Ресурсбук Търговски обекти и забележителности по категории
  <<<   Регистрация    >>>   

Обекти от Пернишка България Разширено търсене   Добави обект      Покажи текущата карта    
Брой обекти в категорията: 64
      Избрани        Други ресурси:         Сайтове       Фирми       Стоки       Лица       Събития

Автокъщи, авточасти 
Бензиностанции 
Историческа забележителност 
Манастири 
Населени места 
Пощи 
Ресторанти. Заведения 
Спортни съоръжения 
Туристически обекти 
Хотели и хижи 
Аптеки 
Болници. Медицина 
Магазини - техника 
Маршрути 
Офис. Бизнес център 
Природна забележителност 
Склад 
Театър. Кино. Култура 
Търг.комплекси 
Цех. Ателие. Сервизи 
Банкомати 
Гари. Автогари 
Магазини за човека 
Мебелен магазин 
Паметник на културата 
Промишлен обект 
Спирки 
Транспорт. Инфраструктура 
Учебно заведение 
Църкви 

  Обекти фаворити от раздел Търговски обекти и забележителности по категории  
    Camera-icon
Обекти в ред обратен на регистрацията По посещения Последно коментирани Покажи снимките на обектите   Покажи обектите върху картата
Минната дирекция в Перник  На карта 

Минната дирекция е перлата в короната на наследството, с което мината е оставила дълбок белег в историята на Перник. Сградата й омайва с величие и великолепие, построена е като национално седалище на "Мини Перник", които тогава управляват 83 процента от всички мини в България. Тя има оригинална архитектура в неокласически стил с издълбани минни символи и часовникова кула, свързана чрез уникален механизъм "Бреге" с 30 други часовници в сградата. Вътрешните пространства са решени в готически стил, с богато орнаментови тавани и сводове.

Регистриран: 27/10/22 Посещения: 187 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Тева. Квартал на Перник  На карта 

Квартал "Тева" се намира в северната част на град Перник.

Регистриран: 25/10/22 Посещения: 163 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Язовир Пчелина (Лобош)  На карта 

Пчелина е язовир в Западна България, построен през 70-те години. Преди това на негово място е имало село Пчелинци, откъдето произлиза и името му. По време на социализма е направен за утайник на река Струма, защото Перник много я е замърсявал и от Гърция са подавали оплаквания, че на тяхна територия се влива мръсната вода на река Струма. В резултат на процеса на утаяване на дъното на язовира са натрупани големи количества утайки. Дълбочината на язовира е над 18 метра. На него има почивни станции на БАН, както и изграден развлекателен комплекс с басейни и дискотека. Обиколката на язовира по брега е 34 километра, а площта му е 5,38 км². На брега на язовира се намира средновековната църква „Свети Йоан Летни“. Най-често улавяната риба е уклей. От време на време излиза и костур. През останалите сезони се хващат още каракуда, бяла риба, шаран, както и други видове риба. Много красива е гледката при преливника. В този участък излиза и пъстърва. Със ЗАПОВЕД от дне ...

Регистриран: 19/09/22 Посещения: 241 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Язовир Извор. с.Извор. Радомирско  На карта 

Рибно богатство: Каракуда, Костур, Слънчева риба, Уклей, Уклейка, Шаран, Щипок и др.

Регистриран: 17/09/22 Посещения: 279 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Язовирите в Пернишка област  На карта 

Индекс на язовирите в Пернишка област.

Регистриран: 19/09/22 Посещения: 230 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Язовир Стефаново, Радомир  На карта 

Язовир Стефаново предлага повече от 20 места за риболов и е един предизвикателен и удобен язовир за риболов близо до столицата, Радомир и Перник. Той е дом на огромна популация от лин и щука, а шараните и амърите също не са никак малко на брой, а за размерите им се носят легенди. Добрата тактика за риболов на шарановите риби е монтаж на метод хранилка или с високо вдигната стръв – поп ъп или зиг риг, а също и риболов на повърхността. Предпочитаната стръв от шараните е царевица, но все по чести стават и ударите на стръв протеиново топче. За щуките риболовът на жива риба е с предимство пред този на изкуствена примамка. А ако търсите лин, то избирайте нощният риболов и делнични дни. Рекордите на водоема са: Шаран – 18.5 кг., Щука – 12.3 кг., Амур – 18.1 кг., Костур – 2 кг., Лин – 3 кг, Каракуда – 3.2 кг.

Регистриран: 17/09/22 Посещения: 198 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

ВИТОШКО. Държавно ловно стопанство  На карта 

Държавно ловно стопанство ВИТОШКО, чиято територия е 19 850ха е разположено в планината Витоша на югозапад от София. Разстоянието от Летище София до ловния дом е около 45мин. Горските площи заемат 12 595ха. Преобладават широколистните гори. Също така висок процент от територията тук е покрита от селскостопански полета. Теренът е планински. Средната надморска височина е 1 350м. „ВИТОШКО” е било любимото ловно стопанство на бившия партиен лидер Тодор Живков. Биотопът тук е идеален за развитието и нарастването на дивечовото богатство. В района успешно се ловуват благороден елен, лопатар, дива свиня, муфлон, кафява мечка, сръндак и хищници (дива котка, чакал, лисица). Привличаме Вашето внимание върху лова на сръндак и глиган. Ловният дом е много просторен и луксозен и предлага невероятно обслужване и кетъринг. Апартаментът на Тодор Живков е подновен и е на разположение на гостите на ловния дом.

