Ресурсбук Търговски обекти и забележителности по категории
  <<<   Регистрация    >>>   

Обекти от  България Разширено търсене   Добави обект      Покажи текущата карта    
Брой обекти в категорията: 5458
      Избрани        Други ресурси:         Сайтове       Фирми       Стоки       Лица       Събития

Автокъщи, авточасти 
Бензиностанции 
Историческа забележителност 
Манастири 
Населени места 
Пощи 
Ресторанти. Заведения 
Спортни съоръжения 
Туристически обекти 
Хотели 
Аптеки 
Болници. Медицина 
Магазини - техника 
Маршрути 
Офис. Бизнес център 
Природна забележителност 
Склад 
Театър. Кино. Култура 
Търг.комплекси 
Цех. Ателие. Сервизи 
Банкомати 
Гари. Автогари 
Магазини за човека 
Мебелен магазин 
Паметник на културата 
Промишлен обект 
Спирки 
Транспорт. Инфраструктура 
Учебно заведение 
Църкви 

  Обекти фаворити от раздел Търговски обекти и забележителности по категории  
    Camera-icon
Обекти в ред обратен на регистрацията По посещения Последно коментирани Покажи снимките на обектите   Покажи обектите върху картата
Delta Planet Mall. Варна   На карта 
С 46% са нараснали посетителите в Delta Planet Mall през първото тримесечие на 2023 г. През март 2023 г. Delta Planet Mall отбелязва своята четвърта годишнина с отлични резултати и инвестиция в зелена енергия. Търговският център отчита 46% по-голяма посещаемост през първото тримесечие на 2023 г. в сравнение със същия период на предходната 2022 г. Резултатите за януари бележат ръст от 56% в оборота спрямо същия период през изминалата година. Delta Planet Mall продължава да утвърждава позицията си на предпочитано място от жителите и гостите на града и понастоящем предлага разнообразие от над 130 търговски обекта. С мисъл към устойчивото развитие от началото на март търговският център въведе иновативна фотоволтаична соларна инсталация. Инвестицията от близо 1 млн. лева покрива изграждането на 1 029 соларни панела с обща мощност от 556 кВт. Средногодишно системата ще обезпечава между 7 и 9% от електрическото потребление на сградата. Върху площ от близо 40 хил. кв.м към момента De ...
Регистриран: 23/03/23 Посещения: 7 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

