Ресурсбук България. Данни за избран сайт

Проектът България - Фондация Заедно

Обръщение към всички мислещи и милеещи за Родината български граждани

Драги сънародници,
Тази Интернет-страница има за единствена цел мобилизирането и организирането на всички наши съграждани, които искат да спомогнат за измъкване на България от тинята, в която я вкара 20-годишното управление на пост-комунистическата Номенклатура.

За никого вече не е тайна, че тази последната е композирана от синовете и внуците на бившата комунистическа Номенклатура, плюс кадрите на бившите служби за сигурност на комунистическата държава и армия, плюс бандитско-мутренските организации, които те си отгледаха като инструмент за налагането на терор. А терор им беше необходим за налагането на своята доминация също така, както им бе необходим и преди “промените”;

при новите условия обаче, организирането му както преди, тоест от “защитаващата гражданите си от контрареволюционни, антикомунистически елементи” комунистическа държава, би ги дискредитирало в очите на външния свят, към чийто елит те се стремяха и продължават да се стремят да се присламчат.

Мисля, че е ясно също така на почти всички, каква е целта на този съвременен управляващ “елит” – легитимиране на заграбеното от активите на страната и натрупано като лично богатство, и стремежа да се увековечи статуквото, под удобния “чадър” на Европейския Съюз.

Това, което очевидно не е ясно на никого, е как би могъл българския народ да се отърве от тази напаст. До този момент не е лансиран никакъв проект, който да очертава ясен път за излизане от кризата, в която според мен България буксува вече от 123 години, а сега просто достигна критичната си точка. Затова и предлагам на вниманието ви този проект, който нарекох “Заедно”.

Малко предистория

Преди около 29 години, когато започнаха интензивните ми контакти със западноевропейци и американци – колеги, клиенти, конкуренти, подчинени, сътрудници, началници, приятели и познати – бях удивен от голата истина: при цялото величие на представата ни за България и българите, светът не знаеше нищо за тях !

По онова време на 100 души 95 не бяха и чували за страната, от останалите петима 2-ма само знаеха, че съществува под Слънцето някакво такова животно, другите 2-ма можеха да ни идентифицират като сателит на СССР, и само един цитираше смислени ключови думи, с които сме обвързани – Дунав, Черно море, кисело мляко, розово масло, Балкански полуостров...

На всеки десет такива шампиона половината бяха идвали инцидентно насам – кой по работа, кой като турист. Да, и справедливостта изисква да отбележа, че в тази приблизителна статистика не включвам неколцината чужденци женени за българки.

В тогава наивната ми все още, и по момчешки обидена от световната несправедливост душа, залегна твърдо и ясно намерението, щом прекратя с кариерата си на управленчески кадър в микроелектронната индустрия, да се захвана с проекта, който още тогава нарекох Bulgaria, terra europeansis incognita.

Така и стана: след 7-8 годишен труд книгата скоро ще излезе от печат, като се надявам да поотвори очите на поне малко от говорещите английски интелектуалци по света. Но случи се и нещо много по-важно – проекта еволюира, и това е, което роди идеята “Заедно”.

Първоначалният ми замисъл бе да поднеса сбито историята, географията, красотите на България, културните приноси както на отделните съставки, така и на сформираната от тяхното взаимно претопяване нация, и толкова.

Когато преди няколко години стигнах дотам, осъзнах, че трябва да дам смислено обяснение на простичкия въпрос, който ще се пръкне в главата на всеки читател: “Как е възможно българите да имат такава богата история и култура, държавата им цели 3-4 века да е била доминиращ фактор на Балканите и конкурент на Източната Римска Империя, а днес те да са най-изявените бедняци, просяци, крадци, фалшификатори и проститутки на Европа ?”

Тоест, трябваше да напиша и за съвремието, което отне даже повече време, отколкото първата част. Започвайки с анализ на “комунизма” и “демокрацията”, причините, поради които и “нежната революция” и “прехода” се оказаха имитация, стигнах до неизбежното – е, диагнозата е поставена, ами лекарството ?

Ето така се роди проекта “Заедно” – единственият смислен проект за България, за спасяването й от гарантираното й засега обезличаване като икономическа единица и заличаване като суверенна държава, за бъдещето на нейните дечица.

Други подобни ресурси
Фирми:   Администрация
Лица:     Филолог, Литература
Стоки:    Информация, култура


 
  Снимки от сайта или реклама на "Общество и политика"
 
 
Линкове към Проектът България - Фондация Заедно
 
S2002 Животни Животновъдство Стока Виж  ~  
W69602 Раздел ''Общество и политика'' Общество и политика Ресурсбук Виж  ~  
W71531 Национална доктрина Сайтове Раздел Виж  ~  
W77085 Индекс на сайтовете за общество и политика Общество и политика Индекс Виж  ~  
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Иван Даракчиев
  Телефон  
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област: Бургаска
  Населено място: Бургас
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Общество и политика  >>>
  Категория: Национална доктрина  >>>
  Група:
  
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  816       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   03/01/16

Google