Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

 

Дронамикс

"Дронамикс" е водещ разработчик и оператор на товарни дронове с голям обсег. Техният "Черен лебед" може да пренесе 350 кг товар на разстояние до 2500 км, правейки го 80% по-бързо, 50% по-евтино и с до 60% по-ниски емисии в сравнение с алтернативните видове транспорт, включително въздушния. Това дава възможност за доставки в рамките на същия ден на много дълги разстояния за различни индустрии, от фармацевтична до хранителна, от електронна търговия до резервни части.

Други подобни ресурси
Фирми:   Мебели
Обекти:  Цех. Ателие. Сервизи
Лица:     Производител
Събития: Производство
Стоки:    Услуги
Сайтове: Производство


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Производители"
 
 
Линкове към Дронамикс
 
W107703 Дронамикс Източник Авиокомпания
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
  WEB Site  //hib.multimedia.bg/hib_web.dll/SitPort?Map=1&Cat=26
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Искър 4
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Производители
  Подтип на фирмата: Машини, техника и инструменти
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата

Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
Виж
 
  
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Дронамикс   
__ 1 __

20/02/23
18:53:00

Българската авиокомпания "Дронамикс", която е първата в света за товарни дронове, която има лиценз да оперира в Европа, обяви, че е набрала 40 млн. долара от фондове за рисков капитал и бизнес ангели от 12 страни преди предстоящия кръг финансиране от Серия А.

В тази сума са включени инвестиции, предоставени от Founders Factory, Speedinvest, Eleven Capital и най-скорошното от Стратегическия фонд за развитие (Strategic Development Fund, SDF), инвестиционното звено на Tawazun Council от Обединените арабски емирства.

"Инвестициите от SDF, Founders Factory, Speedinvest и Eleven Capital, са силно доказателство за целта ни да предоставим решението си за товарни дронове на повече хора и предприятия по света. Тяхното доверие в "Дронамикс" потвърждава силата на нашия бизнес модел и ние сме изключително развълнувани да продължим да се развиваме и да постигаме успехи с подкрепата на нашите инвестиционни партньори", заяви Свилен Рангелов, съосновател и изпълнителен директор на "Дронамикс". Другата движеща сила в компанията е брат му Константин.

Уточнява се, че инвестицията на подразделението за рисков капитал на SDF в "Дронамикс" е стъпка към създаването на базирано в ОАЕ съвместно дружество, което ще разшири капацитета на "Дронамикс" и ще подкрепи бъдещото установяване на дейността на компанията в ОАЕ като един от основните центрове в региона на Близкия изток и Северна Африка. Чрез създаването на съвместно предприятие за производство и операции SDF ще стане основен партньор на "Дронамикс" в базираното в ОАЕ предприятие със значителни допълнителни инвестиции.

Главният изпълнителен директор на SDF Абдула Насър ал Джаабари отбелязва, че фондът има за цел да инвестира в аерокосмически и транспортни компании, които са способни да подобрят автономното придвижване на хора и товари по устойчив и рентабилен начин. За "Дронамикс" изтъква, че икономическите показатели на българската компания са много обещаващи и потенциалните им клиенти ще се възползват от бързи и ефективни доставки на товари.

Сумата от 40 млн. долара е в допълнение към безвъзмездните 2.5 млн. евро (2.7 млн. долара), отпуснати на "Дронамикс" от Европейската комисия в рамките на програмата EIC Accelerator на Европейския съвет по иновациите, както и към материалния ангажимент на EIC да подкрепи кръга финансиране от Серия А на "Дронамикс" с още 12.5 млн. евро (13.45 млн. долара) под формата на капиталови инвестиции.

 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  136       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   20/02/23

Google