Ресурсбук България. Данни за избран обект

Хотелите в Пампорово

Пампорово е сред най-известните планински курорти в страната. Години наред той е предпочитано място за много чуждестранни туристи и е смятан за слънчев курорт на Балканите. В него има 100 слънчеви дни в целия зимния сезон. Намира се в сърцето на Родопите и до връх Снежанка. Разположен на 1650 м надморското равнище, курорта Пампорово обещава приятни почивни дни от месец декември, до края на месец април.

За всеки почитател на зимни ски спортове, курорта обещава вълнуващи забавления, а в околността му могат да бъдат разгледани и обходени не една забележителности.Една такава е връх Снежанка. Представлява достолепен и величествен връх в подножието на Родопите, впечатляващ с височината си от 1926 метра, той е и най-високата точка за Пампорово.

На връх Снежанка преобладава главно мек климат пълен с много слънчеви дни. Обгърнат е от красиви иглолистни дървета, свежест, здравословен въздух и много красота. На самият връх Снежанка има голям брой писти, лифтове и ски-влекове, придаващи на ски забавленията за посетители още по-съвременен и модернистичен акцент. Градусите на въздуха на самия връх варират към 8-9 градуси целзий, а дебелината на снежната покривка достига 150 метра. Това прави местността идеална за организиране на туристически екскурзии.

Интерес буди и най-високата точка на върха, на която е разположена телевизионна кула, достигаща височина 156 метра. Сама по себе си тя е оборудвана с асансьор, който отвежда до кафе сладкарница, а от кулата се открива прелестна панорама към Пирин планина и Рила планина. Целият обзор позволява погледа до достигне до Стара планина, а при добри условия на видимост на юг гледка разкрива Бяло море.

В летните дни върха удивява с прелестта на склонове покрити с билки и дива растителност, чист планински въздух и бистри студени ручей, езера и реки. Всеки гост на тази част от планината може да вземе своя печат за връх Снежанка от хижа Студенец, до която се стига с четиридесет минутна разходка пеш или с лифта. От там започват пътя си и много туристически маршрути, някои от които отвеждат до Смолянските езера. Там са и Орфеевите скали още едно уникално творение на природата.

Други подобни ресурси
Фирми:   Туризъм
Лица:     Външ.търговия


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Хотелите в Пампорово
 
O7476 Гранд хотел Мургавец**** Пампорово
O7478 Хотел Преспа, Пампорово Хотели Смолянска Виж  ~  
O7502 Комплекс Форест Глейд, Пампорово Пампорово
O7501 Хотел Елица, Пампорово Хотели Пампорово Виж  ~  
O7477 Комплекс Форест Нук, Пампорово Смолянска
O7500 Хотел Белмонт Хотели Пампорово Виж  ~  
O7479 Хотел Стрийм Ризорт, Пампорово Смолянска
O7499 Хотел Зора Пампорово
O7498 Хотелите в България Хотели Индекс Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Община:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Хотели
  Качество: Хотелите в Пампорово
  Статус: Индекс
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  720       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   19/04/22