Ресурсбук България. Данни за избран обект

 

Белодробната болница в Троян

Специализирано лечебно заведение от национално значение, водещо в страната в областта на диагностиката, комплексното лечение и профилактиката на белодробни заболявания и туберкулоза. „СБАЛББ-Троян“ ЕООД е внедрила и прилага система за управление на качеството в съответствие с изискванията на стандарт EN ISO 9001:2015 и притежава сертификат № 72333, издаден на 17.05.2017г. Акредитационна оценка за цялостна медицинска дейност , за отделните и други дейности „Отлична” за срок от 5 години, определена от министъра на здравеопазването със заповед №РД-17-20/04.02.2016г.


Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Обекти:  Аптеки
Сайтове: Здраве и медицина


 
  Снимки на обекта
 
 
Линкове към Белодробната болница в Троян
 
W109002 Белодробната болница в Троян Източник Dir.bg
 
  Контакти
 
  Фирма - собственик  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област: Ловешка
  Община: Троян
  Населено място: Троян
  Адрес: ул. Васил Левски 253
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Тип на обекта: Болници. Медицина
  Качество: Белодробни болести
  Статус: Медицина
 
  
 
 
Google
 
 
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Белодробната болница в Троян   
__ 1 __

26/04/23
22:40:15

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян ще отбележи Световния ден на астмата с безплатни профилактични прегледи, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска.

Инициативата е от 2 до 4 май от 8:00 до 14:00 часа в приемните кабинети на лечебното заведение. На 3 май в конферентната зала на болницата от 11:00 часа специалисти - пулмолози ще проведат обучение за ползване на инхалаторни медикаменти за всички желаещи пациенти с астма.

Безплатни функционални изследвания на дишането ще се извършват на открито в двора на лечебното заведение в рамките на тридневната инициатива.

По думите на д-р Дудевска един от 16 българи има астма. В България с бронхиална астма са над 400 хиляди души. Астмата е и най-честото хронично заболяване в детска възраст. Близо 5,1 милиона деца по света, на възраст под 18 години, са с астма.

Среща се по-често при жените. Всички пациенти с астма са в риск от сериозно изостряне на заболяването, независимо от неговата тежест, придържане към терапията или ниво на контрол. С тежка форма на заболяването са 3,7% от астматиците.

 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  68       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   26/04/23