Ресурсбук България. Данни за избрано лице

Живко Желев

Наричат Живко Желев странна птица, нестандартен мозък, посветен в тайните на древните. Той разработва уникална защита на пари, документи, оръжие и всякакви ценни книжа с кодове от Библията, Корана и Кабала и така практически ги защитава на 100% от виртуозните фалшификатори в световен мащаб.

Проф. Живко Желев е завършил специалност високи технологии в Гданската политехника в Полша. Бил е директор „Наука и обезпечаване на внедряването” в ДЗУ - Стара Загора. В областта на нанотехнологиите Желев работи вече 40 години. Част от патентите му са свързани със свойствата на водата като носител на енергоинформация.

Живко Желев е основател и председател на Единение „ДЕН”, което е реализирало 3 изложби в Брюксел – Европарламента и 5 в българския парламент. Може да се каже, че „ДЕН”е основният „виновник” за получените 590 млн. евро по Програма „ОП – НОИР”.

Гардеробът му е само от бели ризи с български шевици в червено, които облича и в делник, и в празник. Твърди, че шевиците са криптограми със записана информация в тях.


 
  Снимки на лицето
 
 
  Месторабота
 
  Фирма:  
  Длъжност:  
  Телефон:  
  E-Mail:  -
 
  Идентификация
 
  Титла: Професор
  Професия:
  Основна дейност: Образование
 
Линкове към Живко Желев
 
W57 Обучение / курсове Фирми Раздел    
W47 Учебно заведение Обекти Раздел    
W36 Наука и образование Сайтове Раздел    
 
  Списък на сайтове администрирани от лицето
Име на сайта Категория на сайта Дата Детайли
Виж :
 
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Учителят Петър Дънов пророкува: Третата световна война ще продължи 20 г.  
__ 1 __

05/09/22
21:07:24
Този път за „ШОУ” Живко Желев разкрива уникалната история на шаха още от времето на прабългарите.

- Единение „Ден” подготвя няколко международни мероприятия. Разкажете за най-интересните от тях, г-н Желев?

- Ще разкажа за две от тях. Първото е Тодоровден, т. нар. Конски празник, който ще празнуваме на 19 март, и второто е 13 май – 99-годишнината от явяването на Света Богородица във Фатима, Португалия, и предадените три пророчества, от които две са се изпълнили, а третото не е разкрито докрай.

На Тодоровден в село Калугерово Единение „ДЕН” ще представи един уникат на нашата история и култура, който е ключов елемент в бъдещата обща религия, която ще омиротвори човечеството за следващите 1000 години. На Тодоровден, освен надбягването с коне, на което младите и здрави мъже демонстрират своите възможности, освен показването на коня като другар на човека и негов сподвижник и помощник в работата, има много други специфични моменти, които постепенно са изчезнали във времето. С потъпкването на религията по време на социализма, те изчезват напълно, а някои от тях са описани в чуждата преса още през 1874 г., когато сме под турско робство, в двутомника „Веда Словена”.

- За кои изчезнали обичаи говорите?

- Забравени са специфичните награди, които се дават на Тодоровден.

Навремето вместо златни медали на победителите са раздавани други ценни предмети. През дългите зимни месеци по седенки младото момиче е везало шевици на мъжка риза. Запазила се е традицията младата жена да подарява извезаната от нея риза на ездач, който й хареса на Тодоровден. Но липсва обяснението на сериозния смисъл в този обичай, който ние сега ще възстановим. Ръцете на момичето излъчват биофотони и то влага в шевицата своите мечти да има съпруг, да има деца. То вкарва огромно количество ментална енергия с позитивна информация в шевицата.

Влага цялото познание, което е получило от майка си, от баба си. Участва в седянката, включва се, пее, закача се с младежите. Може би още тогава тя вижда и избира своя бъдещ съпруг. И по време на тридневните събори за Тодоровден, при финалното надбягване, момичето си харесва някого от ездачите, отива при него и му я подарява.

Това е награждаване, подарък, но същевременно е и признание: „Аз те харесвам!”. Ако ездачът заговори момичето и приеме подаръка, ако й целуне ръка пред всички, това означава: „Аз също те харесвам!”. След това мъжът говори с родителите на момичето, то с неговите. И на втория ден могат да празнуват и годеж.

- Това значи, че жената избира мъжа?

