Ресурсбук България. Данни за избран сайт

 

Туитър

Twitter (туитър, от английски: to tweet – „чуруликам, бърборя“) е социална мрежа и микро-блог услуга, която позволява на потребителите да изпращат и четат статус съобщения, познати като туитове. Туитовете са текстово-базирани съобщения с размер до 140 символа, съхранявани в страницата с потребителския профил на автора им и изпращани към другите потребители (последователи), които са се абонирали за тях. Изпращачът може да ограничи достъпа до статус съобщенията си до кръг от приятели или да позволи отворен достъп до тях.

Туитовете могат да бъдат изпращани през уеб страницата на Twitter, през SMS, чат-програми или през приложения, написани от трети лица, с помощта на публикуваното от Twitter API. Услугата е достъпна безплатно през Интернет, но изпращането на туитове през SMS се облага с такса от страна на GSM оператора.

От своето създаване през 2006 Twitter спечели значимост и популярност в световен мащаб. Понякога услугата бива наричана „SMS-ът на Internet“.

Twitter потребителите могат да комуникират през SMS посредством пет номера в САЩ, Канада, Индия, Нова Зеландия и Ман (остров). Съществува и кратък номер за достъп във Великобритания, достъпен само за потребителите на клетъчната мрежа на Vodafone.

Twitter е напълно забранен в Китай, Иран и Северна Корея и периодично се блокира в много страни, включително Египет, Ирак, Нигерия, Турция, Венецуела и Туркменистан по различни причини.

Други подобни ресурси
Фирми:   Информация, Реклама
Лица:     Образование
Стоки:    Комуникации
Сайтове: Интернет пазар


 
  Снимки от сайта или реклама на "Интернет ресурси"
 
 
  Линкове към Туитър
 
W18 Информация, Реклама Фирми Раздел    
W80 Образование Лица Раздел    
W3 Комуникации Стоки Раздел    
W64 Интернет пазар Сайтове Раздел    
  Манипулации с линковете
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Интернет ресурси  >>>
  Категория: Социални мрежи  >>>
  Група:
  
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Парадж Агравал оглави Туитър след оставка на Джак Дорси    
__ 1 __

30/11/21
22:29:04


Един от основателите и главен изпълнителен директор на "Туитър" Джак Дорси напусна ръководния пост и го предаде на отговарящият за технологичното развитие Парадж Агравал. Той е ветеран с 10-годишна кариера в компанията и незабавното му назначаване се възпирема като потвърждение за стратегията за удвояване на годишните печалби до 2023 г.

Това е и сигнал, че компанията има дългосрочна амбиция да отговаря по-бързо на очакванията на потребителите си и да реформира начина, по който работи като една от първите и най-популярни социални мрежи в света.

С решението "Туитър" затвърждава и тенденцията ръководството да се поверява на вътрешен човек - така вече постъпиха "Епъл", "Амазон" и "Алфабет".

Агравал влиза в компанията като софтуерен инженер, а на досегашния си пост е от 2017 г. Той отговаряше да техническата стратегия и подобряване темпото на софтуерно обновяване, докато върви въвеждането на елементи на изкуствен интелект.

От две години Агравал работи по проекта "Блускай" - независими екип от архитекти, инженери и дизайнери на продукти с отворен код за борба с подвеждаща информация и агресия в "Туитър".

Доктор по компютърни науки от Станфорд и бакалавър по компютърни науки от Индийския технологичен институт в Бомбай, преди "Туитър" той е работил за Microsoft, Yahoo и AT&T Labs.

Промяната влиза в сила незабавно и включва и нов председател на Управителния съвет - Брет Тейлър от продажбите

"Наистина съм тъжен и наистина щастлив. Няма много компании п освета, които стигат до такова равнище", написа Джак Дорси. Той допълни, че решението да се оттегли е лично негово.
 Туитър ще премахва снимки и видео, пуснати без съгласието на заснетия    
__ 2 __

01/12/21
23:20:02


Компанията "Туитър" съобщи, че няма да позволява споделянето на видео и снимки, за чието публикуване не е дал съгласие заснетият на тях.

