Ресурсбук България. Данни за избран обект

Synergy Tower - Офис сграда за бъдещето

В "София тех парк" ще отвори врати една от най-модерните бизнес сгради в града - Synergy Tower. Проектът е на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ (ФНИБ) и обещава да посрещне дори и най-високите изисквания на обитателите.

Synergy Tower се намира край северния вход на "София тех парк" на бул. "Асен Йорданов". Сградата ще бъде най-високата в технологичния парк - общо 16 етажа с офис помещения от най-висок клас, и обещава да се превърне в една от забележителностите в тази част на столицата. Общата площ на сградата е почти 51 хил. кв.м, от които 32 хил. кв.м ще бъдат отделени за офисни площи. Първите осем етажа ще разполагат с отдаваема площ от 2750 кв.м всеки (до 360 работни станции), а етажите от 9-ти до 14-ти - с по 1350 кв.м (до 180 работни станции).


Synergy Tower предлага множество решения за бъдещето.

На първо място и за да отговори на най-високите здравословни стандарти, Synergy Tower ще разполага с модерна вентилационна система, която не смесва въздушните потоци, както и с UV филтри за пречистване на въздуха в асансьорите.

Наред с това сградата ще гарантира функционална и оперативна гъвкавост на своите наематели. В допълнение към стандартното офис пространство при нужда те ще могат да се възползват и от "гъвкаво пространство" в коуъркинг зоната на сградата. Това е много удобна възможност компаниите да съберат целите си екипи на едно място, да използват допълнителни зали за срещи, да създадат център за обучение или временно да разширят офиса си при нужда. Освен това в Synergy Tower ще има система за споделени паркоместа, като по този начин пространствата ще се усвояват по-ефикасно от тези, които в момента работят от офиса, а не от дома си.

Други подобни ресурси
Фирми:   Администрация
Лица:     Дизайн


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Synergy Tower - Офис сграда за бъдещето
 
W87017 Synergy Tower - Офис сграда за бъдещето Източник Dnevnik.bg
O7868 Бизнес центрове в София Офис. Бизнес център София Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Асен Йорданов
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Офис. Бизнес център
  Качество: Бизнес център
  Статус:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Synergy Tower - Офис сграда за бъдещето  
__ 1 __

26/11/20
12:34:40

Последните няколко месеца промениха изцяло начините, по които се придвижваме, общуваме и работим. Светът очаква бавно да се върне към нормалност през следващата година, но настоящата криза донесе важни уроци за бизнеса, които ще са актуални и занапред. Възможността да реагират гъвкаво на всякакви обстоятелства се доказа като най-важното качество за лидери и компании.

А ако се вгледаме в една от основните теми за всеки бизнес - офис пространствата, откриваме още няколко важни урока. В следващите години ще продължи да се налага хибридният модел на работа, разпределен между дома и офиса; офисите ще се превърнат в повече от бюро или стая - те ще са място за осъзнато творческо взаимодействие между екипите; както и изискванията за здравословна и сигурна среда ще останат изключително високи.

С грижа за хората

Една от очакваните тенденции след нормализиране на обстановката в следващите месеци е, че хората отново ще искат да общуват на живо. Затова и Synergy Tower отговаря със специално социално пространство.

"Искаме Synergy Tower да бъде място, където служителите искат да дойдат и да останат - място, където да социализират със своите семейства, приятели и колеги", споделят от ФНИБ. На първо място Synergy Tower ще предоставя грижа за семейството, като партерният етаж ще бъде отделен за двуезична детска градина със специални условия за служителите, които работят в сградата.

Synergy Tower ще предлага привлекателно фоайе, ресторант, кафене, мултифункционална зона за отдих и спорт, химическо чистене, куриерски услуги, фризьорски салон, както и пространство за множество социални събития. Допълващи екстри ще бъдат солна стая, инфрачервена сауна и стая за масажи. Наемателите ще могат да научават за събития и важна информация, както и да правят резервации за солната стая през специално мобилно приложение.


Архитектура от най-висок клас

Проектант на Synergy Tower е "А и А Архитекти" - едно от най-утвърдените и търсени архитектурни студиа в страната с множество престижни награди. Основен принцип в тяхната работа са опазването на околната среда и стремежът към създаване на устойчива, балансирана и отличителна градска архитектура. Тези принципи са залегнали и при създаването на Synergy Tower, която ще бъде сертифицирана по престижната международна система LEED.

Сертификатът е разработен за офисни, търговски, обществени и жилищни сгради с повече от 4 етажа и е свидетелство, че те са изградени по най-строгите природосъобразни изисквания в областта на строителството. Сертификацията обхваща целия жизнен цикъл на сградата - проектиране и строителство, експлоатация и поддръжка, модернизация и реконструкция, и покрива показатели в шест категории: избор на място, материали и ресурси, енергия и атмосфера, водна ефективност, качество на вътрешната околна среда и иновации в дизайна. Не случайно на покрива на сградата е проектиран соларен парк, който ще произвежда минимум 20% от енергията, необходима за функционирането й.

Освен офис площите и социалните пространства Synergy Tower обръща внимание и на важните технически и комуникационни детайли. В подземните нива ще бъдат разположени 402 паркоместа за автомобили, 30 за мотоциклети и над 300 за велосипеди. Също така сградата ще притежава и зона със съблекални и душове за велосипедисти.

Synergy Tower се намира на 12 минути от центъра на града и 11 минути от летище София, а през 2025 г. в непосредствена близост ще бъде изградена и метростанция от разширението на третия лъч на метрото.


Център за иновации

Synergy Tower се строи на територията на "София тех парк" - първият научно-технологичен парк в България, който цели да е притегателен център за ИТ компании и специалисти от високотехнологичния сектор. Паркът разполага и с шест зони за развитие. До момента там са изградени и функционират основните компоненти - бизнес инкубатор, лабораторен комплекс с 11 високотехнологични лаборатории, форум за организиране на събития "Джон Атанасов" както и Музей/Експериментариум. През следващите години предстои да бъдат изградени още сгради за високотехнологични компании, за иновативен стартиращ бизнес, научни изследвания и развойна дейност.

Съгласно изискванията на "София тех парк" не по-малко от 30% от офис площите в Synergy Tower ще бъдат запазени за компании, които имат изследователска и развойна дейност във фокусните области за Парка и отговарят на определението за високотехнологична компания.

Инвеститори с история

"Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ (ФНИБ) е едно от първите специализирани инвестиционни дружества на Българската фондова борса за инвестиции в сектора на недвижимите имоти. За 15-годишната си история фондът има значителен опит в изграждането на модерни офис сгради. Сред проектите на компанията са "Камбаните бизнес център", където се намира централата на "Hewlett-Packard България", East Tower на бул. "Г.М.Димитров", където доскоро се намираше офисът на VMWare, както и Kambanite Green Offices на "Околовръстен път" с основен наемател Modis IT outsourcing. Наематели в сгради на ФНИБ са и компании като Atos, EXL и C3i.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  332       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   18/04/22