Традиционна баница с праз, сирене и яйца
Необходими продукти:
600 гр. готови кори
400 гр. праз лук
5 бр. яйца
350 гр. краве сирене
1/3 ч. л. сол
растителна мазнина
За заливане:
1 бр. яйце
2-3 с. л. кисело мляко
Празът се почиства, измива и нарязва на ситно. В подходящ съд се загряват 2-3 с. л. растителна мазнина и лукът се задушава в нея на тих огън за около десет минути. Оставя се да изстине, а през това време се разбиват яйцата. Щом са разбъркани добре, към тях се добавя сиренето, натрошено предварително на дребни парчета или настъргано на едро ренде, щипка сол и изстиналият лук.
Готовите кори се разстилат върху широка повърхност, като всеки слой, върху който ще се поставя плънката, се състои от 2-3 листа. Пристъпва се към равномерно разпределяне на плънката, след което корите се навиват на руло. Всички рула се подреждат в намазнена тава в спираловидна форма и се напръскват с малко растителна мазнина. По желание се заливат с едно разбито яйце и 2-3 с. л. кисело мляко.
Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180`С за 30-35 минути, докато придобие златист цвят.
Други подобни ресурси
Фирми: Храни и напитки
Лица: Химия
Стоки: Храни и напитки
Снимки от сайта или реклама на "Храни и напитки" | |||||||||||||||||||||||||||
Линкове към Традиционна баница с праз, сирене и яйца
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
Линк към сайта | ![]() |
<<<Натисни тук >>> | |||||||||||||||||||||||||
Фирма | >>>>> | ||||||||||||||||||||||||||
Обект | >>>>> | ||||||||||||||||||||||||||
Лице за контакти: | ![]() |
||||||||||||||||||||||||||
Телефон | ![]() |
||||||||||||||||||||||||||
![]() |
- | ||||||||||||||||||||||||||
Идентификация | |||||||||||||||||||||||||||
Раздел: | ![]() |
Храни и напитки >>> | |||||||||||||||||||||||||
Категория: | ![]() |
Рецепти >>> | |||||||||||||||||||||||||
Група: | ![]() |
||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
Задай въпрос, добави коментар >>> | Отвори формата за текст | ||||||||||||||||||||||||||
Брой посещения: 575 Гласували: 0 Оценка: 0.00 Последна редакция: 25/10/19 | |||||||||||||||||||||||||||
|