Регистриран: 12/09/22 Посещения: 316 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Живата вода  На карта 

Живата вода е сифонен (пулсиращ) карстов извор в Боснешкия карстов район, в югозападната част на Природен парк Витоша. Намира се на 1070 м н.в.. Разположен е в Алеята на Боснешкия карст, северно от с. Боснек. Изворът е сифонен и се подхранва от пукнатинни води. Във вътрешността на скалите, зад извора, се намира пещерно разширение, което е свързано чрез сифонно каналче с извора. Водата изтича от извора, след като се напълни пещерното резервоарче до горното коляно на сифона. През извора изтича повече вода, отколкото е постоянният приток. Това се дължи на образувалия се вакуум. Поради тази причина изворът пресъхва до ново покачване на водата в пещерното резервоарче до горното коляно на сифона.

Регистриран: 01/05/22 Посещения: 238 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Търговски комплекс Фантастико. Перник  На карта 

Най-мащабният търговско-развлекателен комплекс на ФАНТАСТИКО ГРУП в гр. Перник отвори врати тази сутрин. Търговският обект посрещна първите си клиенти десет месеца след старта на строителството. Комплексът на ул. "Юрий Гагарин" се простира върху 10 753 кв м разгъната застроена площ, а в изграждането му се включиха стотици професионалисти от различни области. Проектът е на стойност над 25 млн. лв., като инвестицията е направена изцяло със собствени средства на компанията. В търговския център са разкрити над 140 нови работни места. Само в супермаркета на веригата вече работят 106 души - всички от Перник и Радомир. Клиентите на веригата ще имат достъп до около 45 000 вида стоки. ФАНТАСТИКО залага на качествени продукти от родни производители и световни брандове - свежи плодове и зеленчуци, риба и месо. За първи път в обект на веригата ще има специален стъклен MeatCorner, в който пред погледите на клиентите ще се подготвят за продажба различни меса и месни продукти. Компанията работи, ...

Регистриран: 11/07/22 Посещения: 359 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Язовир Студена  На карта 

Язовир Студена разположен е в западния край на Витоша. Изграден е през периода 1953 – 1955 г. върху част от землището на село Попово и Крапец, които са заличени през 1953 г. Пуснат в експлоатация през 1955 г. Разположен е на река Струма до едноименното село Студена. Основен източник за водоснабдяване на град Перник и региона. Поради това не е позволен за риболов и се охранява.

Регистриран: 17/09/22 Посещения: 361 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Трънското ждрело  На карта 

Река Ерма Извира на 1384 m н.в. в западните склонове на планината Кървав камък, на около 4 km източно от Власинското езеро в Сърбия. През българска територия минава през историко-географската област Знеполе. При град Трън реката завива на север, преминава през живописното Трънско ждрело и отново навлиза в сръбска територия, където образува красивото Погановско ждрело. Влива се отляво в река Нишава на 415 m н.в. на 1 km от село Градище. Трънското ждрело Общата дължина на ждрелото е около 2,8 km, а надморската му височина е около 650 m. Започва югоизточно от село Ломница на 677 м н.в. и завършва югозападно от село Богойна на 630 м н.в. Феноменът е изграден от здрави варовици, образувани преди около 200 млн. години в морски басейн. Извисяващите се над реката канари се наричат Църквището и Жилав камък и са високи над 120 m. До ждрелото може да се стигне и през тунел, останал от Втората световна война. Той е прокопан от немците, но развоят на военните събит ...

Регистриран: 30/05/20 Посещения: 383 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Автокъща Трейд ИН, Драгичево  На карта 

Леки, тежкотоварни и индустриални автомобили.

Регистриран: 16/04/22 Посещения: 869 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Автомагистрала Струма  На карта 

Автомагистрала „Струма“ е автомагистрала в България, която свързва София с ГКПП Кулата и по този начин при завършването ѝ се осигурява автомагистрална връзка от столицата до границата с Гърция. Магистралата се строи на мястото на част от съществуващия първокласен път I-1. Трасето на бъдещата автомагистрала е с дължина 172 km. Строителството на участъка през Кресненското дефиле е проблематично, тъй като се планира магистралата да премине през една от най-важните територии за защита на биологичното разнообразие в България. След ГКПП Кулата магистралата продължава в Автомагистрала А25 на Гърция към Солун. С решение на МС от 27 декември 2018 година автомагистрала „Люлин“ престава да съществува като самостоятелна магистрала и става част от АМ „Струма“.

