Ресурсбук България. Данни за избрана фирма

Dacia България

Дачия е марка румънски автомобили, част от групата „Renault“.

Историята и датира от 1966 година, когато френският автомобилен концерн започва строителството на завода в Colabasi(сега Mioveni) близо до град Питещ. През 1968 започва производството на първите Дачии, модификация 1100 (Рено 8) и 1100S (с по-мощен двигател за нуждите на полицията и за състезания).

За парада по повод 23 август 1969 е представена едновременно в Букурещ и Париж легендарната Дачия 1300, чиято модификация 1301 SuperLux се използва от комунистическата номенклатура, снабдена с радио, две ветроустойчиви странични огледала и други. След това идват моделите 1300 Break и S (линейка).

През 1978 лицензът на Рено изтича и изцяло румънската 1310 слиза от конвейера година по-късно. Тя е фейслифт на 1300 и се откроява с нови модерни дизайнерски решения като кръгли предни фарове, по-големи задни стопове както и обновен интериор.

Във Великобритания се появява базираният на него модел Дачия Денем, който е доста по-модерен от предназначения за соцпазара „1310“, но въпреки че разполага с петстепенна механична скоростна кутия, лети джанти и електрически стъкла не успява да впечатли клиентите на Острова. Продажбите са силно ограничени и днес няма данни за запазени екземпляри, а Аро 10 известен като Дачия Дъстър както и пикап-версията се продават до 1990 г.

Освен изброените модификации през 1979 година се появява спортно купе на базата на 1310

Тридесет години след старта на производството настъпва "звездният миг" за румънския автомобилостроител. През септември 1999 г. Renault Group става собственик на Dacia. С този стратегически ход френската мерка цели да се настани трайно на пазарите на Централна и Източна Европа. За тези държави трябва да се предложи по-специфичен автомобил. Той трябва да е едновременно здрав, за да издържа на тежките пътни условия, да е надежден, да е практичен и най-вече да е ценово достъпен.

Оценявайки внимателно всички тези изисквания, екипът на Renault започва разработването на "Проект X90", резултатът от който вижда бял свят през 2004 - Dacia Logan.

Други подобни ресурси
Обекти:  Автокъщи, авточасти
Събития: Автомобили
Стоки:    Авто, вело, мото
Сайтове: Авто, вело, мото


 
  Снимки от фирмата или реклама на "Авто,мото,вело"
 
 
Линкове към Dacia България
 
  Доставка на храна от Lakom.bg
Доставка на храна от Lakom.bg. Ресторанти и заведения в България. Храни и напитки онлайн за вкъщи и офиса. Доставки на храна в София, Варна и Бургас.
  онлайн на парфюмерия
Сайт за онлайн парфюмерия. Маркови парфюми и тестери можете да поръчате на нашия ресурс с гаранция за качеството. Освен това продаваме дамска и мъжка козметика за тяло. Безплатна доставка при покупка над един брой.
  Ресурсбук. Лек автомобил Дачия
 
  Контакти
 
  Лице за контакти:   Интернет
  Телефон   0700 12 212
  E-Mail  contact.bg@renault.bg
  WEB Site  https://dacia.bg/
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Г.М.Димитров 16А
  Пощ.код/кутия: 1797 /
 
  Идентификация
 
  Тип на фирмата: Авто,мото,вело
  Данъчен номер:  
  Булстат:  
 
Стоки и услуги доставяни от фирмата

Код Име на стоката Производител Мярка Количество Цена Детайли
Виж
 
  
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>>   Отвори формата за текст  
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6      
 
  Брой посещения:  447       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   11/06/19

Google