122 детска градина в Люлин   На карта 
Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина в 6-ти микрорайон в квартал "Люлин". Фандъкова каза, че благодарение на това район "Люлин" е на път да стане първият, който ще изпълни програмата за преодоляването на недостига на места за децата между 3 и 6 години. Детската градина се намира на ул. "Полк Никола Попов" 5 и е бивш филиал на ДГ № 47 "Незабравка", посочиха от Столична община. Сградата разполага с 260 места, като пет групи вече са заети и предстои обявяването на новите места и класирането за цяла София. Сградата на 122 ДГ е била предоставена за ползване на частно училище и след връщането ѝ обратно на Столичната община започва цялостното ѝ преустройство.
Регистриран: 22/03/23 Посещения: 15 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Летище Лесново   На карта 
Летище Лесново е летище в село Лесново, България. Намира се на около 22 км източно от София в община Елин Пелин. До 1989 г. летището на Лесново е било селскостопанско летище. През 2001 г. летището става собственост на Intersky. Асфалтовата писта е удължена и разширена до сегашния размер 910x25 m.
Регистриран: 09/03/23 Посещения: 24 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Изграждат рибарско селище в Крапец   На карта 
Рибарско селище ще бъде изградено село Крапец, община Шабла. Средствата са осигурени от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. и са в размер на над 420 000 лв. Селището е от изключително значение за местните рибари, за които това е основен начин на препитание. По проекта се предвижда изграждането на работилница за ремонт на лодки, паркинг за леки автомобили и рампа с усилена настилка, която ще се ползва за достъп до 16 нови установки за лодки. Избран е и изпълнител на предвидените дейности. Община Шабла ще съфинансира проекта с над 55 000 лв. Вторият етап предвижда изграждане на едноетажни постройки за съхранение на риболовни принадлежности и инвентар, както и втори паркинг. За осъществяването му Общината ще търси допълнително финансиране. Срокът на изпълнение на проектните дейности е до ноември 2023 г.
Регистриран: 09/03/23 Посещения: 27 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Сграда на Андрей Арсов   На карта 
Архитект Карл Хайнрих, проектант на сградата на ул. „Мальовица“ № 6 в гр. София, е ярък представител на късния австрийски имперски барок, чийто сецесионови препратки превръщат творчеството му в ясно разграничимо. През близо четиридесетгодишното си пребиваване в България, арх. Карл Хайнрих сътрудничи с ярки творци - представители на Австрийската архитектурна школа, като Фридрих Грюнангер, Адолф В. Колар, Фердинанд Фелнер и Херман Хелмер, декораторите Грайс баща и син. Къщата на софийския търговец Андрей Арсов на ул. „Мальовица“ № 6 (тогавашната улица „Самоковска”) е проектира през март 1911 и изградена година по-късно. Декорацията по фасадата е дело на Андреас Грайс.
Регистриран: 08/03/23 Посещения: 34 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Ракия Ракета Бар   На карта 
Намира се в парка "Заимов". Регионални ястия и коктейли в популярен модерен ресторант и бар с носталгичен интериор. Предлага се консумация на място. Консумация на място. Предлага храна за вкъщи.
Регистриран: 03/03/23 Посещения: 38 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Най-голямата оптика в България   На карта 
На пл. "Славейков" 11 в столицата се помещава най-голямата оптика в България - Optika.bg. Култовата локация в сърцето на София е тясно свързана с пулса на града, културата, книгите, театрите и е любимо място за разходка.
Регистриран: 25/02/23 Посещения: 56 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Аджибадем Сити Клиник Младост   На карта 
Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост е модерно лечебно заведение с водеща роля в предоставянето на комплексни медицински услуги. Създадена през 2015г., днес болницата е разпознаваема с качеството на медицински услуги, сигурността и професионалното отношение към всички пациенти. Мисията на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост е да подобри достъпа на хората до високоспециализирана болнична услуга, обединявайки усилия в комплексна грижа от утвърдени специалисти, съвременни методи на лечение и последните технологии на модерната медицина. Екипът на болницата работи по изцяло нов, иновативен за страната здравен модел, който обхваща цялостни комплексни решения за лечения, фокусирайки се върху мултидисциплинарния поглед към всяко заболяване. По този начин се обединява експертизата на няколко специалисти при индивидуализиране лечението на всеки пациент. Благодарение на високо-технологичната апаратура, богатия опит на утвърдени специалисти и комфортната болнична база, Аджибадем Сити Клин ...
Регистриран: 23/02/23 Посещения: 48 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Детска градина Албертино   На карта 
Поставяне на стабилен фундамент, върху който да се гради със създаване на интерес у децата и обучение чрез игра, без стрес и тревожност, и развиване на логическото мислене чрез собствен опит. Преподаване на старите позабравени ценности по осъвременен начин, баланс между новите технологични средства и традиционните похвати за развитие на учениците. Внедряване на философски предмети още от най-ранна възраст, като етика, права и задължения, морал и свободен избор, както и беседи за духовните измерения на съществуването ни и личните интереси на всеки човек. Образованието, според нас, се изразява в личностно израстване, а не само наизустяване на съответния задължителен материал.
Регистриран: 22/02/23 Посещения: 44 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Mediterraneo. Ресторант на ул.Оборище   На карта 
Класическа средиземноморска кухня, приготвена и поднесена в домашен стил и уютна обстановка, допълнена от гостоприемството и темперамента на Умберто Росети. Повече от 15 години вярваме, че творчеството да се създава хубава храна е много важна част от изкуството на живота и сме истински щастливи когато нашите ястия са в центъра на споделената емоция от една вечеря с приятели.
Регистриран: 22/02/23 Посещения: 45 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Космос. Ресторант на ул.Лавеле   На карта 
Създаваме и променяме. Вкусове, усещания, себе си. Вдъхновени от безграничния Космос, даваме нов прочит на българската традиционна кухня. Космос е ресторант в центъра на София и място с атмосфера. Там необятният Космос, вдъхновяващ с мистиката си, среща български кулинарни традиции, пазещи тайните и богатствата на произхода ни. Ресторантът предлага традиционна космическа кухня, приготвена със сърце, авторски коктейли с въображение и висококачествени вина със силен балкански дух. От март 2016 г. с капацитет от 100 места ресторант Космос събира своя екипаж за космическо пътешествие - разказ за необичайна среща на материи с текстури, на нови вкусове и аромати.
Регистриран: 22/02/23 Посещения: 29 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

