Ресурсбук България. Данни за избран обект

бул. Ломско шосе

„Ломско шосе“ е булевард в София с дължина 5,7 km.

Наречен е на основния път от столицата до Лом. На булеварда е наименувана метростанция „Ломско шосе“.

Старото име на булеварда е „Станке Димитров“. Преди началото му са главните улици в кварталите „Надежда“ и „Връбница“.

Извън София продължението му е второкласният републикански път II-81 (част от Европейски път E80), с крайни точки градовете София и Лом, преминаващ през прохода Петрохан.

Автобусни линии:

26,86, 285 (към Надлез Надежда и центъра);
26, 30, 31, 150 (излизащи от София).

От 31 август 2012 г. в експлоатация е пусната втората линия на Софийското метро, свързваща кв. „Връбница“ с ж.к. „Лозенец“. По протежение на булеварда са разположени 4 метростанции - „Ломско шосе“, „Бели Дунав“, „Надежда“, „Хан Кубрат“.


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към бул. Ломско шосе
 
W102680 Разширение на бул. Ломско шосе Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Община: Надежда
  Населено място: София
  Адрес: ул. Ломско шосе
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Транспорт. Инфраструктура
  Качество: Булевард
  Статус: Транспорт
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Разширение на бул. Ломско шосе  
__ 1 __

25/06/22
14:22:16


Започнаха строителните дейности по разширение на пътните платна на бул. "Ломско шосе" в участъка след кръговото кръстовище при метростанция "Ломско шосе" до ул. "107-ма " в София.

Общата дължина на изграждания участък е 660 м. В рамките на строителството се предвижда разширение на булеварда с две пътни платна по 10,5 м, изграждане на средна разделителна ивица, източен локал и прилежащи тротоари. Проектът включва още и реконструкция на всички инженерни мрежи и съоръжения, както и изграждането на нови ВиК мрежи, ревизионни шахти и осветление.

"На практика това ще бъде един изцяло нов булевард с две платна по 10,5 метра, с по три ленти в посока и с локал от източната страна, с изцяло нова инфраструктура, с LED остветление и нови тротоари. Започваме изпълнението на първия етап по бул. "Ломско шосе" от ул. "107" в посока кръговото при метростанция "Ломско шосе".

От днес се въвежда временна организация на движение, като за нея са предвидени необходимите пътни знаци и маркировка. Организацията на обществения транспорт по време на строителството ще бъде съобразена със строителните дейности. Не се предвижда пълно затваряне на булеварда, но имайки предвид, че той е входна артерия на София, апелираме за търпение от страна на шофьорите" - коментира зам.-кметът по строителство на Столичната община инж. Ангел Джоргов.

В рамките на строителните дейности ще бъдат обособени места по тротоарите за засаждане на 72 нови дървета. Изпълнението на строителните дейности от този етап на разширението на бул. "Ломско шосе" ще продължи до края на месец октомври.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  59       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   25/06/22