Ресурсбук България. Данни за избран сайт

 

Пречистете духа и тялото с житния режим на Дънов

Точно след пълнолуние през февруари започва житният режим на Дънов.
Началото е от един до три дни след пълнолуние и продължава 10 дни.
Преди 80 години Учителят Петър Дънов дава това познание на учениците си.
Освен, че служи за пречистване на организма, той носи и важни духовни послания.

"В житото се крият най-мощните и най-благородните сили на живота. Неговото зърно е емблема на човешката душа. Засега по-здравословна храна няма", казва Петър Дънов.

Учителят, разбира се, уточнява, че когато то преминава през обработката, изчезват някои от най-ценните му вещества. И добавя: "А когато го турят в чували за няколко месеца, брашното вече е изгубило всякаква жизненост".

С появата на житото започва еволюцията в човешкия род. Неговите зърна съдържат фибри и антиоксиданти, начело с коензим Q10. Те прочистват и оптимизират функционирането на червата. Предпазват организма от свободните радикали, които увреждат клетките, допринасят за стареенето и развиването на ракови заболявания. Обвивката и зародишът на житото са пълни с минерали и витамини.

Най-важното е да приемем, че едновременно ще прочистваме токсините от тялото и духа. Че ще обновим сетивата си. Защото ще влеем чиста енергия в организма, ума и аурата - за да останем недостижими за превратностите на действителността, случващи се заради вселенското опростачване.

Не пропускайте - без ограничение в движението.
На практика вие не гладувате. А колкото повече се освобождавате от натрупаните в клетките ви гадости, толкова повече необходимост от динамика имате.

Можете да правите режима не повече от три пъти през годината. Ако през това време почувствате дискомфорт, прекратете - за да се ориентирате откъде е дошъл проблемът.

Ако започнете режима в неделя, ще се свържете със Слънцето, Духа и Светлината.
Ако това се случи в понеделник, ще се свържете с развитието на своята душа,
ще възприемете любовта в сърцето си и ще пречистите всичко около себе си.
Ако стартирате във вторник, ще работите за развитието на своя ум.
В сряда директно влизате в лечебницата на природата.

ПРИГОТВЯНЕ НА ЖИТОТО

Сто грама жито се измива много добре от вечерта и с лъжица се слага в добре запазващ топлината еднолитров термос. Залива се с вряла вода почти догоре и термосът се затваря добре, за да може житото да няма достъп до въздуха.

Житото трябва да е био или сортове, които не са подлагани на генна модификация като лимец, динкел, спелта, емер и камут. Учителя е ползвал през житния режим само грухано жито от сорта бяло жито, а не сурово или покълнало такова. Трябва да е меко, дори разпукано, но не и на каша. Нито пък да допуснете покълване.

КОНСУМАЦИЯ

Всеки ден трябва да се употребяват:

~ 100 грама жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота);
~ Три ябълки (за сърцето);
~ Девет ореха (за мозъка);
~ Мед (за кръвта) и лимон;
~ Минимум 1,5 литра преварена вода;

Необходимо е плодовете да бъдат най-хубави и здрави, а водата да бъде от някой чист извор, а не от водопровода, защото последната е хлорирана и нечиста. Не се препоръчва и минерална вода, защото тя е по-наситена с някои минерални соли в съответствие с нейния произход.

На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно, половин-един час преди закуска, като се добавя мед и лимон по вкус.

На първия ден сутринта се казва един път формулата: „Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни".

Необходимо е тази житена вода да се задържи малко в устата, като се "дъвче", а не да се изпива на едри глътки, защото фактически това е изключително силна и концентрирана храна.

Дневната порция жито се разпределя на три части, като е желателно след отсипване на съответната част, останалите части да остават в добре затворения термос, което запазва житото в свежо и прясно състояние, докато ако то се отсипе сутринта и стои на открито, то се окислява от въздуха и губи от своята хранителност.

Всеки ден ви се полагат още три ябълки, девет ореха и три лъжици мед - всяка от тях се слага на езика и се гълтат и по няколко капки прясно изцеден лимонов сок. Пийте вода на воля. Най-добре е обаче да е преварена.

Желателно е около час преди ядене да се изпиват поне по 2 водни чаши преварена вода с мед и лимон. Практически сутринта тази роля изпълнява житената вода. Ако не се пие достатъчно вода, организмът се обезводнява и житният режим се кара много трудно. Затова пийте вода, колкото може повече, но само преварена такава и никога студена, непреварена.

По време на житния режим не се употребява никаква сол, а може да се употребява лимон, но да бъде максимум един на ден. Медът е по вкус и няма ограничения.

По време на режима трябва да спазим закона за абсолютната чистота не само относно физическата храна, но също и да имаме само светли мисли, чисти чувства и добри благородни постъпки. Затова е абсолютно необходимо през тези 10 дни да станем СЛЪНЧЕВИ ХОРА и да не допускаме в себе си никакви отрицателни мисли и чувства, и съзнателно да правим добри и благородни постъпки.

ОТПОСТВАНЕ

Отпостването (финалът) се прави на десетия ден на обяд, като към житото и останалата храна се добавя и ангелска супа, подправена с малко сол. Ангелската супа се приготвя като в литър и половина вода варите три картофа, прясно нарязан магданоз, няколко стръка праз, ситно нарязан лук. Може да се добави и черен пипер.

В дните след житния режим трябва да се внимава да не се преяжда и преминаването към обичайния режим на хранене да се осъществи плавно и постепенно, в хармония с вътрешния усет и чувство за мярка.


Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Стоки:    Здраве и медицина


 
  Снимки от сайта или реклама на "Здраве и медицина"
 
 
  Линкове към Пречистете духа и тялото с житния режим на Дънов
 
  Петър Дънов за богомилите
  Лъжици
Лъжица е прибор за хранене, наподобяващ миниатюрна лопатка, състоящ се от дръжка, завършваща с малка, плитка купичка. Използва се за сервиране и консумация основно на течни или полутечни храни като супа, сладолед или крем. Лъжиците намират приложение и в други дейности - готвене и измерване на количеството на различни подправки. Те се изработват от метал, дърво, пластмаса или порцелан.
  Чували
Видове чували Сезалови чували Найлонови чували за грозде Плетени чували (рашел) Чували за пелети Хартиени чували Чували за кафе Биг бегове Гаци
  Ябълки
Ябълката е дърво от рода Malus, принадлежащ към семейство Розоцветни и е едно от най-широко култивираните дървета. Видът произлиза от Западна Азия, където все още могат да се открият диворастящите предшественици. Ябълките са сред първите дървета, които са били култивирани от хората, а разнообразието от сортове достига до 7500 типа. Всеки сорт се отличава с различни размери, период на цъфтеж и характеристики на плода. Годишната продукция на ябълки в световен мащаб надминава 64 милиона тона (2013 година), което съответства на брой от над 300 милиарда ябълки (1 средно голяма ябълка – е ...
  Здраве и здравословен начин на живот
Здраве и медицина, здравословен начин на живот. Полезни новини и съвети за здраве. Здравословно хранене. Алтернативно лечение с билки. Диети, отслабване. Здравени портали.
  Здравеопазване Диета / Здравословно хранене
  Хранителни добавки и диети
Индекс на фирмите, предлагащи хранителни добавки и диети.
  Манипулации с линковете
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Петър Дънов
  Телефон  
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Населено място: София
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Здраве и медицина  >>>
  Категория: Здравословен живот  >>>
  Група: Здравословно хранене / Диети
 



 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  992       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   28/08/16

Google