11 романтични идеи за винен туризъм   На карта 
България е пълна с романтични места, които си струва да споделим с любим човек, особено в компанията на чаша хубаво вино. През последните години се появиха десетки интересни дестинации - от малки бутикови изби до големи винени имения тип шато, които предлагат петзвезден лукс със СПА и всички удобства.
Регистриран: 07/02/23 Посещения: 90 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Хижа Амбарица   На карта 
Хижа "Амбарица" се намира в рамките на Национален парк "Централен Балкан", който е и защитена зона от европейската мрежа "Натура 2000" и по двете природозащитни директиви на Европейския съюз - за дивите птици и за местообитания и видове. Развитието на туризъм в защитената територия се случва на фона на малък брой паркови рейнджъри за огромни участъци от парка, улеснен през последните десетилетия достъп на моторни превозни средства и често ненаказано бракониерство.
Регистриран: 29/01/23 Посещения: 63 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

KITNA RESIDENCE. Банишора   На карта 
С изключително удоволствие Ви представяме нашия нов ексклузивен проект „KITNA RESIDENCE”. Локация: гр. София, жк. Банишора, бул. „Генерал Столетов“ № 84 Площ на парцела: 1 771 кв.м. РЗП: 14 852 кв.м. Начало на строителството: м. април 2022 г. Срок за завършване: м. август 2024 г. „KITNA RESIDENCE“ се състои от две жилищни сгради, които се изграждат в ж.к. Банишора, гр. София, на ул. „Подполковник Калитин“ и ул. „ген. Николай Г. Столетов“. Сградите предлагат широка гама от избор между различни по площ и разпределение двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти разположени в три секции на 8 и 9 етажа и възможност за закупуване на надземно паркиране с паркоместа и гаражи и подемно паркиране на две нива. ➡️ Бързият достъп до ключови пътни артерии като бул. „Сливница“, ул. „Опълченска“ и ул. „Княгиня Мария Луиза“ подсигуряват лесната комуникация до различни отправни точки на Столицата. ✅ На пет минути пешеходно разстояние от сградите се намира М ...
Регистриран: 23/02/23 Посещения: 88 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Недвижими имоти.Сгради и комлекси. София   На карта 
Индекс на жилищни сгради и комлекси в София. След натискане на иконата с картата на България Smiley face символите на жилищните сгради и комлекси се появяват върху картата на България. Жилищните сгради и комлекси са активни и след клик върху тях се появява профила на избраната жилищна сграда.
Регистриран: 20/03/23 Посещения: 173 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

AveNew Residence. бул.Симеоновско шосе   На карта 
AveNew Residence се намира на бул. „Симеоновско шосе“ 14 в непосредствена близост до едни от най-големите пътни артерии — Околовръстния път, бул. „Г.М. Димитров“, Ловния парк, Софийския зоопарк, множество търговски обекти, супермаркети, големи търговски вериги, заведения, бизнес сгради, болница, спирки на градския транспорт. Сградата е с отлично местоположение, което предоставя както бърз достъп до центъра на София, така и отлична възможност за разходка на чист въздух и спорт. Сградата има два входа с общо 58 двустайни и тристайни апартамента, магазини и две подземни нива с 58 паркоместа за автомобили и 95 паркоместа за велосипеди. В сградата почти всички апартаменти са с южно или източно изложение и прекрасна гледка към планината. Апартаментите са проектирани изцяло в правилни форми, осигурявайки максимално усвояване на пространствата, комфорт и уют, простор и естествена светлина. Допълнително за простора в тях допринася светлата височина от 2,80 m. Има възможност за заку ...
Регистриран: 25/01/23 Посещения: 65 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Линкълн residence. Овча купел 2   На карта 
Комплекса е разположен в кв.Овча Купел 2 заобиколен от просторни зелени площи но също така в непосредствена близост до търговски обекти , супермаркети , медицински центрове , училища , детски градини и други удобства. Комплекса се намира на на 800м от новата Метростанция Овча Купел 2 и на близко разстояние до автобусните линии по бул.Президент Линкълн. Района е тих и спокоен , но същевременно с бърза връзка за центъра на града или околовръстното шосе на София. Към комплекса ще бъдат изградени площадки , игрища и места за отдих за живущите в сградата. Цени: от 43 946 € до 139 000 € Квадратура: от 65 м2 до 140 м2 бул. „Президент Линкълн“ 84, 1632 София, България
Регистриран: 25/01/23 Посещения: 92 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

