Ресурсбук България. Данни за избран обект

ТЕРВЕЛ. Държавно ловно стопанство

Държавно ловно стопанство ТЕРВЕЛ Стопанисва 14 801 ха гори, разположени в средната част на Добруджанско- Варненските плата на около 500 км. от летище София и на 100 км. от летище Варна.

Сред равнинно-хълмистия релеф, с дълбоки сухи дерета, преобладават церовите и акациеви насаждения. Най-ниската точка е в местността “Суха река” – 80 м. над морското равнище, а най-високата – в местността “Кьостата” – 250 м.

Сред представителите на едрия дивеч основните видове са – благороден елен, елен лопатар, сърна, дива свиня и муфлон, а от дребния дивеч – заек, фазан и яребица. Едни от най-добрите трофеи през последните сезони са от бл. елен – 11.750 кг, отличен с 224.73 CIC точки, лопатар – 4.775 кг и 197.18 CIC точки и сръндак – 470 гр, с 117.35 CIC точки.

От хищниците разпространени са чакалът, лисицата, дивата котка, белката и др.

Настаняваме гостите в нова ловна база до с. Вълчи дол. Има 7 стаи за гости, хол с камина, басейн за топлите месеци. В близост има водоем, където гостите могат да разнообразят с риболов.

Ловен дом “Елен” е разположен на брега на голям язовир и предлага 1 апартамент, 2 двойни стаи с тераси към езерото и 1 единична стая, зала за хранене с кът за почивка с камина. Всички помещения са оборудвани с климатик. Пред ловния дом има просторна тераса с изглед към язовира.

В свободното време се предлага риболов, фотолов и екскурзии до историко- археологическия резерват „Сборяново” и „Ивановските скални църкви”.

Други подобни ресурси
Фирми:   Туризъм
Обекти:  Историческа забележителност
Лица:     Външ.търговия


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към ТЕРВЕЛ. Държавно ловно стопанство
 
  Ловни стопанства в България
Индекс на ловните стопанства в България. След натискане на иконата с картата на България символите на ловните стопанства се появяват върху картата на България. Ловните стопанства са активни и след клик върху тях се появява профила на избраното ловно стопанство.
  БЛАГОРОДЕН ЕЛЕН
Мъжките елени се наричат рогачи, а женските - кошути. Мъжките елени имат рога, а кошутите са без рога. Рогачите са по-едри от кошутите. Теглото им в зряла възраст обикновено е 150-180 кг, а на кошутите - 110-130 кг. Най-тежкият рогач, измерен у нас, е 235 кг, а най-тежката кошута - 210 кг. Височината в холката при рогачите е около 150 см, а при кошутите - 120 см. Дължината на тялото съответно е 250 см и 190 см. Елените линеят два пъти - през пролетта и есента. През лятото окраската им е червеникава, а през зимата - сиво-червена. Благородният елен е полигамно животно. Сватбува през ...
  ДИВА СВИНЯ
Понятието дива свиня освен като видово наименование се употребява и за женските индивиди, докато мъжките се наричат глигани. Дивата свиня е едър бозайник. Дължината на тялото при глиганите е 160-180 см, а при свинете - 150-160 см. Възрастните и охранени глигани у нас са 160-220 кг, рядко повече, а женските - 110-140 кг. Окраската на дивата свиня е сиво-черна през зимата и сиво-кафява или сиво-черна през лятото. През зимата тялото се покрива с дълга и груба четина. Под нея има вълнеста козина, която осигурява изолацията на тялото. Дивата свиня е повсеместно разпространена в Европа, ...
  МУФЛОН
Муфлонът е среден по размери тревопасен бозайник от разред Чифтокопитни. Рогата на мъжкия са кухи и са охлювидно завити. Женските са без рога. Дължината на тялото на мъжките муфлони е 130-140 см, а на женските - 90-100 см. Теглото на мъжките е 40-45 кг, а на женските - 30-35 кг. Окраската на муфлона през лятото е сиво-кафява, а през зимата - тъмнокафява до черна. През зимата козината е дълга, груба и остра, особено при мъжките. Аклиматизиран е в много страни на Европа от запазените му естествени находища на Корсика и Сардиния. У нас е внесен на много места след 1960 година ...
  СЪРНА
Най-често наименованието сърна се ползва като название на вида. Като термин обаче така наричаме и женското животно, докато мъжкият се нарича сръндак. Сърната е нежно и грациозно животно. Мъжките са с рога, а женските нямат рога и са малко по-дребни. Дължината на тялото е около 110-120 см, а теглото - 25-30 кг, рядко повече. През лятото козината на сърната е червеникава, а през зимата - сиво-червена. Сърната е разпространена в Европа и Северна Африка. Не се среща в най-северните части на Скандинавието и Русия. У нас е повсеместна. Обитава както откритите пространства, осеяни с маломерни ...
W104174 Елен лопатар Едър дивеч
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   05751/ 22-71
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област: Добричка
  Община: Тервел
  Населено място: Тервел
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Туристически обекти
  Качество: Ловно стопанство
  Статус: Туризъм
 
 



 
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 ТЕРВЕЛ. Държавно ловно стопанство  
__ 1 __

12/09/22
22:00:34
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  106       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   12/09/22