Ресурсбук България. Данни за избран обект

OKOL Lake Park

УниКредит Булбанк е финансов партньор на мащабния проект OKOL Lake Park край с. Горни Окол
Проектът обхваща площ от 3 000 дка и ще бъде пространство за активен живот и почивка

УниКредит Булбанк e една от финансиращите институции на най-големия в България Golf & Residential Community проект. Разположен само на 30 км от София, с бърз достъп на 40 минути по реновирания път към Самоков, с панорама към яз. Искър, естествените гори около него и планините Рила, Витоша, Плана и Стара Планина.

Проектът обхваща площ от 3 000 дка и ще бъде пространство за активен живот и почивка, което обединява голф игрище с 18 дупки, 5* хотел, център с множество допълнителни елементи и удобства, семейни жилища и ваканционни имоти.

OKOL Lake Park не е планиран нито като затворен, нито като ваканционен комплекс, а като бутиково населено място, предлагащо всички удобства и услуги като училище до 7 клас, детска градина, медицински център, офисна зона, спортно-приключенски център, ферма, магазини, ресторанти, пропърти дружество с консиерж и множество услуги.

OKOL Lake Park е в процес на строителство, като първа копка е поставена на 1 август 2020 г. Комплексът ще бъде с изцяло нова инфраструктура, която включва 21 км нови пътища, водоснабдяване за питейно битови нужди от Рилския водопровод и за напоителни - от р. Искър, два типа канализация - битова с 5 пречиствателни станции от най-висок клас и дъждовна, както и изцяло нова електромрежа. Плановете на инвеститора са през 2023 г. инфраструктурата да бъде въведена в експлоатация, голф игрището и хотелският комплекс да отворят врати, а първите жители да са в новите си домове. Реализирането на проекта е напълно съобразено с грижата за опазване на околната среда и съгласно принципите на устойчивото развитие.

"Предизвикателствата пред нас са част от нетипичния за България проект, но понякога трябва да се изправиш срещу пазара и да задаваш нови идеи. Концепцията ни е за балансиран проект с цялостна хармонична среда, чрез който доказваме, че проект на толкова високо ниво може да се случи и в България и да е създаден от българи - вместо максимално РЗП и уплътняване на градските пространства искаме да предложим деурбанизация - по-далеч от града, от мръсния въздух и шума, но близо до усещането за истинска свобода," споделя Инж. Валентин Каназирев, председател на съвета на директорите и акционер в "Маркан Ходлинг" и визионер на OKOL Lake Park.


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към OKOL Lake Park
 
W99575 УниКредит Булбанк е финансов партньор на мащабния проект OKOL Lake Park край с. Горни Окол Източник Dir.bg
F7088 Маркан Холдинг АД Строителство София Виж  ~  
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област: Софийска
  Община: Самоков
  Населено място: Горни Окол
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Населени места
  Качество: Жилищен комплекс
  Статус:
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  79       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   01/05/22