ЖСП Стил. ул.Черковна. София   На карта 
✅ Сграда "SYN3RGY" на 9 етажа с 27 апартамента ✅ Разположена на метри от улица „Черковна“, тя е проектирана да бъде част от градския живот в развиващ се и перспективен район в столицата ✅ Съвременна, функционална архитектура, с изчистени линии и правилни форми ✅ На 5 минути пешеходно разстояние от метростанция "Хаджи Димитър" ✅ Първокласно строителство с висок клас материали и иновативни системи, които да й придадат собствена идентичност ✅ Просторни и уютни апартаменти ✅ Окачената фасада допринася за пропускането на допълнително количество светлина в жилищата ✅ Луксозно завършени общи части с естествени материали, като гранит, технически камък, мрамор или луксозен едроразмерен гранитогрес, елементи от стъкло, дърво, декоративно осветление и други декоративни такива
Регистриран: 25/01/23 Посещения: 77 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Жилищен Комплекс Искър до езерото Дружба   На карта 
Локацията е супер перспективна, намира се непосредствено до парк Дружба и Дружбенското езеро (Дружба 1), което само по-себе си е паркова зона, както и между 2 метростанции (Дружба и Искър). В непосредствена близост пък има спирка и на автобуси.
Регистриран: 25/01/23 Посещения: 109 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Aristocrat Hills   На карта 
Дизайн & Архитектура Aristocrat Hills e дело на архитектурно-дизайнерското студио “All in studio”, основано от архитект Павел Янев през 2011 година. Спокойствие и хармония С доброто си разположение, Aristocrat Hills предлага сигурна и спокойна среда, сред чист въздух и заобикаляща зеленина. С прекрасна панорамна гледка към планините, комплексът предоставя на обитателите си подходяща атмосфера за екотуризъм, с четири минерални извора, езеро и конна база. Качествено и съвременно строителство В строителния процес, екипът залага на висококачествени и енергоефективни материали, иновативни решения и устойчивост. Фокусира се върху намаляване на потреблението на енергия, ограничаване на замърсяването и намаляване на негативното влияние върху околната среда. СТИЛНА АРХИТЕКТУРА И ВИСОКО КАЧЕСТВО Всички къщи са проектирани според правилата на модерния прагматизъм – чисти линии, пропорционални форми и много светлина. Използваните материали високок ...
Регистриран: 25/01/23 Посещения: 83 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Виста. гр. София, кв. Малинова Долина   На карта 
VISTA съчетава в себе си модерна и разпознаваема архитектурна визия и функционално вътрешно решение. Състои се от четири надземни етажа и един подземен. Сградата осигурява на живущите необходимия комфорт, уют и уединеност. Предвидено е облагородяване на околната среда и оформяне на персонални дворни пространства към всеки апартамент на първо ниво, както и обширни тераси на последния етаж. В сградата са разположени също, медицински център и аптека на ниво партер. Към всяко жилище е осигурено складово помещение (мазе) и възможност за допълнително закупуване на надземно паркомясто или подземен гараж. Общият брой на апартаментите е 30, като всеки един от тях е с благоприятно изложение и рационално разпределение. Жилищата са с една, две или три спални и компактни площи между 55 и 160 кв.м. с включени общи части и складово помещение.
Регистриран: 25/01/23 Посещения: 91 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Жилищeн комплекс Красена   На карта 
Предлагаме на вашето внимание сграда Красена на бул. Никола Мушанов в кв. Красна Поляна. Района е богат на търговски обекти, училища, детски градини, медицински центрове и места за отдих. Добрата инфраструктура и достъп до линии на градски транспорт като метростанция Овча Купел, трамваи 4, 11, 22 и автобуси 11, 60 и 83, прави сградата изключително добре ситуирана и удобна за бърз достъп до различни точки на града. Сградата ще бъде газифицирана и изградена с висококачествени материали от водещата строителна фирма Идея Билдингс. Цени: от 18 000 € до 152 212 € Квадратура : от 31,65 м2 до 121,77 м2
Регистриран: 25/01/23 Посещения: 84 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Детелина резиденс   На карта 
Detelina Residence представлява луксозна 16-етажна сграда, част от единствен по рода си комплекс, включващ бизнес център и хотел, заобиколени от богато озеленен външен двор. Обитателите на Детелина Резидънс могат да ползват всички удобства и услуги на изградения вече хотел – ресторанти, спа център, фитнес и др. чрез топла връзка между двете сгради. Всичко това осигурява живот в престижна среда с модерно управление. Комплексът Детелина Резидънс е разположен на самата детелина на изхода на бул. „Брюксел“ към „Цариградско шосе“ и именно локацията дава името на проекта. Ключовото местоположение в комуникативен район с отлична инфраструктура и лесен достъп до центъра, летището и Околовръстния път (големи булеварди със спирки на основни линии от градския транспорт, включително и бъдеща метростанция), близостта до най-големите бизнес и офис сгради, търговски център, спортни зали, ресторанти, училища и детски градини отличават Детелина Резидънс, като го правят привлекателен за всеки, ко ...
Регистриран: 25/01/23 Посещения: 87 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