В съобщението на социалната медия се казва: "Когaто ни уведоми някой заснет или оторизиран от тях представител, че не са давали съгласие техни лични снимки или клипове да се споделят, ние ще ги премахваме".

В момента политиката на компанията е да забранява споделянето на лична информация на други хора като телефонни номера адреси и лични карти.

Днешната промяна е едно от първите действия, след като в понеделник от поста на изпълнителен директор се оттегли съоснователят Джак Дорси и бе наследен от техническия директор Парадж Агравал.
 Мъск започва съкращения на хиляди служители в Туитър    
__ 3 __

04/11/22
13:08:25


Новият собственик на "Туитър" Илон Мъск започва масови съкращения на персонала.

Хиляди работни места вероятно ще бъдат загубени: социалната мрежа имаше над 7500 служители в седмицата, в която бе завършена сделката за 44 млрд. долара миналия месец.

Заради предстоящото решение служители получили инструкции да се приберат вкъщи и да не се връщат в офисите в петък. Не е известно колко души ще загубят работата си.

"Ще преминем през трудния процес на намаляване на работната ни глобална сила", казва Мъск, като обяснява, че целта е "оздравяването" на компанията. Слабите финансови резултати на "Туитър" от години и носят критики, както и твърде бавното добавяне на нови функционалности.

Според някои данни Мъск може да съкрати около половината от служителите.

След финализиране на сделката на 27 октомври Мъск незабавно уволни главния изпълнителен директор и други топ мениджъри, бордът на компанията бе разпуснат. Мъск изискал списъци с високо- и нискоефективни служители.

В резултат се очаква в началото на работния ден в Калифорния всеки служител да получи имейл с тема "Ролята ти в "Туитър".

Съкращението на хиляди хора следва друго спорно предложение на Мъск: "потвърдените" потребители със синя отметка да плащат по 8 долара на месец. Бивш директор в "Туитър" предупреди в интервю за Би Би Си, че платформата ще загуби "магията" си, ако това стане.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган междувременно се пошегува, че може да преговаря с Мъск за синята отметка (каквато имат и неговите профили).
 Глас народен - глас Божи : Мъск започва амнистия за блокирани в Туитър    
__ 4 __

25/11/22
17:40:45


Новият собственик на "Туитър" Илън Мъск обяви днес, че ще даде "амнистия" на блокирани потребители, което според експерти по онлайн сигурност ще доведе до увеличаване на тормоза, дезинформацията и езика на омраза.

Милиардерът обяви решението си, след като проведе анкета в своя профил дали да се възстановят акаунтите, които "не са нарушили закона и не участват в прекалено голям спам". Резултатът от гласуването беше 72 процента "за".

"Хората се произнесоха. Амнистията започва следващата седмица. Глас народен - глас Божи", обяви Мъск в "Туитър", като написа сентенцията на латински. Със същата фраза "Глас народен - глас Божи" Мъск обяви преди дни възстановяването на акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп, след като отново проведе анкета.

Тръмп беше блокиран за насърчаването на щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. След новината за възстановяването на акаунта му той заяви, че не мисли да се връща в "Туитър", макар че профилът му не е изтрит.

В месеца, откакто Илън Мъск е собственик на "Туитър", много групи за наблюдение на платформата за расизъм, антисемитизъм и език на омразата съобщават за увеличение на подобни случаи. Има засилване и на расисткия тормоз срещу футболисти, играещи на провеждащото се в момента Световно първенство по футбол.

Зачестилите случаи на неподходящо съдържание до голяма степен се дължат на решението на Мъск да освободи половината от 7500-те служители на компанията, уволнението на висши кадри и серията от промени, които доведоха до стотици напускания.

В доклад на Европейския съюз от днес беше съобщено, че през тази година на компанията отнема повече време да прегледа неподходящо съдържание, а премахването му е по-малко в сравнение с 2021 г. Данните от доклада са събрани през пролетта, преди Мъск да придобие "Туитър". Те са част от оценка на онлайн платформите за съответствие с установените правила на ЕС срещу дезинформацията. Докладът посочва, че от "Туитър" реагират на едва половината от сигналите за език на омразата в рамките на 24 часа, за разлика от 81 процента през миналата година.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  450       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   30/11/21

Google