Ресурсбук България. Данни за избрана стока/услуга

 

Хотелите във Велико Търново

Велѝко Тъ̀рново е град, намиращ се в Северна България. Градът е столица на Втората българска държава и на Княжество България в периода 1878 – 1879 г. През Средновековието носи името Търновград, като постепенно става известен с наименованието Търново. През 1965 г. пред него е добавено „Велико“ в чест на предишната слава на града. Благодарение на богатото си културно-историческо наследство Велико Търново е важен туристически център.

Според данни от 15.12.2015 г. градът е на 16-то място по население със своите 73 508 жители по настоящ адрес. Тук се намират Националният военен университет „Васил Левски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (вторият по големина университет в България), катедралата Рождество Богородично, крепостите Царевец и Трапезица, множество музеи и културни забележителности; общо 1613 обекта от историческото наследство на България.

Други подобни ресурси
Фирми:   Туризъм
Обекти:  Туристически обекти
Лица:     Външ.търговия
Събития: Хотел
Сайтове: Туризъм, Курорти


 
  Снимки на стоката / услугата или реклама на Туризъм. курорти
 
 
  Ценови данни
 
  Мярка:   Брой
  Количество:   1
  Ориентировъчна цена: 50
 
  Контакти
 
  Фирма - доставчик  Хотели и места за настняване
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
 
  Класификация
 
  Група на стоката: Туризъм. курорти  >>>
  Подгрупа: Хотели   >>>
  Тип:
 
Конкретни артикули от стоката Хотелите във Велико Търново
Код Име на стоката Мярка Кол. Цена Купи >>>
 
