Ресурсбук България. Данни за избран обект

 

Американският университет в България

Американският университет в България е частен университет, разположен в Благоевград, България. Университетът следва традиционния американски модел на образование liberal arts, предоставящ възможност на студентите да комбинират знания от различни дисциплини, което гарантира по-добра професионална реализация в бъдеще. АУБГ редовно осъвременява програмите си, за да посрещне променящите се изисквания на бизнес средата в днешния глобален свят.

Обучението се провежда на английски език, а международните преподаватели в университета са изтъкнати учени в своята област, с богат преподавателски опит в студентска общност от различни националности, култури и етноси. Основан е през 1991 и в момента в него се обучават около 1 000 студента от над 40 държави, идващи от 5 континента (към пролетен семестър 2017). Около 50% от студентите са чуждестранни.

Възпитаниците на университета заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света. Те за пореден път са сред най-добре реализиралите се в България, според рейтинговата система на Министерство на образованието.

5-те академични направления на АУБГ, оценени от системата - икономика, компютърни науки, бизнес администрация, политически науки и журналистика и масови комуникации заемат водещи позиции, а специалност „Бизнес администрация“ е №1 в страната. В допълнение, в четири от направленията завършилите АУБГ получават най-високи доходи.

Други подобни ресурси
Фирми:   Обучение / курсове


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Американският университет в България
 
W69045 Американски университет в Бъгария Образование, обучение Сайт Виж  ~  
O7784 Висши учебни заведения(ВУЗ) в България Учебно заведение София-град Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   073 888 111
  E-Mail  admissions@aubg.bg
 
  Адресни данни
 
  Област: Благоевградска
  Община: Благоевград
  Населено място: Благоевград
  Адрес: ул. Георги Измирлиев 1
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Учебно заведение
  Качество: ВУЗ
  Статус: Образование
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Не мога да си представя как Телерик би се случила без АУБ  
__ 1 __

08/03/22
23:24:16


Компанията "Телерик" и нейното придобиване през 2014 г. даде началото на цяла екосистема. Но началото на самата "Телерик" е директно свързано с Американския университет в България (АУБ). Трима от четиримата съоснователи на "Телерик" са завършили АУБ - Васил Терзиев, Светозар Георгиев и Бойко Яръмов. Изключението е Христо Косев, възпитаник на Техническия университет.

"Не мога да си представя как "Телерик" би се случила без АУБ", казва Васил Терзиев.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  1285       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   25/06/22