Ресурсбук България. Данни за избран обект

Park Lane Office Center

Park Lane Office Centerе 11-етажна сграда с две подземни паркинг нива. Общата й РЗП е 34.8 хил. кв.м, а надземната - 23.5 хил. кв.м. В непосредствена близост е до мол "Парадайз", метростанция "Витоша", няколко парка и големи булеварди.

Етажната плоча е 2200 кв.м, а светла височина на таваните - 3.10 м. Инвеститор в сградата е Park Lane Developments. Главен изпълнител за строителните дейности е Pipe System. Обслужваща банка на проекта e Райфайзен, а финансов партньор е Дилян Павлов, основател и бивш съсобственик на компанията "Динамо софтуер". Концепцията е на Planning с водещ архитект Илиян Илиев и Chapman Taylor, Великобритания. Интериорният дизайн е на VIArchitects.

Други подобни ресурси
Фирми:   Администрация
Лица:     Дизайн


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Park Lane Office Center
 
W16 Администрация Фирми Раздел    
W90 Дизайн Лица Раздел    
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон   -
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: София
  Населено място: София
  Адрес: ул. Сребърна 16
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Офис. Бизнес център
  Качество: Бизнес център
  Статус:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 SAP си купи софийска централа за 50 млн. евро  
__ 1 __

10/10/21
20:53:18


Най-голямата инвестиционна сделка на пазара на офис сгради в София за последните три години е факт. Софтуерна компания SAP обяви, че купува новопостроения Park Lane Office Center в кв. "Хладилника" и ще събере на едно място там служителите си. Цена по сделката не се споменава.

По информация от Имотния регистър купувач по сделката е "САП лабс България" - едно от двете дружества, с които германският софтуерен гигант оперира на българския пазар. Заявеният материален интерес в регистъра е 86.74 млн. лева, което е 44.37 млн. евро. Според източници от пазара обаче има и допълнително споразумение за още 5 млн. евро, така че цялата транзакция е приблизително 50 млн. евро.

Покупката се случва на инвестиционен пазар в затишие, на който последното голямо събитие беше сделката за 78.6 млн. евро с Telus Tower в края на 2018 г. През 2019 г. всички инвестиционни сделки с офиси в страната са на обща стойност 59 млн. евро, а през 2020 г. са за 129 млн. евро по данни на C&W Forton.

Продавач е дружеството Park Lane Developments. Съдружници в него са Христо Илиев, основател и мажоритарен собственик на холдинга за недвижими имоти AG Capital, и Таня Косева-Бошова, която има над 20 години опит на пазара на недвижими имоти. Финансов инвеститор в проектното дружество - "Парк лейн Сребърна", е предприемачът Дилян Павлов - съосновател на "Динамо софтуер".

Park Lane Office Center е новопостроена офис сграда клас А в Хладилника-Витоша - един от бързо развиващите се райони в София, в близост до метростанция, паркове и големи булеварди. Влезе в експлоатация в средата на юни тази година. Три от единадесетте етажа и част от партера вече са наети от "Алианц България". Десетгодишният непрекъсваем договор за 6000 кв.м е подписан в края на 2020 г. Allianz събраха в Park Lane над 600 свои служители от девет различни локации. Това беше и най-голямата сделка на наемния пазар на офис площи в България за миналата година.

Наблюдатели обясняват, че дългосрочният договор и стабилният наемател наред с качеството на проекта са помогнали постигната доходност при сделката да е малко по-добра в сравнение с последните транзакции с офис сгради в България, които се случваха на нива от 7.75-8%.

Офиси имат и три по-малки фирми, така че 40% от площите в сградата са наети. Сега тя е продадена заедно с всички подписани наемни договори.

Екипът на Park Lane Developments остава пропърти мениджър на проекта. Той ще отговаря за цялостната поддръжка и управление на сградата и за компаниите, които я обитават
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  101       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   18/04/22