Линкове към Хотелите във Велико Търново
 
  Хотел Гурко
Хотел-механа Гурко се намира на улица Гурко в старата част на града, за която са характерни къщите строени през XVIII и XIX век. Амфитеатралното разположение на тези постройки оформя една невероятна картина в самото сърце на Велико Търново. Бидейки една неизменна част от този пейзаж, хотелът предлага романтика и комфорт по крайбрежието на река Янтра с изглед към хълма Света гора и паметника Асеневци, където извивките на реката рисуват незабравими природни картини. Непосредствената близост до центъра и до прочутата Самоводска чаршия, по протежението на която се редуват малки дюкянчета ...
  Хотел Анхеа
Семеен хотел Анхеа е разположен в стилна и автентична сграда в най-оживената и комуникативна част на Велико Търново. Фасадата е към главната улица Независимост (носеща в миналото имената:Тьрговска, Макензен, Мария Луиза, Булевард), като от някои стаи се открива приказна гледка към стария град, хълма Царевец и с.Арбанаси.
  Хотел Централ Велико Търново
Хотел Централ е удобно разположен на тиха улица, само на 100 метра от историческата част на Велико Търново и от оживената му главна търговска улица. Предлага стаи с безплатен Wi-Fi и телевизор.
  Хотел Царевец
Хотел “ Царевец” се намира в сърцето на стария град Велико Търново в непосредствена близост до историческия хълм-крепост “Царевец”. Освен, че е архитектурно-историческа забележителност, хълмът е известен и с единствения по рода си на балканите аудио-визуален спестакъл “Звук и Cветлина”. Хотелът отговаря на всички условия за градски туризъм.Предлага на гостите си живописен изглед към люлката на търновската книжовна школа-хълма Света гора и аулата на ВТУ “Св.св.Кирил и Методий”.
  Арена Търново Хотел
Арена Търново се намира на удобно и тихо място в центъра на старата столица Велико Търново. Това е луксозен хотел в близост до стадиона Ивайло, предлагащ отличен ресторант. Във всички части на хотела има безплатен Wi-Fi достъп.
  Хотел Комфорт
Хотелът се намира на площад Кирков - етнографски и архитектурен комплекс в началото на живописна улица запазила атмосферата от епохата на българското Възраждане в старата част на Велико Търново. В близост до хотела има Арт галерия, етнографско ателие, магазини за сувенири и занаятчийски дюкяни. Също така близо се намират и ресторант в характерен български стил, лятна градина и множество кафенета. От хотел Комфорт се разкрива чудесна гледка към хълмовете Царевец, Трапезица, Света Гора, с. Арбанаси, р. Янтра и към старата част на града - една наистина незабравима панорама.
  Хотел Тренди Ин
Семеен хотел.-Тренди Ин се намира в старата част на В.Търново. Разположен е високо в сравнение с другитe старинни къщи, с невероятна гледка към стария и новия град, хълма Света гора и парк Асеневци. Хълма Царевец, Самоводската чаршия и другите атракции на града са на 100 -300 м от нашият хотел. Адрес: ул.Десети февруари 3
  Хотел Аквая. Велико Търново
Хотел Аквая има тихо местоположение, в административния център на Велико Търново и на 20 минути пеша от крепостта Царевец. Предлага климатизирани стаи, безплатен подземен паркинг и безплатен Wi-Fi интернет.
  Хотел Конкорд
Хотел Конкорд се намира в централната градска част на Велико Търново, на тихо и спокойно място, а от панорамната тераса на последния етаж се разкрива очарователна гледка към хълма Света Гора и архитектурния резерват Арбанаси.
  Хотел Хубавата къща
Хотел Хубавата Къща се намира в непосредствена близост до историческия хълм - крепост Царевец. Освен, че е архитектурно историческа забележителност, хълмът е известен и с единствения по рода си на Балканите аудиовизуален спектакъл Звук и светлина. Хубавата къща предлага на своите гости живописен изглед към люлката на Търновската книжовна школа, хълма Света гора и аулата на ВТУ Св.Св. Кирил и Методий.
  Хотел Реал
Хотел “Реал” е разположен в центъра на Велико Търново, на няколко минути път от значимите забележителности на града.
  Хотел Света гора
Този хотел се радва на тихо и спокойно местоположение на хълма Света гора във Велико Търново и разполага с градина с барбекю, басейн и детска площадка. Хотелът предлага и безплатен паркинг. Адрес: хълм Света гора
  Хотел Елена
Хотел Елена се намира във Велико Търново, на 100 метра от центъра на града и на 20 минути пеша от крепостта Царевец.
  Хотел Премиер
Хотел „Премиер” е разположен в центъра на Велико Търново на тихо и спокойно място, на минути разстояние от историческите забележителности на града, търговската зона и административните институции. Хотелът е подоходящо място за бизнес клиенти, семейни посещения, гости, търсещи релакс и отмора, а така също и за онези които са решили да се докоснат до духа и достолепието на Старата българска столица – днес Балканска столица на културния туризъм. Адрес: Ул.Сава Пенев 1
  Интерхотел Велико Търново
Интерхотел Велико Търново се намира в центъра на Велико Търново, на 2 километра от крепостите Царевец и Трапезица. Осигурен е безплатен охраняем паркинг. Адрес: ул. Александър Пенчев 2
  Гранд Хотел Янтра
Четиризвездният Гранд Хотел Янтра e част от българската верига „Шарлопов Хотелс”. Разположен в старата столица на България – Велико Търново, на площад Велчова завера. Хотелът работи целогодишно и предлага отлични възможности за отдих и културни развлечения, за провеждане на Вашата бизнес среща, семинар или фирмено тържество. От хотела се разкрива великолепен изглед към крепостта Царевец, архитектурния резерват Арбанаси и Великотърновския университет.
  Хотел Панорама
Хотел Панорама е разположен в самото сърце на Велико Търново, в непосредствена близост до най-посещаваните исторически забележителности и околности на старата столица – улицата на занаятите Самоводска чаршия, хълма – крепост Царевец, Градската Галерия, Стамболовия мост, къщата с маймунката, архитектурния резерват с. Арбанаси, множесто църкви, манастири и музеи.
  Хотел Меридиан БОЛЯРСКИ
