Ресурсбук България. Данни за избран обект

 

МБАЛ Софиямед

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Софиямед" е част от верига лечебни заведения, функциониращи на територията на Република България.

Болничният комплекс се състои от УМБАЛ "Софиямед" -Блок 1 и Блок 2, и ДКЦ "Софиямед".

Стационарният блок на болницата разполага с 626 легла.

В Блок 2 са съсредоточени отделенията по ревматология, съдова хирургия, ендокринология, медицинска онкология и клинична хематология. Всички останали Клиники и отделения се намират в БЛОК 1.

Болница "Софиямед", осигурява задължителния комфорт на всеки пациент в стаи с 1, 2 и 3 легла. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел, интернет и телевизия. В стаите е разположена мека кожена мебел, отговаряща на всички санитарни изисквания.

Болницата е оборудвана с най-ново поколение медицинска апаратура на водещи производители.

В УМБАЛ "Софиямед" практикуват водещи специалисти и професионално избрани специализирани екипи, които гарантират високо качество и компетентност на медицинското обслужване.

Болницата има сключен договор с НЗОК.

УМБАЛ "Софиямед" разполага с Неотложна медицинска помощ и Спешна помощ.

Структурните звена в болницата са във функционална връзка, което не позволява смесването на пациентопотока.

Структурите на болницата имат трето, най-високо ниво на компетентност от Министерството на здравеопазването.

Болницата разполага със собствен платен паркинг.

УМБАЛ "Софиямед" се намира на централно и много достъпно място. До нея може да се стигне лесно от всяка точка на града.

Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Обекти:  Аптеки
Сайтове: Здраве и медицина


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към МБАЛ Софиямед
 
W70065 МБАЛ Софиямед Здравеопазване Официален сайт Виж  ~  
P4642 Лекари в МБАЛ Софиямед Медицина Индекс Виж  ~  
O7169 Болници в София Болница Индекс Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   0700 31051;070089089
  E-Mail  hospitalsofiamed@bulpharma.bg
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Д-р Г.М.Димитров 16
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Болници. Медицина
  Качество: УМБАЛ
  Статус:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Софиямед с най-модерна лазерна система за лечение на урологични заболявания    
__ 1 __

29/04/23
23:24:37

Последно поколение холмиум лазерна система "Quanta-Cyber Ho 100W" функционира в Клиниката по урология на УМБАЛ "Софиямед".

Тя се прилага за миниинвазивно лечение на бъбречно-каменна болест - чрез "разпрашаване" и раздробяване на камъните (конкрементите), независимо дали се намират в бъбрека или пикочния мехур. Технологията на холмиум лазера е златен стандарт при третирането на камъни.

"Quanta-Cyber Ho 100W" изключително успешно се прилага за трансуретрално лечение при доброкачествена хиперплазия на простата - отстраняване на доброкачествено разрасналата се тъкан, която е причина за затрудненото уриниране, или така нареченото лечение: лазер на простата.

Най-комплексно и съвременно лечение

Благодарение на системата, произведена през 2023 г., и заедно с другия комбиниран лазерен апарат в клиниката, както и последно поколение ендоскопска и лапароскопска апаратура за миниинвазивни ендоскопски интервенции и последен модел робот 4-то поколение "Da Vinci" Xi за роботизирана хирургия, лечебното заведение предлага най-комплексното и съвременно лечение на урологичните заболявания.

"За приложението на лазер за лечение на простатата няма ограничения по отношение на размера й - без значение е колко е увеличена. Използва се и при най-малкия, и при най-големия обем. Лазерът има прекрасно приложение и при разбиване на бъбречни камъни с минимална травматичност за пациента, което благоприятства за по-краткия болничен престой и по-малкото усложнения. Наличната последно поколение апаратура и като цяло технологичният арсенал, с който разполагаме в клиниката, предоставят възможности на българския пациент да се лекува на световно ниво чрез всички възможни методи", коментира проф. Калоян Давидов, д.м., началник на Клиниката по урология в УМБАЛ "Софиямед".

Предимствата

Предимствата на приложението на лазерните системи в урологията в последните години е огромно. Сред тях са по-малката кръвозагуба, по-малката оперативна травма, липсата на разрез или отвор откъм коремната стена, както и неограничен обем на простатата и размерите на камъка в бъбрека/уретера, които може да се третират. По отношение на операцията за увеличена простата лазерът има преимущество дори и пред хирургията с роботизираната система Da Vinci.

Холмиум лазерната система "Quanta -Cyber Ho 100" се дистрибутира в България от Vega Medical. Апаратурата е най-добрата към момента не само в Европа, но и в света за миниинвазивно лечение на бъбречно-каменна болест и доброкачествена хиперплазия на простатата.

 Софиямед празнува 11 години от основаването си    
__ 2 __

12/05/23
18:11:53

Софиямед празнува 11 години от основаването си.

 Софиямед разкрива Център по колопроктология    
__ 3 __

01/09/23
12:58:43

Специализиран Център по колопроктология за съвременна диагностика на различни заболявания на дебелото черво и ректума, както и приложение на ефективни методи за тяхното модерно лечение и профилактика вече функционира в медицински комплекс "Софиямед".

Той разполага с висококвалифициран екип от медицински специалисти с дългогодишен експертен опит в областта на диагностиката и съвременните методи на лечение на аноректалните заболявания.

В центърa функционира иновативната за България платформа THD ProctoStation, произведена през 2023 г., която позволява извършването на множество аноректални прегледи и електрохирургични процедури благодарение на специален софтуер и модули.

Системата дава възможност за провеждането на трансанален и ендоанален ултразвук, аноректална манометрия, аноскопия с висока разделителна способност за диагностика на аноректални злокачествени и доброкачествени заболявания като аноректален рак, перианална и анална фистули, анални фисури, анални брадавици, хемороиди, перианален абсцес.

Системата е на фирма "ИП Медикал" - ексклузивен представител на THD S.p.A. - италиански производител, специализиран в разработването и производството на комплексни решения за профилактика, диагностика и лечение на заболяванията, срещани в перианалната област.

Екипът на Центъра по колопроктология е съставен от д-р Петров, д-р Гюнер Хаджиев и д-р Николай Спасов. Д-р Петров преглежда пациенти в ДКЦ "Софиямед" - БЛОК 1 (бул. "Г. М. Димитров" 16), а д-р Хаджиев - в ДКЦ "Софиямед" - "Люлин" (жк "Люлин" 7, бул. "Джавахарлал Неру" 23). След насочване от тях пациентите могат да се обърнат към д-р Николай Спасов.

Час за преглед може да се запише на тел. 02 465 00 00 / 0895 555 444 (ДКЦ "Софиямед"- БЛОК 1),
02 465 00 03 (ДКЦ "Софиямед" - "Люлин"), както и през системата на Superdoc.bg

Повече информация за Центъра по колопроктология вижте на www.hospitalsofiamed.bg
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  1211       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   07/05/20