Пойнт, Джорджия), с капацитет 300 000 автомобила годишно.

KIA България

КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ е българско дружество, създадено през Април 2002 година с цел да представя на българския пазар южнокорейската автомобилна компания KIA MOTORS CORPORATION. КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ доставя и продава на територията на България пълната гама превозни средства и резервни части, произведени от KIA MOTORS CORPORATION, и извършва гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на всички автомобили KIA.

В последните години гамата от доставяни превозни средства включва и най-модерните технологии на KIA MOTORS CORPORATION с хибридно и електрическо задвижване, както и електрически зарядни станции с нормален и бърз заряд.

От април 2013 година КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ се помещава в нов, модерен автоцентър, който включва автосалон, автосервиз, складове за резервни части, офиси и заведения за хранене. Архитектурата на фасадата е подчинена на изискванията на корпоративния стандарт и функционалните особености на отделните части на сградата. Теренът с обща площ от приблизително 20 декара, върху който е разположен комплексът се намира на бул."Цариградско шосе №144".

В компанията работят 65 висококвалифицирани служители, обединени от амбицията да предлагат качествено обслужване на клиентите, да предоставят изчерпателна и полезна информация за марката КИА. Всички служители на компанията – търговски и сервизен отдел, както и административният персонал са в една обща сграда, което е предпоставка за бързо и качествено обслужване на клиентите.

В автосервиза е събран опитен технически персонал на компанията, който е в състояние да окаже пълно съдействие на клиентите, както по отношение на периодичното обслужване на автомобилите, така и при ремонта на катастрофирали автомобили, като имаме договори за безкасово обслужване с най-големите и значими застрахователи в България.

Към момента КИА МОТОРС БЛГАРИЯ има 17 регионални представителства в страната, в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Габрово, Благоевград, Казанлък, Сливен, Враца, Сандански, Шумен и Хасково. Дилърите на компанията в страната разполагат със собствени автосалони и сервизни бази, и квалифициран персонал.

Дилърската мрежа на КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ предлага за първи път в България и изцяло безплатни зарядни станции за електромобили, което дава възможност на нашите клиенти да използват електромобили за пътувания из страната.

Други подобни ресурси
Обекти:  Автокъщи, авточасти
Събития: Автомобили
Стоки:    Авто, вело, мото
Сайтове: Авто, вело, мото


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Авто,мото,вело"
 
 
Линкове към KIA България
 
W2340 KIA България Автомобили Официален сайт Виж  ~  
W2341 KIA MOTORS CORPORATION Автомобили Официален сайт Виж  ~  
W2342 Ресурсбук. ЛЕК АВТОМОБИЛ КИА Модели Индекс Виж  ~ 
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:   Интернет
  Телефон   0700 14 777
  E-Mail  sales@kia.bg
  WEB Site  https://www.kia.bg/about/
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Цариградско шосе 144
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Авто,мото,вело
  Данъчен номер:  
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата

Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
Виж
 
  
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  413       Гласували:  1     Оценка:  6.00                Последна редакция:   11/06/19

Google