Ресурсбук България. Данни за избран обект

 

Ресторантите в България

Индекс на ресторантите в България. Вкусна храна, приятна обстановка и лятна градина. Разнообразно меню, включващо: ястия от пилешко, свинско, телешко, агнешко месо и дивеч; рибни ястия; морски деликатеси;безмесни ястия и богат асортимент от алкохолни напитки и подбрани вина.

Китайски специалитети, традиционна и модерна китайска кухня.

Поръчайте храна за в къщи.

Други подобни ресурси
Фирми:   Храни и напитки
Лица:     Химия


 
  Снимки на обекта
 
 
  Линкове към Ресторантите в България
 
W36325 Заведение с вкусна храна Ресторант Пловдив Виж  ~  
W4185 Ресторант Емона Несебър
O3255 Колелото - Пред панаира Ресторант Пловдив Виж  ~  
O3386 Ресторант Казабланка - Перник-Изток Перник
O562 ПАРМИ - Снек бар, ул. Райно Попович 8 Ресторант Варна Виж  ~  
O3378 Механа Брезите - Църква Перник
O676 БИСТРО САН БЕНЕДЕТО Пицария-грил Русе Виж  ~  
W2258 Китайски ресторант Пекин Варна
O595 Via club - Св.Патриарх Евтимий 190 Ресторант Стара Загора Виж  ~  
W36203 Ola Taste of MED. Вкус от Средиземноморието Верига заведения
O555 Кафе Лорие Ресторант Шумен Виж  ~  
W109245 Deals.bg. Заведения Оферти Deals.bg
O535 Пинета - ул. Хан Тервел 88 Ресторант Добрич Виж  ~  
O3309 Механа Хъшове Ресторант В.Търново Виж  ~  
O611 Ресторант Глобал /Учителското/ Ресторант Казанлък Виж  ~  
O607 ЛЮДМИЛ АТАНАСОВ АНГЕЛОВ Ресторант Враца Виж  ~  
W6292 Механа Банско Механа Банско Виж  ~  
O7177 Ресторантите в София Ресторант Индекс Виж  ~  
W70804 Хоби, свободно време. Заведения Сайтове Раздел Виж  ~  
W70835 Туризъм, Курорти. Ресторанти Сайтове Раздел Виж  ~  
W66965 Ресторантите в България Заведение за общ.хранене Индекс Виж  ~  
W70834 Ресторанти Обекти Раздел Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Ресторанти. Заведения
  Качество:
  Статус:
 
 



 
 
 
Google
 
 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Кои са най-добрите ресторанти за 2020 г. в България    
__ 1 __

13/11/20
18:11:24
Вможе би най-тежката напоследък за бранша година заради кризата с коронавируса конкурсът "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino 2020" се проведе за 19-ти път при това и с две нови категории - "Устойчив ресторант" и "Екзотична кухня". По традиция читателите също правят своя избор, като беше включена още една категория за гласуване - "Балканска кухня".

ANDRé, създаден от известния шеф-готвач Андре Токев, е ресторантът на годината в конкурса на списание "Бакхус" за 2020 г. Наградата за авторска кухня получава "Niko'las 0/360" с главен готвач Цветомир Николов. А отличието за винена листа, което се връчва от партньорите от DiVino, е за The Sea Terrace (Варна).


За "Вкусно място" тази година е определен "33 гастронавта", а в новите категории изборът на журито е "Бистро Sage" за устойчивост и японският ресторант Hamachi-ni за екзотична кухня (вижте пълния списък с номинираните в края на текста).

За читателите ресторант на годината е Аhora на Севда Димитрова, която е победителят във второто издание на телевизионния конкурс "Мастър шеф", а най-добър в "Балканска кухня" е гръцкият Mykonos. Читателите гласуваха онлайн през сайта на "Бакхус".

По традиция ресторантите, които участваха в конкурса, преминаха предварителна селекция от журито на конкурса за 2020 г., започнала още в края на 2019 г. и продължила в началото на 2020 г., и след това бяха оценявани през есента на тази година.

Журито включва професионалисти от винения и ресторантьорския бизнес, кулинарни журналисти и гурме ценители с опит. Всеки ресторант във финалната селекция е оценен през специално разработена анкета с 20 критерия и някои допълнителни показатели спрямо категориите.

Наградите на победителите ще бъдат връчени на церемония на 9 декември. В отговор на предизвикателствата на 2020 година и тя ще бъде различна - специално организирана вечеря, приготвена от самите ресторанти победители. Тя ще бъде излъчена онлайн на живо. Очаквайте подробности за нея на сайта bacchus.bg.

Победители и номинирани по категории:

"Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino" 2020

ANDRé - победител

Niko'las 0/360
Ahora
Cosmos
Chefs

Авторска кухня:

Niko'las 0/360 - победител

Soul Kitchen
Cinecitta Osteria Italiana
Cosmos
Koto
ANDRé

Винена листа и напитки, връчвани от DiVino:

The Sea terrace (Варна) - победител

Cosmos
Hamachi-ni
Soul kitchen
Koto

Вкусно място:

33 гастронавта - победител

Manzo
Ракия бар ракета
Паваж (Пловдив)
Osteria Rosmarino (Пловдив)

Устойчив ресторант:

Бистро Sage - победител

Checkpoint Charly
La Capannina
L'etranger
Клуб на архитекта
Egur, Egur

Екзотична кухня:

Hamachi-ni - победител

ANnette
Gurkha

Ресторант на читателите

Ahora - победител, избран след гласуване сред всички номинирани ресторанти

Балканска кухня:

Mykonos - победител, избран след гласуване с още номинирани

"Котилото"
"Кафана Стефанович"
"Тюркоаз"
"Конак"
"Густоза"
"Банкович"
 Заведенията в стрес - няма мерки, а те нямат оборот    
__ 2 __

05/04/22
22:07:33


Двете браншови организации, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, са притеснени, тъй като не откриват съвпадение между техните проблеми и дневният ред на правителството и парламента и настояват оцеляването на българския бизнес и българските граждани да бъде основен приоритет за държавата.

"Ние ясно съзнаваме, че на километри от границите ни се води война и изразяваме своята съпричастност към всички, засегнати от нея, без значение от националността им. Съгласни сме, че те трябва да получат подкрепа и много наши членове се включват с такава според възможностите си. Но недоумяваме защо на произвола на съдбата са оставени хиляди български предприемачи и стотици хиляди техни служители", се посочва в изявление на браншовите камари.

Според БАЗ и СЗБ българското правителството не прави абсолютно нищо, за да овладее развихрянето на кризата у нас. Заведенията са притеснени, тъй като виждат "чутовна инфлация, ужасяващи цени на ток, газ, горива и липсва каквато и да е предвидимост по отношение на утрешния ден". Оборотите им спадат драстично и често работят на загуба. Едновременно с това не можели да вдигат цените в заведенията така, че да компенсират инфлацията, тъй като клиентите им не биха могли да си го позволят. Служителите им също настоявали за повишението на заплатите.

Едновременно с това са изчезнали всички икономически мерки с мотив, че вече COVID-19 няма. А за спасение от новите кризи не се говори. Имитират се компенсации за тока, които са крайно недостатъчни и въпреки които сметките ни са минимум два пъти по-високи в сравнение с миналогодишните."

Заведенията настояват "държавата да влезе във функцията си и да направи всичко възможно за овладяване на кризите и адекватна подкрепа за най-засегнатите от тях. Те също така искат държавата да не ги преследва като престъпници и да изменя правилата в движение - какво точно имат предвид и какви правила не се посочва.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  1678       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   05/04/22