Ресурсбук България. Данни за избран сайт

 

Пазаруване от eBay

Какво е eBay?

eBay е американска компания за електронна търговия, която предоставя на потребителите и бизнеса възможност за продажби чрез интернет.

eBay е една от най-популярните платформи за електронна търговия, където продавачи и купувачи са обединени в името на продажбите на стоки. Бизнеса на компанията е мултимилиарден с икономически операции локализирани в повече от 30 страни.

Платформата eBay.com е съвкупност от онлайн търг и търговски сайт, в който фирми и хора продават и купуват огромно разнообразие от стоки и услуги.

Как работи eBay?

Продавачът качва информация за своя продукт, като това може да бъде всичко от антики до автомобили или от книги до спортни стоки. Продавачът избира да приема оферти за продукта тип онлайн търг или да предложи опцията „Buy It Now“, която позволява стоката да бъде закупена веднага на определена фиксирана цена.

В онлайн търга наддаването за продукта стартира при цена определена от продавачът и остава в сайта на eBay за определен брой дни. След което купувачите наддават за продукта. Когато времето на търгът изтече, наддаването за стоката печели купувача с най-висока оферта.

Когато се използва опцията „Buy It Now“ купувача, който пръв заплати цената на продавача получава стоката.


Други подобни ресурси
Фирми:   Информация, Реклама
Лица:     Образование
Стоки:    Комуникации
Сайтове: Интернет пазар


 
  Снимки от сайта или реклама на "Интернет ресурси"
 
 
Линкове към Пазаруване от eBay
 
E1608 Пазаруване от eBay Източник София
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Интернет ресурси  >>>
  Категория: Магазин  >>>
  Група: Он-лайн магазин
  
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Как да пазарувам, купувам стоки от eBay?    
__ 1 __

06/07/23
20:24:40

Заплащането за стока в eBay зависи най-вече от това какъв начин на плащане приема продавачът.

Повечето продавачи приемат PayPal, тъй като прехвърлянето на парите се извършва веднага и те могат бързо да изпратят стоката.

Други начини за плащане са PayPal Credit, Credit cards and debit cards, Skrill, ProPay, Pay upon pickup, Escrow и др. Използвате PayPal, като система за разплащане за покупка в eBay.

След като изберете начин на плащане следвайте стъпките за закупуване на стока от eBay.

Начало на регистрацията в eBay

1 Като начало отидете на reg.eBay.co.uk за да се регистрирате. Само регистрирани потребители могат да продават или купуват в eBay.

Регистрацията е бърза, като за целта трябва да попълните собствено име (First name), фамилно име (Surname), имейл (Email), вашата парола (Password) и когато сте готови натиснете (Register). Тези от вас, които искат могат да използват регистрацията си във Facebook, като кликнат на (Continue with Facebook).


Потърсете продукт, който искате да купите

2 След като приключите с регистрацията ще бъдете отведени на началната страница, където в полето за търсене показано на картинката можете да напишете на латиница стоката, която търсите примерно „Tablet“ и да натиснете „Search”.

Ще се покажат резултатите от търсенето

3 Ще се отворят множество резултати отговарящи на думата за търсене „Tablet“.

Всеки артикул има снимка, линк с името и опция за закупуване веднага „Buy It Now“ или възможностите за наддаване, като са показани офертите „Bids“ и времето до края на търга показани на картинката.

Потърсете допълнителна информация за стоката

4 За да получите допълнителна информация за стоката щракнете върху линка с името или на картинката.

За да направите оферта в полето отбелязано на картинката под „Current Bid“, въведете сумата, която сте готови да платите и кликнете върху бутон „Place a Bid“.

Потвърдете офертата и в новата страница ще разберете дали сте наддаван или сте с най-висока цена. Ако сте наддаван можете да въведете по-голяма сума и да натиснете бутон „Bid Again“.

Много от офертите се случват в последните няколко минути и секунди, така че тогава е желателно да сте онлайн и да рефрешвате страницата за да сте сигурни, че сте с най-високата цена. Ако сте спечелили търга ще получите уведомителен имейл и ще трябва да заплатите стоката.

Купуване на продукт с опцията „Buy It Now“

5 Ако искате да закупите продукт веднага с опцията „Buy It Now“, кликнете върху бутона и ще бъдете отведени на страницата за плащане.

Това е много полезна опция ако сте доволни от цената на предлагания продукт и не ви се занимава с търгове. На новата страница ще бъдете помолени да въведете данните за плащане в PayPal, по този начин продавачът не може да получи информация за банковата ви карта. Ако имате регистрация в PayPal просто влезте в акаунта си за да извършите плащането.

Ако сте сигурни, че искате да платите за стоката, кликнете върху „Confirm Payment“ и покупката е извършена.

Веднага след това ще получите потвърдителен имейл за плащането в пощенската кутия от акаунта в PayPal. Повечето артикули закупени от eBay със системата за разплащане PayPal имат защита на купувача, така че ако стоката не пристигне парите могат да ви бъдат върнати.

 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  177       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   06/07/23

Google