Ресурсбук България. Данни за избран обект

Небостъргач Златният век

Спирането на строежа на небостъргача "Златният век" на строителната компания "Артекс" в столичния квартал "Лозенец" е незаконно, постанови за втори път Административен съд - град София (АССГ).

Формалната причина за спирането от Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) бяха нарушения при процеса на строителство, истинската обаче беше скандалът "Апартаментгейт" и последвалото откритие, че през прокарана от ГЕРБ промяна в закон строителното разрешително на "Златен век" е удължено, припомня изданието.


През юли 2019 година съдът вече отмени веднъж заповедта за спиране на строежа, но след обжалването от строителния надзор Върховния административен съд върна делото за ново разглеждане с указания да се назначи нова експертиза за констатациите на ДНСК.

Сегашното решението на съда също не е окончателно и може да бъде обжалвано пред ВАС.

При новото разглеждане на спора съдът приема, че ДНСК е смесила две различни производства за незаконно строителство, което противоречи на закона. В единия случай става дума за нарушения, които могат да бъдат отстранени (разминаване между инвестиционните проекти и построеното, шпакловани стени преди издаване на акт 14, непоставени обезопасителни мрежи и направен изкоп без строително разрешително), а в другия дали разрешителното за строеж не е изтекло

Съдът приема, че ДНСК не са се съобразили с факта, че след издаване на акта "Артекс" са представили доказателства, че всички констатирани нередности са били отстранени.


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Небостъргач Златният век
 
W86682 Съд обяви за незаконно спирането на небостъргача Златен век Източник Dnevnik.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: Лозенец
  Населено място: София
  Адрес: ж.к. Лозенец
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Населено място
  Качество:
  Статус:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  64       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   13/11/20