Ресурсбук България. Данни за избран обект

 

Еко музей с аквариум. Русе

Музеят е открит официално на 28 септември 2014 година. В него е представено многообразието на животинските видове и защитените територии по поречието на река Дунав, както и съжителството на човека с природата.

Културният институт е разположен на четири нива, на които може да се види колекция от хоботни бозайници, както и диорами, представящи различни животински видове в реална среда. Тук се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от Дунава и вливащите се в нея реки.

"Специално внимание в експозицията е отделено на праисторическите животни. Представен е макет на космат мамут (Mammuthus primigenius) в реални размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно запазена долна челюст от друг вид мамут - Mammuthus rumanus".

Наред с постоянните експозиции Екомузеят показва множество гостуващи изложби, инсталации и проекти, свързани с опазването на растителните и животинските видове. Той е и място за организиране на лекции, дискусии, представяне на книги и ателиета.

Повече от 130 000 души са посетили за осем години Екомузея с аквариум в Русе. Чужденците, разгледали културния институт, са над 10 000.

Други подобни ресурси
Фирми:   Туризъм
Обекти:  Историческа забележителност
Лица:     Външ.търговия


 
  Снимки на обекта
 
 
  Линкове към Еко музей с аквариум. Русе
 
W104483 Еко музей с аквариум. Русе Източник Dir.bg
O7947 Природонаучен музей. Пловдив Коментар Адрес
O7948 Аквариум. Варна Коментар Адрес
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област: Русенска
  Община: Русе
  Населено място: Русе
  Адрес: ул. Александровска 3
  Пощ.код/кутия: 7000 /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Туристически обекти
  Качество: Музей
  Статус: Туризъм
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Екомузеят Русе, Природонаучният музей Пловдив и Аквариумът Варна обединяват сили    
__ 1 __

29/09/22
14:48:59


Екомузеят в Русе, Природонаучният музей в Пловдив и Аквариумът във Варна обединяват сили в привличане на нови посетители. Това съобщи уредникът в отдел "Природа" към Русенския музей Венцеслав Петков.

За целта ще бъдат създадени информационни точки. Интерактивните киоски ще бъдат поставени на видно място във всеки от трите музея и ще представят видеоматериали за другите два културни института.

"Така хилядите посетители на Екомузея в Русе ще се превърнат в потенциални посетители на поне още два музея. Общата цел е да се привлекат, задържат и развият нови аудитории, която налага обединяване на сили, развиване на нови партньорства", обясни Петков.

За всеки от трите музея ще бъдат заснети кратки видеа, които ще представят по пет различни зали или отдели на дадения културен институт.

"Когато посетителите на другите два музея видят видео представянето, те биха посетили при следващо пътуване някой от тези музеи", обясни Петков.

Предвижда се в края годината информационните точки да бъдат на местата си в трите музея и да функционират.

Инициативата е по проект "Аз гарантирам за теб", финансиран по Национален фонд "Култура".
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  303       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   29/09/22