Хотел Меридиан БОЛЯРСКИ e разположен в самото сърце на Велико Търново, в непосредствена близост до историческите забележителности на старата столица – улицата на занаятите Самоводска чаршия, хълма – крепост Царевец, Градската Галерия и Стамболовия мост. С уникалната си архитектура върху 15 нива, спускащи се от Централната улица до живописната възрожденска Гурко, хотелът осигурява бърз достъп до търговските и обществени центрове в близост, и в същото време гарантира комфортен и спокоен престой на гостите, като им дава възможност да се насладят на невероятния изглед към река Янтра и Стария ...
  Парк Хотел Арбанаси
Този хотел се намира в Арбанаси и предлага панорамни гледки към Велико Търново и модерна СПА зона. Предоставя безплатен паркинг на закрито. Адрес: с. Арбанаси, обл. В.Търново, ул. Капитанска №7
  Хотел Извора 2
Хотел Извора 2 се намира в центъра на село Арбанаси, на 3 километра от Велико Търново. Той предлага климатизирани стаи с безплатен Wi-Fi достъп и очарователна градина с басейн. Адрес: 5029 с.Арбанаси ул. Константин Русевич 1
O3895 Комплекс Чифлика Хотел Леденик Виж  ~  
Разположен в непосредствена близост до старата столица Велико Търново, само на 2 км. по пътя за София, в китното село Леденик, сред невероятна природа, комплекс “Чифлика” предлага на своите гости комфорта и домашната топлина, от която се нуждаят. Тук можете да се отпуснете в просторната лятна градина на комплекса [Градина] , умело декорирана със старинни битови предмети и истински произведения на изкуството. Всред буйна зеленина и ромолящи поточета можете да си починете до басейна с кристална вода. Гостоприемните домакини са помислили и за по-малките гости - за тях има малък басейн.
  Парк Хотел Севастократор
В самото сърце на България - близо до Велико Търново - ще намерите парк-хотел „Севастократор”, място, което се отличава със своя собствена индивидуалност, стил и атмосфера. Съхранявайки история, дух и традиции, Арбанаси и днес ще Ви очарова така, както по време на знаменитите български владетели - самодържци и севастократори - царували в старопрестолния Търновград. с. Арбанаси, 5029 ул. Свети Никола № 13
  Винпалас
Хотелски комплекс Винпалас се намира в архитектурния резерват Арбанаси на 4 км от гр. В.Търново, на 3 км от гр. Г. Оряховица и на 3 км от магистралата София - Варна. Разположен е на югоизточен склон, от който се открива неповторима панорамна гледка към селото и гр. В. Търново. Центърът на с. Арбанаси е само на 15 мин. пеша. Топлината, уютът и удобствата в хотела ще оставят у вас незабравими спомени и ще допринесат за приятния Ви престой.
  Арбанаси Палас
Този 5-звезден хотел е разположен в село Арбанаси, с изглед към Велико Търново. Арбанаси Палас предлага безплатен Wi-Fi интернет, елегантен интериор и красива градина. Арбанаси Палас е бил луксозната резиденция на Тодор Живков и разполага със собствена хеликоптерна площадка. Всички стаи са климатизирани и имат телевизор и стилна баня. Българска кухня и интернационални ястия се предлагат в панорамния ресторант. Напитки се сервират в класическия лоби бар с полилей, или отвън на терасата. Рум-сървиз се предлага 24 часа в денонощието през цялата седмица. Спа центърът включва сауна, ...
W70626 Туристически услуги Сайтове Раздел Виж  ~  
W70627 Туризъм, курорти Сайтове Раздел Виж  ~  
W70628 Туризъм, курорти Стоки и услуги Раздел Виж  ~  
  Турагенции и туроператори
Екскурзии и почивки, служебни пътувания; провеждане на конференции, конгреси, семинари; тематични турове: посещение на културно-исторически, архитектурни забележителности, етнографски турове; резервации в планински и черноморски курорти балнеоложки центрове; селски туризъм в автентична битова обстановка; ловен, екстремен туризъм; резервации във водещите туристически дестинации; индивидуални резервации и съпътстващите ги услуги в градове/курорти по избор на клиента; поощрителни пътувания; самолетни билети; Екскурзии и локални обиколни турове; обиколни турове по желание на клиента; морски, ...
  Хотели и места за настняване
Всеки апартамент се сътои от: хол - кухненски бокс, хладилник, печка, телевизор, климатик, маса за хранене с 4 стола, ниска масичка, разтегаем диван - спалня - алуминиеви щори за пълна тъмнина, двойно легло, четирикрилен гардероб, бюро, стол, огледало, готовност и за детско легло. - санитарен възел - бойлер 80 литра, душ с ниска вана, тоалетна, мивка-мебел - разпределително антре - тераса - изглед към главната улиза, малка, мраморни балюстри. Екстри: асансьор - хидравлик, луксозна кабина и домофон с цветна камера. Двойни стаи с бани. Двойно легло, телевизор с плосък екран, климатик, шкаф, ...
F5897 Хотелиерство Туризъм Индекс Виж  ~  
Предоставяне на хотелиерски услуги и свързаните с тях туроператорска, агентска и ресторантьорска дейност. Хотелиерство и ресторантьорство; организиране на екскурзии в България и извън страната; транспортни, рекламни, информационни и туристически услуги. Организиране и провеждане на музикално-артистична дейност, организиране на екскурзии в страната и в чужбина.
 
Други стоки и услуги доставяни от фирмата
Код Име на стоката Доставчик Мярка Кол. Цена Детайли
2710 Хотели в Северна България Хотели и места за настняване Брой 1 0 Виж : 1299
2709 Хотели в Тракия Хотели и места за настняване Брой 1 0 Виж : 1237
2708 Хотели в Софийска област Хотели и места за настняване Брой 1 0 Виж : 963
2707 Хотели покрай Дунава Хотели и места за настняване Брой 1 0 Виж : 1038
2706 Хотели в Благоевградска област Хотели и места за настняване Брой 1 0 Виж : 1322
2704 Хотели в Мелник Хотели и места за настняване Брой 1 0 Виж : 1086
2703 Хотели в Копривщица Хотели и места за настняване Брой 1 0 Виж : 1113
2053 Къща Хотели и места за настняване Брой 1 0 Виж : 1228
441 Хотелски услуги в град Русе Хотели и места за настняване Брой 1 50 Виж : 1453
439 Хотелски услуги в Пловдив Хотели и места за настняване Брой 1 50 Виж : 1080
 
  
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  1245       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   23/12/18
 
Google