Ресурсбук България. Данни за избран обект

Ресторант Аора

Победителят от втория сезон на Master Chef – шеф Севда Димитрова отвори вратите на ресторант „ahora“ за Вас. Името на ресторантът означава „сега“ (от испански) с идеята, че в ресторант „Аора“ създаваме спомени заедно тук и сега. Храната презентира авторска кухня, като менюто е изцяло създадено от шеф Севда Димитрова.

Философията на Аора

Могат да съществуват различни мотиви, човек да реши да отвори ресторант. Но за хора, отдадени на творчеството и ценители да хубавата храна, приятните изживявания и перфекционизма – това е начин на живот, чрез който имаш възможността всеки ден да изразяваш себе си – своите идеи, мисли, желания и мечти. Това е и ресторанта за нас. Ние живеем /почти буквално/ в него и той живее чрез нас. Затова и често казваме – концепцията на ресторанта – това сме ние. И както всеки човек се развива, и той се развива с нас. Затова и се надяваме с всеки изминал ден, да сме все по-добри. С “конкуренцията“, както много хора я наричат – не се сравняваме. Има място за всички, тъй като всеки човек е индивидуален. И ако хората работят с душа и сърце – гостите ще го усетят и кулинарната сцена ще стане все по-обширна и цветна.

Ако трябва да се разграничим – може би е точно това. Ние приемаме хората като гости и когато излезем в салона наистина имаме чувството, че са дошли вкъщи на вечеря и сме щастливи, когато сме ги нахранили вкусно и сме успели да ги откъснем дори за малко от ежедневието и сме им създали хубави емоции.

Що се отнася до служителите ни, стараем се да поддържаме приятелска работна среда, в която всеки да може да се изяви със собствени идеи, но в същото време да сме безкомпромисни в качеството на ястията и дисциплината.

Нашата Кухня

Кухнята е авторска, съчетаваща различни стилове, като се набляга на български продукти и производители.

Нещото, което ни вдъхнови са безбройните ни идеи, които не могат да бъдат канализирани в един единствен стил, възможността за разнообразие за нас, хората, които работят за нас, гостите ни и непрекъснато развиващата се кулинарна сцена.

Често се случва дори да получаваме отзиви колко ексклузивни са част от предлаганите от нас ястия, такъв пример са Патешко магре и десерт „Шехерезада“.

Защо да дойдете в ресторант Аора?

Хората, които идват при нас в голяма степен са ни открили чрез приятели, което е най-хубавата „реклама“ за нас. Връщат се заради индивидуалното отношение към всеки – заради това, че не само помним имената им, но с много от тях се познаваме вече лично, изградили сме наистина една „среда“, в която те се чувстват обгрижвани и знаят, че след дълга работна седмица, при нас ще успеят да си починат, да се насладят на хубава храна, обстановка и обслужване и да се заредят с хубава енергия.

Други подобни ресурси
Фирми:   Храни и напитки
Обекти:  Сладкарница
Лица:     Химия


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Ресторант Аора
 
W14 Храни и напитки Фирми Раздел    
W10 Сладкарница Обекти Раздел    
W44 Химия Лица Раздел    
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   02 468 0570
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: Лозенец
  Населено място: София
  Адрес: ул. Ник. Й. Вапцаров 25А
  Пощ.код/кутия: 1407 /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Ресторант
  Качество:
  Статус:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Севда Димитрова за ресторанта си Ahora: Имаме смелостта да бъдем изключителни  
__ 1 __

28/12/20
14:40:34

"Няма да бъдем обикновени, защото имаме смелостта да бъдем изключителни", така определя своето верую като собственик и главен готвач на "Аора" (Ahora, което означава "сега" на испански - бел. авт.) Севда Димитрова - победител от второто издание на "Мастър шеф". (Статуетката посреща гостите на влизане в ресторанта.) Признава, че без състезанието едва ли някога е щяла да "скочи в дълбокото" и да превърне хобито да готви за приятели в професия. Парите от наградата и семейните спестявания влага преди близо четири години в ресторанта, защото смята, че да спечелиш състезанието и да не отвориш ресторант е недовършена работа. Според нея всички в бранша са очаквали да се провали с гръм и трясък, защото няма диплома на готвач и не е "въртяла ресторант".

"Аз не съм магьосник, човек учи всеки ден, но имам свободата да правя всичко, което ми хрумне, без да се отчитам пред някого, а с това да поема цялата отговорност", казва Димитрова. Но в същото време често говори и за магията в кухнята, която тръгва от нейното въображение и която я кара да прави понякога "твърде смели комбинации", в които не избягва месото, макар да е вегетарианка и такива да са били първоначалните очаквания към нея.

- Главен готвач: Севда Димитрова

- Сомелиер: Благой Кузмански, съветва за винената листа, понякога е и на място.

- Отличава се с: Авторска храна, подчинена на сезонните продукти и смело съчетаване на продукти и кулинарни традиции от различни части на света.

- Задължителното ястие според Севда Димитрова: "Жабешко блато"

- Представяне в едно изречение: Непрофесионален готвач, победител в "Мастър шеф", не приготвя обичайни и познати ястия.

- Какво трябва да знаем за напитките: Подбрани професионално вина от България и основни производители в Европа, не непременно най-познатите, но непременно качествени.

- Детайл: Да спечелиш "Мастър шеф" и да не отвориш ресторант смята за недовършена работа.

Създава сезонни менюта, като през лятото доминират морските продукти, зимата има повече месни, което тя смята, че отговаря на нагласата на повечето българи. След множество пътешествия в чужбина Севда смесва различни кухни и култури смело, за да направи своя авторска кухня, която, твърди тя, гостите няма къде другаде да опитат. "На мен ми е изключително скучно известното и познатото и това да правим едно и също още веднъж, казва тя. Кухнята ми се отличава с това, че е изцяло подчинена на моето въображение, изцяло авторска, няма традиционни неща. Ние сме различно място."
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  51       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   28/12/20