Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

Mazda България

Мазда е японски производител на автомобили, основан от Жужиро Мацуда.

През 1921 той е назначен за управител на Toyo Cork Kogyo, при което спира производството на корк и започва да произвежда машинно оборудване. Началото на Мазда е поставено през 1931 г., когато фирмата се ориентира към производството на автомобили с първия си модел Mazda-Go.

В началото на 60-те Мазда започва развитие и подобряване на Ванкеловия роторен двигател с цел да се отличи от своите конкуренти като към момента тя е единственият производител на автомобили с такъв тип двигател.

Роторните двигатели на Мазда осигурявали същата мощност като буталните V6 и V8 двигатели на конкурентите й, но били значително по-леки. Модел R100 и серията RX са най-продаваните автомобили на Мазда с роторен двигател.

Нефтената криза от 1973 налага на Мазда да се концентрира върху производството на серията Фамилия малки автомобили с бутален двигател, които са по-икономични откъм гориво, като запазва роторните двигатели за своите спортни модели като RX-7 и RX-8.

Вследствие на своите усилия, през 1989 Мазда пуска на пазара лекият спортен автомобил Мазда Роудстър, по-известен като MX-5. Той буквално възражда пазара на малките спортни коли и жъне огромен успех.

Следвайки своя десетилетен интерес към алтернативни технологии за двигатели, Мазда представя двигател с цикъл на Милър на своя луксозен седан Миления от 1995 г. и на моделът Демио от 2008 и отново се превръща в единствената компания, която използва подобен тип двигатели при производството на автомобили.

Основен момент в историята на Мазда е нейното партньорство с Форд, което започва през 1979 г., като през 1997 Форд вече притежава 33.9% от Мазда.

Към момента компанията е на 15-то място по производство на коли и лекотоварни автомобили (OICA, 2009) и настоящото й портфолио включва Мазда 2/Демио и Вериса (хетчбек), Мазда 3/Аксела (хетчбек, седан), Мазда 5/Премаси and Мазда 8/MPV (МПВ), Мазда 6/Атенца (седан, стейшън вагон, лифтбек), MX-5 (роудстър, хардтоп), RX-8 (спортно купе), Трибют, CX-7 and CX-9 (СУВ), BT-90 (пикап).

Mazda Bulgaria. Стар Моторс

От дръзкия дизайн до революционната техника, ние изпълнихме обещаното - необикновено преживяване зад волана!

Създадохме дизелов агрегат, с въртящ момент на V8 двигател и разход на хибрид. Комбинирахме го със система, която превръща спирането в тяга. Добавихме сигурност и качество, непознати до сега в подобен клас автомобили.

Когато говориш с факти вместо с думи и с доказателства вместо теории, тогава определяш правилата! Mazda пренаписва правилата!

Други подобни ресурси
Обекти:  Автокъщи, авточасти
Събития: Автомобили
Стоки:    Авто, вело, мото
Сайтове: Авто, вело, мото


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Авто,мото,вело"
 
 
Линкове към Mazda България
 
W2340 Мазда България Автомобили Официален сайт Виж  ~  
W2341 Мазда. Ресурсбук Автомобили Модели Индекс Виж  ~ 
F6768 Производители на автомобили Авто,мото,вело Индекс
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:   Интернет
  Телефон   0700 123 56
  E-Mail  -
  WEB Site  http://mazda.bg/
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Христофор Колумб 43
  Пощ.код/кутия: 1592 /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Авто,мото,вело
  Данъчен номер:  
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата

Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
Виж
 
  
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Mazda Mazda2  
__ 1 __

23/09/20
23:17:19

Mazda2 е идеална за тесните градски улици. Винаги готова за силно впечатление със спортния си, но и елегантен външен вид – винаги готова за вълнуващо шофиране, благодарение на най-новите технологии на двигателя.
 Mazda Mazda3-hatchback  
__ 2 __

23/09/20
23:20:31

Като премахват всичко ненужно и оставят само това, което е красиво. Като предават енергията на майстора във всеки нюанс. Ние наричаме това Kodo: дизайнът “Душата на движението”. Динамично усещане за движение, което Ви подтиква да застанете зад волана и да изпитате уникалната енергия, която може да дойде само от Mazda.
 Mazda CX-30  
__ 3 __

23/09/20
23:28:36

Mazda CX-30 е нашият нов компактен SUV, в който са вложени най-новото поколение Skyactiv технологии. Те не само акцентират върху човешкия баланс и дават по-голям комфорт в автомобила, но също така позволяват по-добър контрол на окръжаващата среда. Така се изпълнява мисията за постигане на уникалното качество и тишина на купето.
 Mazda CX5  
__ 4 __

23/09/20
23:32:50

TAKUMI – екслузивна лимитирана серия

Поради огромния интерес към ексклузивната лимитирана серия Mazda 6 Takumi, стартира и производството на екскузивната лимитирана серия СХ5 Takumi.
 Mazda MX-5  
__ 5 __

23/09/20
23:36:11

Роудстърът – спортен кабрио автомобил, създаден за вашето сърце

Преминаваме през градове и лакатушещи селски пътища. Прегърнали завоите и форсирали двигателя. Прозорци - смъкнати, радиото - силно, без цел и без посока. Винаги напред, неподвластни на вятъра.
 Mazda MX-30  
__ 6 __

23/09/20
23:39:01

Първата изцяло електрически задвижвана Mazda идва

Посетете страницата отново, за да научите повече за характеристиките на новата Mazda MX-30 и дебюта в България.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  629       Гласували:  1     Оценка:  6.00                Последна редакция:   11/06/19

Google