Ресурсбук България. Данни за избран обект

България Мол

Bulgaria Mall е търговски център в София, България, официално открит на 1 декември 2012 г. Разположен е в пресечната точка на булевардите „България“ и „Тодор Каблешков“. Bulgaria Mall е в близост до центъра на града (10 минути път с кола) и до Околовръстния път (2 минути с кола) и едни от най-богатите жилищни квартали на София.

Търговският център включва четири подземни (паркинг и хипермаркет) и четири надземни нива. Паркингът е с 1100 места. Офисната част, която се състои от офис висока кула и офис сграда, надвишава 25 000 m2 отдаваема площ.

Други подобни ресурси
Фирми:   Търговия
Обекти:  Магазини за човека
Лица:     Дизайн


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към България Мол
 
W104251 Магазини в България мол Бизнес и търговия Индекс
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. България
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Търг.комплекси
  Качество: МОЛ
  Статус: Търговец
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Вагит Алекперов е реалният собственик на Bulgaria Mall  
__ 1 __

21/04/21
22:43:55

Вагит Алекперов, президент на "Лукойл", е реалният собственик на софийския Bulgaria Mall и свързаните с него две офис кули. Това съобщава "Капитал", като се позовава на "Биволъ", който е българският партньор в международното разследване OpenLux. То е показало, че зад фонда SQC Opportunity SCA SICAV RAIF, регистриран в Люксембург, стои семейството на руския милиардер. Фондът придоби тази собственост през есента на 2018 г.

Изданието посочва, че въпреки изискванията на Закона за мерките срещу пране на пари олигархът и семейството му не са оповестени в Търговския регистър като действителни собственици на дружеството "Бул. България 69", в чиито активи са молът и офисните сгради.

Накратко най-големият акционер в "Лукойл", с оценявано състояние от почти 25 млрд. долара, анонимно е купил в България имот с оценка от порядъка на 100 млн. евро.

Цената на сделката през 2018 г. не бе обявена, а цялото имущество е заложено пред "Уникредит БУлбанк" като обезпечение по заем за близо 120 млн. евро.
 България Мол  
__ 2 __

19/09/22
15:40:08
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  254       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   01/05/22