Ресурсбук България. Данни за избран обект

 

Хижа Христо Смирненски

Хижа "Христо Смирненски", която е под Белмекен в Рила, стана арена на сблъсък между Българския туристически съюз (БТС) и туристическо дружество. "Юндола 1919" от Велинград. Базата е привлекателна, намира се на 1860 м височина, с 60 легла, нощувката е 30 лева, има и ресторант.

От два дни всичко е затворено, защото служители на БТС са поели стопанисването на хижата. "Връщаме се в мутренските години! Дошли са от БТС и са казали на хижаря да изчезва и че те си взимат обекта. Хижарят прави всичко възможно да "удържи" хижата,но е изгонен. Държали са се изключително грубо", описа в социалната мрежа председателят на ТД "Юндола 1919" Борис Голомехов. Затова извикал полиция, на която, по думите му, били представени документи и действащи договори "от наша и от тяхна страна (БТС)" и те преценили, че има самоуправство, пише председателят на местното туристическо дружество.

От БТС отричат да са проявили агресия и "мутренско" поведение. Комисия на съюза отишла на 18 април и съвсем спокойно и тихо приела управлението на хижата, според Васил Николов, отговарящ за стопанската дейност в БТС. По-късно дошли и представителите на фирмата-наемател на хижата "МИГ 79 Б" ООД, които били помолени да си вземат личните вещи.Други подобни ресурси
Фирми:   Туризъм
Лица:     Външ.търговия


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Хижа Христо Смирненски
 
W108936 Хижа Христо Смирненски Източник Dnevnik.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област: Пазарджишка
  Община: Велинград
  Населено място: Велинград
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Хотели и хижи
  Качество: Хижа
  Статус: Туризъм
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  92       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   22/04/23