- Никой мъж не признава това, а си мисли, че той избира жената. Той може да я избира, но когато става въпрос за леглото за една вечер, но когато става въпрос за продължение на рода, изборът прави жената. Тя определя кой ще бъде баща на децата й. Ако изборът е станал и се стигне до годеж, родителите на момчето са подарявали на момичето шах. Това вече е тяхното пожелание тя да стане майка и да възпита добре децата си. Шахът е била образователна игра и смятам, че е най-модерната и сега.
- Защо точно шах?!

- Преди години нашето Единение „ДЕН” издаде книжка, посветена на историята на шаха, която е на д-р Стефан Сергиев, откривател на гросмайстора Веселин Топалов.

Книжката описва три вида шах. Обикновеният шах – 8 по 8 полета, бели и черни, за който има една теория, че през 6-7-и век този шах е измислен в Индия. Това може и да е вярно, но прабългарите са ползвали за различните обществени прослойки различен шах за обучение. Всички са използвали различен вид шах за обучение. Шахът 8 по 8 е бил предназначен за обикновените хора. За средната класа е шахът „Боляр” и е 8 по 9 полета, а шахът за висшата класа се нарича „Аббагор” и е 9 по 9 полета.

Сега на Тодоровден ние искаме да разкрием защо шахът е забраняван близо 1000 години. Преди близо 160 г. вицешампионът по шах Адолф Житогорски, англичанин от полско-еврейски произход, живее в Англия. Но тръгва да търгува в Истанбул и по пътя спира във Видин, Свищов и Русе. Играе шах с хората в хановете, в които е отсядал, но местните хора постоянно го побеждават. Пита ги: „Да не сте шахматисти?”. А Александър Шишманович, най-добрият от тях, му отговаря: „А, не, но ти играеш обикновения шах 8 по 8 и затова на нас ни е по-лесно!”. След което му начертава и обяснява другите два вида шах. Той е толкова шокиран от съществуването на тези два вида шах, че записва партиите си – две загубени и две спечелени с Шишманович, и ги праща в Лондон на тогавашния шампион по шахмат.

Направените от нас проучвания показват, че Житогорски е играл шах с прекия наследник на Иван Шишман, богаташ от Видин и Свищов, който е почетен гражданин на двата града.

Д-р Сергиев, който е и бивш председател на Асоциацията по шахмат, правейки аспирантурата също стига до тази информация. В Москва разбира също, че е имало забрана за тези видове шах, публикувана през 1652 година в книгата „Кормчията” по материали на Йоан Зонара, византийски хронист от 11-12-и век. Ние раздадохме книгата на Сергиев при откриването на срещата Веселин Топалов - Ананд и излъчихме филм на български и на английски, който потвърждава казаното до сега.

Един месец след това президентът на Световната шахматна федерация Кирсан Илюмджинов също потвърди тези факти. Той е един прекрасен шахматист, отличник на Школата на КГБ и дипломат. Проучва и проверява фактите, защото има достъп до специалния архив.

В книжката на д-р Сергиев, която ние издадохме, са снимани всички фигури на шаховете от вида „Боляр” и „Аббагор”, които не са плоски отдолу, а имат едно много остро шило 3-4 см, което се слага в дупки на шахматната дъска, за да не падат фигурите, като се обърне.

Документирано е от арабски историк, който идва при хан Кубрат и пише за нашите ханове: „И бяха толкова мъдри, че караха жените си и в каруците да играят „Боляр” и „Аббагор” с децата си, за да са така мъдри в управлението като бащите си!”.

Представете си колко е уникално това древно образование - 4-5-6-годишни деца да седнат с мама и да играят шах, тази миролюбива игра, която разработва интелекта им, учи ги, че всеки риск се наказва, привиква ги да гледат в бъдещето и да комбинират. И тези деца на древните големци, виждат, че в тези два вида забраняван шах – „Боляр” и „Аббагор”, царят има две царици. В обикновения шах царицата е само една.

Боляринът и ханът трябвало да имат обезателно момчета, сред които да избират своя наследник. Затова можело да имат и втора жена, но според Тангризма само ако първата разреши.

- Защо е разрешавала? Как се случва това?

