Ресурсбук България. Данни за избрано лице

 

Пламен Пасков

Пламен Панайотов Пасков е български политик и общественик, по професия ветеринар. Безпартиен. Кандидат за президент на България на президентските избори през 2016 г.

Пламен Пасков е роден на 12 септември 1965 г. в град Димитровград, в семейството на Христинка и Панайот Паскови. Има по-малък брат – Живко (1970). Потомък е на българи от с.Дрипчево и от с.Лятно, Шуменско, част от които са се преселили в Хасково и в Димитровград в годините на създаването и строителството на града. Прадядо му Никола (по бащина линия) е бил опълченец на Шипка.

Средното си образование получава в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград между 1979 – 1983 г. Завършва с отличие гимназията.

От 1983 – 1985 отбива редовна военна служба в Школата за запасни офицери „Христо Ботев“ в град Плевен и в поделение 36140 – танковия полк в гр. Хасково. Офицер от запаса, ПВО, зенитна артилерия, командир на батарея.

В периода 1985 – 1990 г. завършва Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина със специалност „ветеринарна медицина“. Като студент, в края на 1989 г. участва в групата инициатори за създаване на независимо студентско дружество в института, по примера на първото независимо студентско дружество, създадено в Софийския университет, което е и съучредител на СДС. През декември 1989 г. същата група студенти, в която участва и Пламен Пасков, организира студентска стачка с ежедневни шествия, по подобие на организираните по това време в София политически протести.

Кариера

Завършва ветеринарна медицина във висшия институт в Стара Загора, випуск 1989 – 1990 г. До 2000 г. работи като лекар в Димитровград, Пловдив и на други места в България. С група ентусиасти създава ветеринарен софтуер. Разработката се приема много добре на пазара в България, който обаче бързо се изчерпва. През 2000 г. получава покана от голяма ветеринарна клиника в Москва, където да изпробват софтуера. Отива с нагласата да остане 3 – 4 месеца, но впоследствие остава да живее там.

През 2001 година внедрява разработката в Московското обединенение на ветеринарията.

Създава собствена компания и в Москва: ООО „Эдлинай Ко“ (Edliny LLC), която оказва услуги по внедряване, настройка, сервиз, поддръжка и обучение на ветеринарния софтуер, мениджмънт и оптимизация на ветеринарния бизнес, консултации, разработка на бизнес планове и маркетингови изследвания за ветеринарни клиники, фармацевтични организации и други компании в сферата на ветеринарната медицина и зообизнеса.

През 2003 – 2004 години издава „Мениджмънт на ветеринарния бизнес“ в 2 тома.

Компанията му „Эдлинай Ко“ въвежда няколко големи западни компании на пазара в Русия, последната от които Алфасан. Провеждат маркетингови изследвания и за Вирбак, Франция.

Владее руски, английски и френски език.


Други подобни ресурси
Сайтове: Информация, справки


 
  Снимки на лицето
 
 
  Месторабота
 
  Фирма:  
  Длъжност:  
  Телефон:  
  E-Mail:  -
 
  Идентификация
 
  Титла:
  Професия: Анализатор
  Основна дейност: Общество и политика
 
  Линкове към Пламен Пасков
 
W37348 Местан, Доган, Ердоган, Чавушоглу. . .Ориент експрес Общество и политика http://bultimes.com/ Виж  ~  
W40913 Будна кома, или клинична смърт за българите Общество и политика bultimes.com Виж  ~  
W40914 Същността на "прехода" в България. Общество и политика Фейсбук Виж  ~  
P5982 Политически коментатори групи лица Виж  ~  
 
  Списък на сайтове администрирани от лицето
Име на сайта Категория на сайта Дата Детайли
Пламен Пасков Видео споделяне 07/05/20 Виж : 1015
 
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  1772       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   11/09/20