LIV - затворен тип комплекс Младост 4   На карта 
“LIV” е комплекс от затворен тип с разпознаваема и модерна архитектура, отговарящ на всички европейски изисквания за премиум клас жилища. Концепцията е да осигури максимална безопасност, спокойствие и пространство, за да създаде благоприятна среда за качествен и хармоничен живот. “LIV” Е КОМПЛЕКС ОТ ЗАТВОРЕН ТИП с разпознаваема и модерна архитектура, отговарящ на всички европейски изисквания за премиум клас жилища. ТИХА И СПОКОЙНА ЛОКАЦИЯ връщаща природата в ежедневието ни, чист въздух и паркова среда - без да се лишаваме от удобствата на градската среда. В ПОДНОЖИЕТО НА ВИТОША на ул. “Васил Радославов”, “Младост 4” – изключително комуникативно място с бърз достъп до централни пътни артерии и Околовръстен път. В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ се помещават хранителни и нехранителни вериги – Фантастико, Лидл, Кауфланд, , банки ,пощенски офис, училища, детски градини, куриерски услуги, ресторанти, кина, медицински центрове, аптеки, фитнес зали и др. НАЙ-ВИСОК КЛАС МАТЕРИАЛИ, ...
Регистриран: 23/01/23 Посещения: 59 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Garden Residence - Жилищен комплекс   На карта 
Жилищен комплекс Garden Residence е от затворен тип и е разположен върху площ от 15 000 кв.м. Проекта предвижда поетапно изграждане на разгъната застроена площ от общо 65 000 кв.м. или 11 самостоятелни жилищни сгради с общо 600 апартамента. Всяка сграда ще разполага със собствен вход, подземен/наземен паркинг, търговски обекти и асансьори. Сградите ще бъдат разположени по периферията на парцела, а вътрешната част, която представлява 40% от общата площ на парцела ще включва изграждане на собствена инфраструктура, озеленени места за отдих, детски площадки и парко места. Жилищния комплекс ще има 150 м. излаз към бул. Ломско Шосе и ще граничи с метростанция „Ломско Шосе“ и метростанция „Бели Дунав“. В непосредствена близост се намират училища, детски градини, Била, Лидъл, Фантастико, Т-маркет, Северен и Западен парк. Всеки етап се състои от Сутерен с паркоместа, Партер с Търговски помещения и Апартаменти с веранди. Сградите са от 7 до 9 етажа и са позиционирани, така че всеки о ...
Регистриран: 23/01/23 Посещения: 77 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Свети Врач   На карта 
Собствениците на SiteGround придобиват имота чрез "Гранд Ризорт Сандански" през юли 2022 г. в рамките на пакетна сделка. Резиденцията се състои от два хотела, които разполагат с басейни, СПА, хеликоптерна площадка и 432 дка парк. През последните 15 години неин краен собственик е Оманският държавен фонд през негово люксембургско дружество. Френски прозорци, басейни, мрамор и много свободно пространство. Резиденцията на Тодор Живков в Сандански притежава особен чар плюс 432 дка площ с парк, ботаническа градина със средиземноморски растения и изкуствено езеро. Основният й проблем е, че поддръжката й е скъпа и трудна. И няма лесен бизнес модел, понеже при близо 10 хил. кв.м РЗП разполага само с 45 стаи или 90 легла. През последните 15 години бившата резиденция принадлежи на дружество с краен собственик Оманският суверенен фонд (OIA) И от тях само през две - първата и последната, е била на печалба. В останалото време отчита счетоводни загуби на годишна база от 200 до 500 хил. лева. В ...
Регистриран: 20/01/23 Посещения: 50 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

