Ресурсбук България. Събитие / обява

Григор победи Федерер и е на полуфинал в US Open

Григор Димитров победи Роджър Федерер с 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 и се класира за полуфинал на US Open 2019. Българинът започна много колебливо, съвзе се още в първия сет и постепенно прекърши съперника си.

Гришо влезе в темпото на Федерер игра по неговия начин, но грешеше по-малко. Той направи повече двойни грешки, но по останалите показатели Димитров бе по-добър. В четвъртък българинът ще играе с шампиона от Sofia Open Даниил Медведев, който се справи със Стан Вавринка.

Първи сет

Мачът започна ужасяващо. Григор беше много респектиран от Роджър и само след 6 минути изоставаше с 0-3 гейма. Пробивът стана, след като българинът трепереше на сервис и подари партията на швейцареца след двойна грешка.

Димитров се събуди и изравни играта, но Федерер е от тези тенисисти, които умеят да защитават един пробив, особено в началото, когато умората още я няма.

Така швейцарецът взе сета с 6-3 за 31 минути и създаде впечатлението, че ще постигне поредната си рутинна победа.

Но Григор Димитров реши да се надиграва с Роджър с неговите оръжия. Българинът предизвикваше дълги разигравания, които по-често завършваха с грешки на швейцареца.

Втори сет

Хасковлията стигна до първата си възможност за пробив още във втория гейм, но Федерер я неутрализира с ас. Последваха две партии на нула и гейм за Григор, спечелен агресивно в стил "Федерер".

И тогава дойде партията, която даде начало на чудото. Григор спечели оспорвано разиграване и форсира три грешки на швейцареца след отлични ретур. Роджър разбра, че мачът няма да е бърз за него.

Хасковлията затвърди лесно, даде бърз гейм и отново се притесни. Вместо да затвори сета, той подари брейк на Федерер след двойна грешка и удължи излишно частта.

Този път кризата беше кратка. Каквото и да си е мислел свикналият да мачка в такива ситуации Федерер, то се оказа погрешно. Григор пласираше хубави ретури и подобно на мача си с Де Минор, караше съперника си да се чуди какво да прави и да греши. Сетът беше затворен с нов пробив и всичко започна отначало след 70 минути игра.

Трети сет

Роджър върна първия си сервис в началото на третата част. На Григор му беше малко по-трудно и трябваше да спасява три точки за пробив в петия гейм. При първата имаше малко късмет, но след това беше много точен и се измъкна накрая с ас.

Федерер успя да пробие за 4-3 по познатия начин - с двойна грешка на Григор. Така третият сет заприлича на първия. Все пак хасковлията достигна до две брейк точки, но лоши преценки и хубави сервиси на Федерер ги неутрализираха.

След последния слаб сервис гейм за Григор в мача се стигна до четвъртия и последен пробив за Роджър. Сетът приключи за 38 минути. 6-3 за швейцареца.

Четвърти сет

Димитров започна ударно следващата част и веднага проби. Това му даде огромно самочувствие и той започна да доминира. Федерер вече само се надяваше на криза в играта на хаковлията, но тя така и не се появи.

Роджър печелеше по-трудно подаванията си, а Григор вече се забавляваше. Седмият гейм се оказа най-дългия и зрелищен в мача. В него имаше 22 разиграни точки. Федерер го спечели, но се разбра, че няма да издържи дълго така. Димитров достигна до 7 възможности в дългата 12 минути партия. В нея имаше страхотни отигравания и на двамата, но за малко не се достигна до нов брейк.

Димитров имаше известни пробелми в следващия гейм, но беше много солиден и не допусна изненада. В затварящата партия имаше леки колебания в играта на българина. Той допусна изоставане с 0-40 и трябваше да спасява пет точки за пробив. Стори го, взе частта и на практика спечели мача.

Пети сет

Роджър Федерер извика физиотерапевт и отиде в съблекалнята за процедурата. Каквото и да са правили там, то но не помогна на легендарния тенисист.

Григор загряваше сам на корта и натисна веднага. Федерер беше колеблив и допусна пробив след сгрешени разигравания.

От тук до края на срещата стана ясно, че победител ще бъде Григор Димитров. Той сервираше безупречно и постоянно пускаше минаващи покрай излизащия напред Федерер. Без тези излизания играта на швейцареца изцяло се губи.

След още няколко минути резултата стана 4-0 и най-верните феновете на Федерер се обезкуражиха. Григор вече не се притесняваше от нищо.

В края на срещата българинът направи това, което неговият съпериник практикува от 20 години. Почина си два гейма и сервира безапелационно в своите.

Григор Димитров вдигна победоносно ръце, а Роджър Федерер трябваше да се изниже тихо от корта.

 
  Снимки на събитието / обявата
 
 
Линкове към Григор победи Федерер и е на полуфинал в US Open
 
W76634 Видео репортаж от срещата Димитров - Федерер Игри youtu.be Виж  ~  
W76624 Григор развенча Федерер и е на 1/2-финал на US Open Тенис TopSport.bg Виж  ~  
W76620 Велико! Гришо победи Федерер Тенис Vesti.bg Виж  ~  
W76621 Федерер преклони глава пред Гришо в трилъра под светлините Тенис Sportal.bg Виж  ~  
W76622 Григор Димитров: Знаех какво трябва да направя Тенис Sportal.bg Виж  ~  
W76623 Медведев: Всички знаем на какво е способен Григор Тенис Sportal.bg Виж  ~  
W76630 В Германия за победата на Григор: Престъпление! Тенис Gong.bg Виж  ~  
E1147 Индекс на спортните събития Спортно събитие Свят 2019 Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - организатор:  
  Обект:  
  Лице за контакти:  
  Телефон:  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Място и време
 
  Място на събитието:   Ню Йорк, САЩ
  Дата и час от:   04/09/19
  Дата и час до:   04/09/19
 
  Идентификация
 
  Тип на събитието: Спортно събитие   >>>
  Количество: 5
  Стойност:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  748       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   04/09/19