Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

Nestlé Nespresso

Nespresso е новатор и еталон за най-висококачественото кафе в капсули. Компанията работи с повече от 110 000 фермери в 14 страни, чрез своята програма AAA Sustainable Quality™ за внедряване на практики за устойчиво развитие в кафе плантациите и околната среда.

През 2003 г. в сътрудничество с Rainforest Alliance, компанията стартира програма за помагане и подобряване на добива и качеството на реколтите, като гарантира устойчиво предлагане на висококачествено кафе и спомага за подобряване поминъка на фермерите и техните общности. Централният офис на Nespresso се намира в Лозана, Швейцария.

Компанията оперира в 84 страни и има 14 250 служители. През 2019, Nespresso развива глобална мрежа за търговия, благодарение на своите 810 бутика в цял свят. Понастоящем марката има над 100 000 пункта за събиране на използваните капсули в световен мащаб, което позволява на 91% от потребителите да рециклират.

Други подобни ресурси
Обекти:  Магазин - хран.стоки
Лица:     Химия
Стоки:    Храни и напитки
Сайтове: Храни и напитки


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Храни и напитки"
 
 
Линкове към Nestlé Nespresso
 
W7 Магазин - хран.стоки Обекти Раздел    
W44 Химия Лица Раздел    
W13 Храни и напитки Стоки Раздел    
W13 Храни и напитки Сайтове Раздел    
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
  WEB Site  http://www.nestle-nespresso.com
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Ситняково 48
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Храни и напитки
  Данъчен номер:  
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата

Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
Виж
 
  
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 И в България се рециклират използваните кафе капсули, напомнят от Nespresso  
__ 1 __

24/10/20
13:14:14

За нас рециклирането е отговорност" - това е един от принципите на швейцарската компания, която вече години наред търси ефективни решения за постигане на устойчиво и отговорно развитие. Затова и производителят залага на алуминиеви капсули, тъй като този материал не само запазва съвършено добре качествата на кафето, но може да бъде рециклиран до безкрай. Компанията приканва българските потребители да предадат своите употребени Nespresso капсули в бутиците на бранда, където започва процесът на рециклиране.

Първата стъпка е отделянето на кафето от капсулата. Кафето се използва за компост, а капсулата бива рециклирана отделно. Рециклирането на алуминий е начин той да се превърне в нови капсули или пък в други алуминиеви продукти. През 2020 г. Nespresso представи своята нова капсула - изработена от 80% рециклиран алуминий, а до края на 2021 г. компанията се ангажира алуминият, използван в производството на всички капсули, да е 80% рециклиран.

Българските потребители могат да предават използваните си Nespresso капсули в магазините на марката, като компанията се ангажира да ги рециклира.

Рециклирането на капсули е само част от дългогодишните усилия за устойчиво развитие. Nespresso наскоро обяви, че цели да постигне неутрален въглероден отпечатък на всяка чаша кафе до 2022 г.

Рециклираният алуминий намира много и разнообразни приложения. Така например, Nespresso в сътрудничество с шведската марка Vélosophy създават велосипед, изработен изцяло от рециклирани капсули Nespresso. Сътрудничеството има за цел да насърчи потребителите на Nespresso да рециклират, като илюстрира потенциала на рециклирания алуминий. Велосипедът е част от усилията на компанията да популяризира своята визия за нов живот за използваните материали и може да бъде видян в бутика на марката на бул. "Ситняково" 48 в София.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  72       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   24/10/20

Google