ТЕЦ Варна   На карта 
ТЕЦ Варна ЕАД е голяма топлоелектрическа централа в България и на Балканския полуостров.Разположена е на северния бряг на свързаното с Черно море Варненско езеро, на 12 километра от град Варна. Централата е кондензационна, с обща инсталирана мощност 1260 МВт – шест моноблока по 210 МВт, от които в експлоатация са 3 моноблока по 210МВт. Основната дейност на топлоелектрическа централа Варна е свързана с производство на електроенергия, строителни работи и ремонтни дейности в областта на производството на електрическа енергия, инвестиционна дейност, придобиване и разпореждане с авторски права, права върху изобретения и търговски марки и промишлени образци, ноу-хау и други обекти на интелектуална собственост. Топлоелектрическата централа е с обща инсталирана мощност 1260 МВт шест блока по 210 МВт. Три от тях са в експлоатация с основно гориво природен газ. Тя е изградена по проекти на „МОТЕП“ – Москва и „ЕНЕРГОПРОЕКТ“ – София. Всеки блок се състои от следните основни съоръжения – ...
Регистриран: 16/01/23 Посещения: 58 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Язовир Огоста   На карта 
„Огоста“ е язовир в Северозападна България, четвъртият по площ и втори по обем изкуствен водоем в страната. Събира водите на реките Огоста, Бързия и Златица, и се намира на 600 метра югозападно от крайните квартали на Монтана, на 60 метра над нивото на града. Водосборният басейн е с площ 948 км2, а самият язовир заема площ от 23,6 км2. Средногодишната водна маса е 384 млн. м3, а общият обем – 506 млн. м3. Строителството на язовира трае 20 години и завършва през 1986 година. Открит е тържествено на 23 септември 1987 г. Под водите му остават две села, чиито жители са изселени в Монтана и Берковица – село Живовци, където са родени писателят и художник Иван Давидков и поетът, писател и журналист Анастас Стоянов и Калиманица, родното село на писателя Йордан Радичков.
Регистриран: 16/01/23 Посещения: 54 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Лагера Тюлип 2   На карта 
Лагера Тюлип 2 разполага с пет входа(блок: А, Б, В, Г, Д). Всяка една сграда се състои от десет надземни етажа и един подземен. За да осигури максимален комфорт на обитателите на сградата, комплексът разполага с подземем паркинг, разположен в пространството между, под и около високите сгради. В северозападната част на имота е разположен открит паркинг. Обособени са места за паркиране на велосипеди. Жилищен комплекс „Лагера Тюлип“ 2 е зелено място в динамичната градска среда. Едно от инженерните решение, с цел опазване на природата, е запазване на високата растителност в и около парцела. По този начин се обособяват повече зелени площи.
Регистриран: 13/01/23 Посещения: 82 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Дяволския мост   На карта 
Дяволският мост е мост на река Арда в Община Ардино, Област Кърджали. Намира се в живописен пролом на около 10 километра северозападно от град Ардино, близо до село Дядовци и недалеч от село Латинка. Мостът е разположен на 420 метра надморска височина в пролом, ограден от двете страни от стръмни склонове, достигащи до 800 метра надморска височина. Дължината му е 56 метра, широчината – 3,5 м, трисводест, като на сводовете на страничните му ребра са направени отвори с полукръгли сводчета за оттичане на водата. Височината на централния свод е 11 – 12 метра, а по ръба е запазен каменен парапет с височина 12 см. Мостът е построен в началото на 16 век по заповед на султан Селим I като част от път, свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море. На мястото на днешния мост някога е имало римски мост, част от значимия античен път Виа Игнация, свързващ Бяло море и Тракия през прохода Маказа. По нареждане на султан Селим I мостът е възстановен, за да продължат търго ...
Регистриран: 13/01/23 Посещения: 56 Гласували:  Оценка: 0.00     Запомни в моя колекция  

Уточняващо търсене по дума от описанието или търсене на индекс Запазване на маркираните фирми в колекция на текущия потребител
 
 

Навигация Снимки Карта Добави обект
Брой намерени обекти: 5458 Брой страници: 182 Текуща страница: 1     Сайтове     Фирми     Стоки     Лица     Събития
Google търсене

Google   
Google реклами