- Именно на Тодоровден. Ако първата съпруга вижда, че мъжът й е достатъчно богат и властен, дава й любовта от която има нужда, но тя не може да му роди син.
Tя го пуска на Тодоровден да се състезава с младите ездачи. Там може някое младо момиче да го хареса, нищо че е на 40-50 години, да отиде при него и му даде извезаната с шевици риза. Ако това се случи, той казва: „Аз имам жена, трябва да я питаме!”. Съпругата знае какво може да последва, след като го е пуснала, тя вече е станала „ян-джи”, свещеното на мъжа. Щом го е пуснала веднъж, тя е готова и да подели с друга богатството и силата на мъжа си. Младото момиче отива и пита своите родители, пита неговите родители, пита първата жена. След това се връща пак при мъжа и ако той пред всички хора й целуне ръка, това означава, че той я приема за жена, равна по права с първата му съпруга – както е при втората царица в шаха „Боляр” и „Аббагор”.

Но по време на Тангризма по нашите земи, мъжът има право само на две жени, не е като мюсюлманството да си купуваш повече жени. В юдеизма пък цар Соломон е имал 700 жени. Източните религии също позволяват много жени. И сега три четвърти от 10-те супер милионери в света си имат втора жена, поддържат си я като любовница. Но втората е „нелегална”. Докато в хилядолетната древна история на прабългарите, това е било официална практика, преди да приемем християнството.

- Продължавате ли да твърдите, че третото пророчество от Фатима е свързано с България?

- На 13 май 2001 г. наистина раздадохме брошура с това твърдение по случай 20-годишнината от атентата срещу Йоан-Павел Втори, защото считаме, че това беше атентат не само срещу светия отец, а и срещу България.

Единение „ДЕН” направи един концерт в зала 1 на НДК с участието на Валя Балканска. Раздадохме тогава две книжки. Едната беше „Аз-ът” на българите” на Христо Танев, предложение за герб на България, което Народното събрание не прие. Втората книжка беше „Окултизъм и наука”, в която написахме точно и ясно, че в третото пророчество на Богородицата от Фатима има изпуснати две думи – „от България”. „Белият пророк”, за когото се говори в пророчеството на Богородицата от Фатима, е от България и това е учителят Петър Дънов. Няма нито едно опровержение, че в това пророчество съществува тази констатация.

- Защо смятате, че това години наред се прикрива?

- Защото, ако това е наистина третото пророчество, Дънов проповядва промяна в Христовото учение, в което съществува реинкарнацията, многократното прераждане. Докато традиционното християнство говори само за еднократно възкръсване. Дори точно определя, че душата се преражда 45 години след като е напуснала предишното тяло.

Много висши духовници, които са дискутирали с папата и знаят истината за пророчеството, изразяват мнение, че ако тайната излезе наяве, всички религии ще загубят своето влияние, защото ще се следва учението на Петър Дънов. Някои дори считат, че другите религии ще бъдат едва ли не погребани. А те няма да бъдат погребани, а ще бъдат обединени.

Този процес вече върви. Горе на Седемте рилски езера имаме и мюсюлмани, и будисти, и християни... Когато навремето питат Учителя как да разпространяват учението му, той отговаря: „Просто като теменужките, ухайте...”.

Именно на тази тема са нашите симпозиуми, които от 17 години организираме на Рила. Изучаваме общото във всички религии. А общото във всички религии е залегнало в учението на Учителя Петър Дънов.

През 2002 г. получихме награда и златен медал от Йоханесбург при срещата на върха на ООН, че сме разкрили общия код на всички свещени книги. Записахме и интервю за Радио Ватикана, но когато стана ясно, че говоря и за третото пророчество, не го излъчиха.

- Можем ли да вярваме на всички пророчества на Петър Дънов, които е дал или му се приписват?

- Ще цитирам само едно, което засяга войните, дадено в том трети на „Петър Дънов – учителят, лечителят, пророкът”, издаден през 2009 г.

През 1932 г. Учителят пророкува: „След няколко години ще започне Втората световна война и ще загинат около 50 млн. души”. А след около 50 години Третата световна война ще започне с атаки на самолети срещу Вашингтон и Ню Йорк (атаките срещу Световния търговски център на 11 септември 2001 г.). Тя ще продължи повече от 20 години”. Така че аз съм убеден, че както в първото пророчество от Фатима се говори за конкретна държава – Русия, и религиозните й колебания, така и в третото е възможно да се говори за България и за пророка в бяло, което практически бе признато през 2002 г. от Ватикана.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  59       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   05/09/22