Регистриран: 06/10/19 Посещения: 572 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

Манастири в Пернишка област  На карта 

Пещерски манастир. Големобучински манастир. Вискярски манастир. Велиновски манастир Успение Богородично. Билински манастир. Жабленски манастир Св.Йоан Предтеча. Земенски манастир Св.Йоан Богослов. Одранишки манастир. Св.Ап.Павел и Петър. Трънски манастир. Кладнишки м-р Св.Свети Николай. Гигински (Църногорски)манастир.

Регистриран: 17/04/22 Посещения: 4543 Гласували: 3 Оценка: 5.67       Запомни в моя колекция  

Бензиностанции в Пернишка област  На карта 

Индекс на Бензиностанции в Пернишка област. След натискане на иконата с картата на България Smiley face символите на бензиностанциите се появяват върху картата на Пернишка област. Символите са активни и след клик върху тях се появява профила на избраната бензиностанция.

Регистриран: 19/04/22 Посещения: 709 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

СОУ Гео Милев - Трън  На карта 

Средно Общообразователно Училище "Гео Милев" е СОУ (І - ХІІ клас) с общинско финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин Адрес: ул.Петко Д.Петков 5, Трън

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 257 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

ТПГ Н.Й.Вапцаров  На карта 

Техническа Професионална Гимназия "Н.Й.Вапцаров" е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: една смяна Адрес: Цар Освободител 1, Радомир

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 249 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

СОУ Св.Св.Кирил и Методий - Земен  На карта 

Средно Общообразователно Училище "Св. Св. Кирил и Методий" е средно училище (І - ХІІ клас) с общинско финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин Адрес: ул."Груйова" № 2, Земен

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 286 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

ПГСС Н.Й.Вапцаров  На карта 

Професионална Гимназия по Селско Стопанство "Н. Й. Вапцаров" е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин Адрес: ул."А Михайлов" No 75, Брезник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 245 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

СОУ Васил Левски - Брезник  На карта 

Средно Общообразователно Училище "Васил Левски" е СОУ (І - ХІІ клас) с общинско финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин Адрес: "Ал. Филипов" No 9, Брезник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 218 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

ПГОТ Св.Иван Рилски  На карта 

Професионална Гимназия по Облекло и Туризъм "Свети Иван Рилски" е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: две смени Адрес: ул.Радомир No 3, Перник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 360 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

ПГЕМП Христо Ботев  На карта 

Професионална Гимназия по Енергетика и Минна Промишленост "Христо Ботев" е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: една смяна Адрес: ул."Силистра" No 10, Перник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 362 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

СОУ Д-р Петър Берон - Перник  На карта 

СОУ с Разширено Изучаване на Чужди Езици "Д-Р Петър Берон" е СОУ (І - ХІІ клас) с общинско финансиране. Учебни смени: две смени Адрес: гр. Перник ул."Отец Паисий" No 10, Перник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 339 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

6 СОУ Св.Св.Кирил и Методий - Перник  На карта 

6-о Средно Общообразователно Училище "Св. Св. Кирил и Методий" е СОУ (І - ХІІ клас) с общинско финансиране. Учебни смени: две смени Адрес: ул."Кракра" No 69, Перник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 341 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

5 СОУ П.Р.Славейков  На карта 

5-о Средно Общообразователно Училище "Петко Рачов Славейков" е СОУ (І - ХІІ клас) с общинско финансиране. Учебни смени: две смени Адрес: кв. Хумни дол,ул."Георги Мамарчев" No 2, Перник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 295 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

СОУ Св.Климент Охридски - Перник  На карта 

Средно Общообразователно Училище "Свети Климент Охридски" е СОУ (І - ХІІ клас) с общинско финансиране. Учебни смени: една смяна Адрес: ул."Рига" No 1, Перник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 392 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

ПГТ Юрий Гагарин  На карта 

Професионална Гимназия по Транспорт "Юрий Гагарин" е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин Адрес: "Черковна" 18, Радомир

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 414 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

СОУ Св.Св.Кирил и Методий - Радомир  На карта 

Средно Общообразователно Училище "Свети Свети Кирил и Методий" е V - ХІІ клас с общинско финансиране. Учебни смени: две смени Адрес: ул."Райко Даскалов" No 31, Радомир

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 274 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

ПГ по Икономика - Перник  На карта 

Професионална Гимназия по Икономика е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: две смени Адрес: ул."Георги Мамарчев" No 2, Перник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 417 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  

ТПГ Мария Кюри  На карта 

Технологична Професионална Гимназия "Мария Кюри" е професионална гимназия с държавно финансиране. Учебни смени: две смени Адрес: кв. "Мошино", ул."Младен Стоянов" No 1, Перник

Регистриран: 15/06/19 Посещения: 406 Гласували:  Оценка: 0.00       Запомни в моя колекция  


 Запазване на маркираните фирми в колекция на текущия потребител
 
 

 Уточняващо търсене по дума от описанието или търсене на индекс
 
 

Навигация Снимки Карта Добави обект
Брой намерени обекти: 64 Брой страници: 3 Текуща страница: 1     Сайтове     Фирми     Стоки     Лица     Събития
Google търсене

Google   
Google реклами